Rosita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (20.9.2013 11:39:18)
|
Mi smo poceli sa nepunih 5, a danas napunili 6 [sm=bravo.gif]. Poceli sa vocem. Breskva, jabuka. Jabuku samo tada dala i jos se plasim opet da je dam zbog zestokog visednevnog proliva. Mada bih trebala na sve nacine da mu omeksam stolicu jer kakimo samo uz vezbe i vec se brinem da ce se navici da samo tako kaki. Ne mogu da ga pustim da se muci i stenje do besvesti, bas me nervira sto je to tako i ne shvatam zasto. A dajem sve sto otvara/ palentu, sljivu, breskvu, karfiol, tikvicu, brokoli... ovo slano bas tesko i malo hoce da pojede, tj. povrce. I evo, sad vidim koliko mu zapravo malo namirnica dajem. Krompir i sargarepu izbegavamo zbog zatvora. Da, i bundevu sam mu davala ali ona mi je kontradiktorna kako deluje na stolicu. Gastro kaze da steze. Bas ne znam sta jos da uvedem? A da je dobro za stolicu? Uvela sam i bananu ali eto ne dajem. Pirinac ne bih davala, a svakako ne voli pahuljice i necu mu ih ni davati nego cu da pravim kasu od pirincanog brasna kad se sredi stolica, tako i palentu kupujem neku gluten free, nikakve pahuljice i tako to, barem pirincane nije hteo, a uistinu su loseg ukusa. Mislim se i po malo piletine da stavim u to povrce, najpre supicu pa po komadic, ne znam ni koliko se mesa daje bebi? Ako bi neko napisao jos par namirnica od povrca koje smeju sad, a da su dobre kod zatvora? Blagodarim [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|