|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
23.11.2012 10:54:54   
jo.anna.jo
Zemunka, hvala ti na odgovoru!
Veruj mi nisu ružne misli, nego ja sa sve svoje godine, kod dr faktički nisam nikad bila (ok naravno pregledi ginekološki, ali ne u DZ), nijedna boljka me nikad nije htela hvala Bogu, do trudnoće nisam imala ni karton otvoren u DZ već u hitnoj pomoći kad polomim nešto ;), glupo ce da zvuči, a i doznake nisam znala šta su, jer dan bolovanja nemam...

Samim tim kao da nije dovoljna panika oko toga da ću doneti novi život na svet, da li sam ja (mi) za to sposobna i da li ću sve uraditi i raditi kako treba... Na to sve mi se gomila i ta panika od bolnice i tog momenta tamo.
Zamišljala sam to sve kao 4 dana upoznavanja sa "novonastalom situacijom", upoznavanja sa bebom (ikreno svojom, ne tuđima.., apropo onoga "sa bebama si, ne u ludari"), i blagog i nežnog (ali ekpresnog) uveđenja u to šta bih morala da znam za početak, da bih kao spokojna majka divne bebe, sa njom izašla u topplom osećanju, koje će se preneti na dalje dane.., uz pomoć patronaže prvih dana... (lepo ja to zamišljam, ha?) :)

Zaista mi oprostite ako preterujem u mislima i rečima i delujem ko zna kako ali meni je potrebno da budem pripremljena na sve tamo od tih sigurno svima banalnih stvari (pa zato i postavljam takva pitanja), jer mene one dovode to ludila, ali bukvalno... :( Kako će sam porođaj da prodje, to ne brinem, proći će najbolje moguće i upravo onako kako treba, kako je zapisano itd...

Elem, zato i pitam koliko ljudi u sobi, koliko na wc, šta u zemunskoj podrazumevaju pod BF, da bih psihički bila spremna na neke momente koje ako me samo snađu nepripremljenu, ima na neki drugi sprat tamo da me pošalju.

Hvala još jednom na iscrpnom i ohrabrujućem odgovoru, jer se ovih dana toliko preplaših... blah..

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 301
23.11.2012 12:05:32   
Zemunka85
Meni je sve tamo bilo prelepo.
Znaci imas sobe od tri, ali i od osam kreveta. I apartman. Pa vidi...probaj...ako ti ne odgovara, prebaci se u apartman.
U porodilistu se ostaje tri dana, ali ove moje iz sobe su isle vec posle dva i mislim da to svako moze. Bitno je da prodje 48h jer se tada uzima krv za nesto, ne ranije. Ja ostadoh tri dana, tako da smo poslednje vece bile same :-) .

Uziiivaj bre, sve je to lepo i apsolutno nista nije tesko!

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 302
23.11.2012 12:13:44   
Janncica
jo.anna.jo Ja vec imam jedno dete,sad cu za mesec dana da rodim drugo. I imam (ne bas tako kao ti) tremu od svega toga. Ne porodjaj kao porodjaj...nego sto mi cerka ostaje kuci,ja idem tamo... Uh...ne smem ni da mislim o tome.
Cerku sam rodila pre 4 godine u zemunskoj bolnici dok je bila u fazi renoviranja(uzas zivi). Prozori zazidani u wc-u,na sve strane majstori,sve prljavo,sugavo... Nas 8 u sobi... Blago receno katastrofa. Sad kad pomislim na sve to muka mi je. Ali tada je bilo samo,plivaj ili se davi. Nisam obracala paznju na sve to... Brojala sam sekunde do polaska kuci i brojala do 100 dok se kupam u sugavoj kadi. user posted image
Sad je to sve lepo sredjeno... Cisto je... ostaje se dva dana(to ti veruj mi proleti jer prvi prespavas)... Preziveces... user posted image
Imas na youtube-u snimke iz porodilista. Ohrabrujuce je,pa pogledaj.

Direktna veza do poruke: 303
24.11.2012 15:36:56   
Lilly 85
Mene jos interesuje kad tata moze da vidi bebu? Da li moze odmah prvi dan po porodjaju i da nastavi posete svaki dan dok smo u bolnici?

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 304
24.11.2012 16:08:43   
Zemunka85
U Zemunskoj nema nikakvih poseta. Dakle, tek na otpustu.

(odgovor članu Lilly 85)
Direktna veza do poruke: 305
1.12.2012 11:08:55   
Janncica
Je l moze u zemunskoj poliklinici da se rade cv i vag bris za trudnice? Mislim,je l moze da se uzme uput iz dz da tamo to uradim... Ne mogu da idem u 29.

