Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (23.7.2013 20:44:53)
|
Ne znam što bi se iko traumirao oko nečega što pročita na forumu. Ja uvodim polako, pratim reakcije i uopšte se ne osećam istraumirano. Pa ako već čitate ovu temu, gde ima toliko različitih mišljenja, logično je da ćete naići i na neko koje se razlikuje od vašeg. Ako neko pita kada se uvodi određena namirnica, ja ću uvek odgovoriti koje su aktuelne preporuke, nikada neću napisati Ma slobodno daj to i to, ništa joj/mu neće biti. Ili naglasim da sam JA radila tako i tako, a drugi kako hoće, svako bira za svoje dete. Svaka, ali bukvalno svaka namirnica može prouzrokovati alergijsku reakciju, kod nekih namirnica je to češće i zato se daju kasnije, tj. preporuka je takva da se daju kasnije. Neke su teže za varenje, i otud ista preporuka. Niko vas ne može naterati da tako i uradite. Ako se sa nečim što je napisano ne slažem, ja prosto to preskočim (već sam pisala da ja uvodim prema knjizi koju je napisala nutricionista našeg DZ, ali i tu pravim izuzetke). Uvođenje hrane ne treba da bude traumatično, opuštena mama - srećna beba. Ipak, nekih preporuka se strogo držim, što je sigurno, sigurno je. Janncice, ja sam sa kiselomlečnim proizvodima počela sa starijim sinom sa 7 meseci (prvo jogurt, pa kiselo mleko, pa na kraju pavlaka), sa mlađim relativno skoro (tj. pavlaku još nisam dala, ni sir, to nam je sledeće na redu).
|
|
|
|