RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

dijana1* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.8.2014 11:28:35)

Gluten smo uveli sa 6-6,5 meseci.
Naravno da smes da dajes jogurt, sir, pavlaku tj. mlecne proizvode ali kravlje mleko se ne preporucuje do godinu dana. Makarone isto sme da jede.
A neke pedijatre bi u top stavila[sm=hudicek1.gif]

World -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.8.2014 12:27:54)

Mi smo uveliko jeli jogurt, abc sir, mladi sir, pavlaku.. jedino mlijeko sa negdje godinu..

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.8.2014 13:57:01)

makarone obične,integralne ili od heljde

dijana1* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.8.2014 23:45:21)

Od kada moze da se daje sveze voce?
U kom mesecu se uvodi kupus, grasak i boranija?

World -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.8.2014 23:52:07)

Svjeze voce mozes odmah ako je dovoljno mekano.. ja sam ani davala svjeze kajsije, breskve i te tako mekane stvari, a ostalo sam kuvala.. Grasak smo uveli negdje sa 8-9 mjeseci, ali ga nikad nije nesto obozavala, buraniju miksanu kao corbicu isto tako negdje, a kupus tek nekad kasnije, ne sjecam se vise, ali bas kasnije...

milicicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (26.8.2014 0:13:04)

Grasak i boraniju sa punih 8 meseci, kupus cini mi se sa 11
Sezonsko sveze voce moze vec od 6 meseci

jela 76 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (26.8.2014 10:24:00)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Od kada moze da se daje sveze voce?
U kom mesecu se uvodi kupus, grasak i boranija?

Sveže voće od 6-tog meseca, a grašak, boranija, pasulj od 10-tog.

Dada81 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (3.9.2014 0:33:36)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Dani ja jos uvek sve pasiram. Jedino mu dajem sitno hleb i to obozava.
Mirkam drago mi je da sam ti pomogla[sm=smiley1.gif] spagete ili makarone, sta god svejedno bude pasirano[sm=smiley36.gif]
Za veceru mu cesto pravim palentu sa sirom i jogurtom, ili kada kuvam stavim malopalente- malo griza plus sir i jogurt i to sve izmiksam. Bas je ukusno. Toga se najede pa sam mirna do 5-6 ujutru. Veceras sam mu spremila linov cokoladni griz sa mlekom i super je. A voli i da pijem sam jogurt. Secam se da se Vuk mrstio na jogurt.

I ja vec neko vreme makarone sa mesom i povrcem,A,kupila sam u DM-u odlicne spagete od kukuruznog brasna umesto palente to cesto dajem,kuvam ih sa tikvama(tikve svih vrsta,to mi je baza [sm=smiley36.gif] i nase iz baste ) voli ih.

Sljive pojede sveze ujutru po 2-3 ,ali one bas zrele ,mekane ,(i opet ima problema kada kaki,muke [sm=smiley13.gif] ) voce sveze mogu odmah,to pre ni ja nisam znala.A povrce sveze,nekad oko 10-12 mes.

Blendam i ja jos,nisam ovako Davidu,bolje je grickao,ali Marko drugaciji,jednostavno nece da jede,pocne da place ako mu zapinje u grlu i ono kao da se davi,bas ga iznervira.

Ja tek neki dan uvela jogurt,bojala sam se nesto reakcije,jer mi je David imao atopijski der.i reagoao na hranu i mlecne proizvode.

Dijana koji hleb dajes,je li domaci,mislim? Ja tek pocela po par mrvica da mu dajem.

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (3.9.2014 0:52:54)

Cekajte sad, zbunile ste me[sm=zmeden.gif] Sveze voce od 6-tog meseca ili od 6 meseci, meni je tu razlika mesec dana[sm=zmeden.gif] A dala bih mom N ovih dana ako je od 6-tog [sm=smiley1.gif]

Dada81 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 12:12:49)

Sad vidim Klarita da si pitala. Pa kod mene tu nema duplog racunanja,ako me razumes[sm=smiley36.gif]
Znam na sta mislis,ali meni je 6 meseci kada napuni tih 6 od dana kada se rodio. Tako i moja mama racuna,kao,evo ''''uzeo''''je 9 meseci,samo me zbunjuje.Ma,ne uzima nista ,dok ih bas ne''''uzme'''' [sm=smiley36.gif]
On je napunio tih 8 meseci i imace ih citavih mesec dana dok ne napuni 9.
Nekada kazem ima 8,5 i to je to. Znaci,Klari ,kada napuni 6 meseci vec mozes da dajes sveze vokice,jer sledeci mesec ce imati punih 7[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 12:30:40)

Dado, razumela[sm=smiley1.gif]
Nego, kad kad procitam od 6.meseca sto znaci od 6-tog...sto je zapravo 5 punih i sesti mesec, a ne ima ^ meseci, onda znaci ima punih 6 i sedmi je mesec[sm=smiley29.gif]
Mislim, mozda je ovo za temu o gramatici, ali me to zbunjuje zbog radi ishrane i uvodjenja novih namirnica a ne lovim gramaticke greske, [sm=smiley1.gif]

Dada81 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 12:44:41)

Da,ipak treba biti punih 6.pa da ''lagano''ulazi u 7. [sm=smiley1.gif]

Znam,razumem te,i ja mislim da je za neku drugu temu,to i ja htedoh ranije reci ,jer vezano i za nase godine ,skoro bas isto pricala sa nekim,ko mi daje godinu vise,a ja tek napunila odredjenu[sm=smiley36.gif] Ne moze to tako.

Nego,kako vidim,ipak sacekajte jos malo.

Danas je lepo doruckovao palentu sa pola kasike jogurta i cele 3 sljive! Bile su prezrele,lepe se po rukama.

Danas opet kuvati malo piletine ,tikvice,sa malom sargarepom,krompiricem i malo koprive ,cesto to,ne znam sta drugo[sm=zmeden.gif]

Dani.kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 13:01:45)

Nas danasnji rucak sadrzi: Krompir, sargarepu, tikvice, celer, paskanat, prazi luk i junetinu. Par kockica. Na kraju u blender dodam malo maslaca.
Inace mleko smo sveli na 600ml dnevno u 4 doze. Za sad je ok

Dani.kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 13:42:30)

Zaboravih da pitam kako spremate leblebiju i socivo? Citala sam u mama i beba da se sa 7 meseci uvodi paradajis. Vase iskustvo je...

dijana1* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 14:53:09)

Dani a zasto maslac? Citala sam negde u receptima da se daje bebama ali mi nije jasno zbog cega tako rano.

Dani.kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 16:37:44)

Dijana da im se crevca malo zamaste. Mala sala. Kao margarin i ulje nisu zdravi a za maslinovo je rano. Mislim da repicino ulje moze

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 19:35:59)

Dado, kad kazes sveze vockice, na koje mislis? Ja sam uvela jabuku, breskvu i jos pirincanu kasu. Sa punih 5. Sta ide dalje? Kukuruz smem dati tj palentu, ali sa koliko sir i jogurt?

doktorkakristal -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (4.9.2014 21:05:10)

DIJO maslac sme jako rano nama je Perisic to rekao
EMICE za sir i jogurt tj mlecne proizvode sacekaj punih 6,sad ide povrce voce (ne bobicasto) i mozes mso,curetina piletina teletina i jagnjetina

dijana1* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 1:03:13)

Videla sam na par mesta da u receptu pise maslac ali sam mislila da je to rano. A ako moze onda super, probacemo ga i mi[sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 7:27:00)

DIJO bilo je i meni cudno ali Perisic kaze da je zdrav za decu i ujedno poboljsava ukus hrane

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 7:51:51)

ja da se ubacim povodom perisica[sm=smiley1.gif]htedoh reci da su ti deciji gastroenteroolozi inace vrlo liberalni po pitanju uvodjenja hrane.nama su u tom uzrastu savetovali maltene sve...svo povrce,maslac,meso,svinjsko,telece,pilece.ja se zabezeknula,jer smo otisli kod njega kad je boza imao oko 4 i po meseca,neka bude i najvise 5 ,ne secam se tacno,i bio je maltene samo na adaptiranom mleku.kad on krenu da me bombarduje,ja ostala bez teksta ,bukvalno.pisala sam o tome u nekoj temi.tako da kod njih nema lagano,nego daj mu da jede!

doktorkakristal -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 9:38:39)

jeste Branki tako je i nama bilo,daj detetu da jede sve [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 9:41:54)

[sm=smiley36.gif]da se oni samo pitaju,uopste ne bi bilo ovolike ujdurme oko uvodjenja cvrste hrane,sve bi oni to po kratkom postupku!

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 9:53:58)

Moja pedijatrica bi cini mi se uvela dohranu tek posle punih 6 . Nekako je vise staromodna nije za neke inovacije, osim ako dete ne napreduje kako treba pa da se malo ubuci . Gluten je rekla da uvedem tek sa 8 ...

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (5.9.2014 9:56:23)

Vidim sa integralna testenina bebama ne smeta, sto se tice integralnog pirinca , valjda ga treba uvesti tek sa oko godinu dana.[sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>