Direktna veza do poruke: 306
1.12.2012 12:40:21   
Zemunka85
Nisam sigurna.
Ja samisla u 29. ali kada me je Pljesa pregledao prvi put, posto sam tada imala sveze briseve, rekao je da ce mi ih odraditi prilikom sledeceg vidjanja, ali ode covek na odmor .. mene "preuzela" Lapcevicka, ja u medjuvremenu odradila u 20. Nov .. tako da ne znam ... ali na prijemu u porodiliste ti rade i bris i kks.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 307
1.12.2012 13:01:26   
Janncica
Ma rekla mi Lapcevicka da odradim briseve sad kad udjem u 9. Kaze da se prekontrolisu kanali do porodjaja. user posted image
A ja bila sludjena i zaboravila da je pitam da li to moze tu kod njih... Idem u utorak na dopler pa cu videti sa njom. Vidjala sam pre devojke koje donose stapice za bris u polikliniku. Verovatno moze.

Direktna veza do poruke: 308
1.12.2012 14:08:42   
jo.anna.jo
a cek cek, koliko sam skapirala u 29.tog za briseve takodje plaća isto kao i kod privatnika, ili ste vi imale drugačiju informaciju/iskustvo? mislim meni je dr rekla da su i tamo oko 3000 u kompletu, i kada sam ih zvala i pitala da li je to toliko sa uputom, to su mi potvrdili, pa sam otičla privatno lepo u komšiluku da se ne cimam tamo, ali možda se promenilo??

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 309
1.12.2012 14:44:36   
Janncica
Sta kosta 3000? Ja sam privatno radila na pocetku trudnoce cv i vag bris i izaslo me je 1600 din...

Direktna veza do poruke: 310
1.12.2012 18:59:50   
jo.anna.jo
nadjoh šta sam napisala onomad kada sam radila, dakle: CB i VB (kultura i AB), kao i CB - chlamidia, mycroplasma i ureaplasma.

privatno je ovo koštalo po punoj ceni 4100, s time da sam dobila popust kao trudnica pa je ispalo 3600, a u Dž. V. su mi telefonski bili rekli da to košta 3750din (sa uputom i knjižicom itd...)

ne bih se ovoga setila nikada da nisam pogledala jedan od starih postova koje sam pisala na tu temu i mojim zaprepašćenjem na taj momenat..

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 311
2.12.2012 0:35:58   
Zemunka85
Sa uputom je u 29. Novembra besplatno da odradis CB i VB. Trudnice imaju prednost i sve zavrsis za 5mina. Ja sam bila na odrzavanju trudnoce, pa sam isla tamo. Usput trazite uput i za kopro i zuticu, pa sve odradite. Mads ja to nisam...

Direktna veza do poruke: 312
5.12.2012 12:32:46   
tikatad
Pozdrav svima.Da li neko zna kakv je dr Pljesa u Zemunskom porodilistu? hvala :)

Direktna veza do poruke: 313
5.12.2012 12:43:20   
Janncica
Sto se mog misljenja tice...veoma pazljiv,nezan i pristupacan... Mnogi ga i ovde hvale. Ne znam stvarno nikoga da ima neko negativno iskustvo sa njim.

(odgovor članu tikatad)
Direktna veza do poruke: 314
5.12.2012 15:23:33   
bice devojcica
IZVORNA PORUKA: tikatad

Pozdrav svima.Da li neko zna kakv je dr Pljesa u Zemunskom porodilistu? hvala :)

Dr Pljesa je extra lik,ja sam par puta bila kod njega a i jos dosta zena znam koje ga bas hvale

(odgovor članu tikatad)
Direktna veza do poruke: 315
6.12.2012 9:19:43   
Zemunka85
Ja mislim da je on najbolja opcija u Zemunskoj. Stvarno je sjajan. Ja sam htela njega, zato sam se i opredelila na zemunsku, izmedjuostalog. Ali ode covek na odmor...da stvar bude gora, prvi radni dan posle odmira mu je bio dan kada sam se poradjala, ali jbg...nisam mogka znati ...

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 316
6.12.2012 10:09:32   
tikatad
Hvala puno na informacijama.Mi smo do duse jos mali ali bolje je na vreme se informisati :)

Direktna veza do poruke: 317
6.12.2012 11:23:17   
Lilly 85
Da li neko zna proceduru oko rezervisanja apartmana? Koliko ranije treba rezervisati? I koliko kosta? Nasla sam da je pre bilo 2500?

(odgovor članu tikatad)
Direktna veza do poruke: 318
6.12.2012 11:39:06   
Zemunka85
Mislim da je 2500 i mislim da se ne moze rezervisati, jer nikad ne znas kada ces se poroditi. Ok, imas VTP ali niko ne zna kada ce da krene. Ako je slobodan taj dan, tvoj je...

(odgovor članu Lilly 85)
Direktna veza do poruke: 319
6.12.2012 12:41:08   
Janncica
ja se sad razmisljam da ga uzmem... mislim apartman... user posted image je l ima neko iskustva iz apartmana? ili moram redom da citam temu... user posted image

Direktna veza do poruke: 320
6.12.2012 12:53:42   
Zemunka85
Ja nemam. