|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
5.7.2013 18:01:21   
Štetica
Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Zimnica
5.7.2013 18:26:19   
Ivanka 75
ja napravila sirup od malina user posted image
ima prelepu boju a ukus mu je mljacki mljacki user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Zimnica
11.7.2013 16:27:44   
minnica

IZVORNA PORUKA: minnica

stavila sam ih u metalčevu šerpu poklopljenu tako iscepane na otprilike 3 (imam 9 podeljaka na šporetu) dok nisu skroz pustile vodu i počele da vriju, pa sam kasnije dodala šećer i sad se tako krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. pustile su dosta soka, nisu uopšte suve.


Ovo ću definitivno dogodine da pravim ponovo. Odlično ide uz sladoled od vanile!

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Zimnica
11.7.2013 16:30:56   
Olga75
ja danas pravim pekmez od kajsija , poparila sam ih sinoc i danas se kuvaaa
i tako , jeeej al sam vredna user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Zimnica
21.7.2013 22:13:57   
Štetica
Danas sam brala kupine,stavila sam 3 kg sa secerom u serpu da otpuste sok i sutra kuvam slatko. A posto ce ih biti puno ove godine najverovatnije cu praviti i sok. Prosle godine ih nije bilo zbog suse,pa mi sad zao da ih neiskoristim kad ih vec ima.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Zimnica
21.7.2013 22:52:28   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Štetica

Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.

Legendooo!!! Ovo mi se mnogo svidja, hihihi, da znas da cu isprobati, nikad cula! A imam masinu za 12 kompleta!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Zimnica
21.7.2013 23:35:31   
Štetica
Torbice znatna usteda vremena,a sve moze tako da se pasterizuje. Poenta je da se neotvara masina dok se tegle neohlade,znaci ukljucim uvece ona odradi to sto treba i ujutru ih izvadim. Moja drugarica koja ima cetvoro dece,i voce i povrce gaji sama+ radi u firmi kaze da je to spasava,ima dosta vise vremena za druge stvari,nije dezurna pored sporeta dok se pasterizuje u teglama.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Zimnica
21.7.2013 23:39:22   
Štetica
E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Zimnica
21.7.2013 23:39:51   
Štetica
E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g) u tu masinu sto je za 12kompleta.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Zimnica
22.7.2013 8:38:37   
Torbica
Stetice, veeeeliko ti hvala! Saljem ti jedan veliki user posted image za ovaj pametan savet! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Zimnica
22.7.2013 18:42:37   
nata11
Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Zimnica
23.7.2013 7:53:08   
Lu
Pa ne moraš u mašini, ja stavim zatvorene tegle u rernu na 100 st. pola sata i isključim, ostavim da se ohlade.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Zimnica
23.7.2013 7:55:20   
daca77
Lu, hvala na ideji...ja se patim sa onim serpama na ringli.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Zimnica
23.7.2013 8:00:03   
Lu
Dacouser posted image
Meni je ovako najjednostavnijeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Zimnica
23.7.2013 10:47:11   
Štetica
Nato nemam ni ja oznaceno na koliko stepeni ukljucim,to sam videla u prospektu od masine. Kod mene je to program Normal(Midea masina) i traje oko 130min.
A ovo sto je Lu napisala cu isto da isprobam,sad kad budem ostavljala sok od kupine.
Jos uvek se premisljam da li da pravim kupinovo vino.
Za sada sam ubrala 10-ak kg kupina i stoje u zamrzivacu,cekaju da se smislim sta cu sa njima.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Zimnica
23.7.2013 10:51:00   
daca77
Stetice, ti si bas vredna domacica...
Posto ja nisam nista jos spremala, eto mene kod tebe za koju tegluuser posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Zimnica
23.7.2013 10:58:05   
gagana83

IZVORNA PORUKA: nata11

Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci user posted image

Ne bi trebalo da puknu. Uglavnom sve masine za sudove imaju max 60 ili 65C

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Zimnica
23.7.2013 12:23:27   
Torbica
Na mojoj pise koliko je stepeni, a najveca temp je na strong - 65/70. E sad, ovaj program sto mi je na 65 stepeni traje 50 minuta, Eco je na 50 stepeni, taj mi traje dva sata. Ne znam da li je kratko 50 minuta... Valjda nije.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Zimnica
23.7.2013 17:58:38   
Štetica
Daco nije problem bice i za tebe. Posto prosle godine nisam imala skoro nista zbog suse,ove godine mi zao da nenapravim zimnicu kad vec imam od cega,samo sto ja neznam kada je dosta,pa posle bude i za deljenje rodbini.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Zimnica
23.7.2013 20:37:12   
Lu
Ove godine je baš sve rodilo pa tako i moji patlidžani, jutros sam ih obrala šteta da ostare pa samo popolovila i popekla i poslije će u zamrzivač.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Zimnica
29.7.2013 21:45:43   
Štetica
Ostavila sam 12litara sirupa od kupina. I veceras sam nabrala jos 8kg,ako me nebude mrzelo da naberem jos 10-12kg pa da napravim i vino. Ja volim da popijem casu dobrog kupinovog vina a kazu da je dobro za krvnu sliku(al imam izgovor).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Zimnica
30.7.2013 10:31:21   
daca77
Stetice, superuser posted image ...
Ocekujem koju teglu user posted image
A hoces da nam otkrijes recept po kome pripremas kupinovo vino?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Zimnica
4.8.2013 11:11:23   
nata11
Cekam tegle pa danas i poslednja tura marmelade od breskve. Ovaj dzem fix je zakon! Sledeceg vikenda cu praviti od sljive.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Zimnica
4.8.2013 11:23:50   
Štetica
Nato ako sameljes voce (kajsije,breskve,sljive)na vodenicu za meso,na siroku resetku,netreba ti dzemfix,jer se bas brzo ukuva,a nema nikakvih aditiva. Ja sam dzem od kajsije skuvala za pola sata(od momenta kad je pocelo da vri)

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Zimnica
4.8.2013 21:18:43   
nata11
Stetice ja ga skroz smrvim u blender pa onda ubacim secer i dzemfix. A kako ti kuvas samo sa secerom, nista ne dodajes? Gde cuvas nakon toga, jel se nekvari?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Injekcija ROGAN
majanenad

Da li mozda neko zna cenu ove injekcije? Napisite ispod...u komentaru...Hvala!

(47%)

(53%)


Ukupan broj glasova: 58

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here