Zemunka85
|
Hvala puno svima. Moiraina, ni ja nista ne merim. I stalno idem okolo i pitam "aaaaa koliko ovde ima?" :D. Sve odokativno. Trudim se da naprvavim onoliko koliko bi pojela, jer ako ima vise, to znaci da mi ne pojede svo meso. Kada kupim meso, isto podelim po odprilike 60gr (izgleda cu vise, jer def nema toliko posle kuvanja) i uvijem paketice u alufoliju :D, posle samo vadim svaki drugi dan. Dan kada jede meso, odmah ujutru ga skuvam, jer posle kada vristi da je gladna sva se unervozim. Tako da mi je meso ujutru spremno i ohladjeno. Posle samo povrce za 5mina bude gotovo. Ja kuvam u cesmovaci, a vodu pije Humana. Da li da je ogranicavam u vodi? Ona meni ladno popije flasicu tj oko 300ml dnevno i to sa mojim ogranicenjem, koliko-toliko. Od mesa sam uvela - pilece belo, curece i telece. Ne znam sta bih dalje. Jagnjetinu nisam, nema potrebe. Ja to ne jedem. Ne kazem da joj necu uvesti, ali mi se ne zuri. Voce mi je strasan problem, nikako ga nece. Vrtim krusku i jabuku, a ni to nece. Bananu hoce, ali ne bih joj to svaki dan. Sljivu nece. Kajsiju i breskvu kupovnu da. Nina, ja od povrca jos dajem i blitvu, spanac, grasak, boraniju. Pavlaku dajem onu organsku od 15%mm. Ja bih svasta kombinovala, ali ne znam koliko cega dnevno treba da pojede. Moram stra kod nutricioniste, imam tonu pitanja. Jer ako je ona meni rekla "Za veceru mlecna kasa" npr, meni to jako suzava izbor, na Milupine kase samo. Nasla sam na NETu ovo, pa kao po tome radim. Dnevne potrebe odojčeta sa navršenih osam meseci podoj ili adaptirana mlečna formula (600ml u toku 24 h) količina po obroku: 180-250 ml žitarice: 120-150 ml seckano voće i povrće: pola šolje, ili 60-90 g, ili četiri do šest supenih kašika seckano ili isitnjeno meso, riba, živina: dve do četiri kašike (30-60 g) voćni sok: 60-120 ml Odojče uzrasta 9 - 10 meseci Kad napuni devet meseci, odojče sklapa usne oko ivica šolje, pije u gutljajima, guta komadiće, uživa u žvakanju, pokazuje interesovanje da drži kašiku rukom. U ishranu možete uvesti plavi patlidžan, praziluk i svež isitnjen krastavac, šampinjone... Dnevne potrebe odojčeta uzrasta 9 do 10 meseci podoj: količina varira adaptirana mlečna formula: 600 do 800 ml žitarice: osam do deset__ kašika, ili 120 do 150 ml povrće: šest do osam kašika, ili 90 do 120 g voće: šest do osam kašika, ili 90 do 120 g meso, riba: četiri do šest kašika, ili 60 do 90 g voćni sok: 120 ml Ja gledam sada ovo od 9-10, tako? A plazmu, je l dajete? E vala, sutra krecem sa zumancem. Kako, kada, u sta i sl .. nemam pojma. Nocas cu da mozgam :D
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 7.5.2013 21:56:27 >
|