little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (2.1.2015 16:44:32)
|
Sad ste me postidile. Degu [sm=smiley31.gif] Ma meni je samo zao kad vidim mame da se muce kad djeca vec porastu i trebalo bi da jedu cvrstu hranu kako treba a oni jos moraju da pasiraju, jer kod starije djece je to teze promijeniti. U isti kos ide i samostalno hranjenje, pa onda imas mame koje hrane djecu valjda do skole, tj nauce oni u vrticu, al ostaju prvo vrijeme gladni u vrticu jer tamo nece da ih hrane kad imaju preko godinu i po, bar kod nas. Luk moze od pocetka, super je stvarno i da lijep ukus kasicama. Dunja prestanes da pasiras kad vidis da dijete prihvata da jede nepasirano, nase mame nisu imale blendere i miksere, gnjecile su od pocetka dohrane. Mi smo vec pojeli i bananu u komadicima. I znate sta jos po pravilu vole, da jedu iz vase ruke, to je super prelaz sa gnjecenog na komadice. Znam da vam mozda to zvuci nehigijenski, al dobro operete ruke i polako. Samo hrabro i polako, neblendano hranjenje traje duze, kao i samostalno hranjenje ali se isplati na duze staze. To kazem, jer mnoge mame kazu da nemaju vremena ni zivaca dok beba mulja po ustima rucak, ali postaju sve bolje u ucenju zvakanja i samostalnog hranjenja i to jako brzo. Da se pohvalimo, danas smo jeli i nepasirano meso, pileci batak bio fin i mekan pa sam joj samo nasitno nozem isjeckala i izgnjecila malo sa tikvicom samo da ne bude suho a pored smo imali kuvane mahune, sve preliveno maslinovim uljem. Njam.
|
|
|
|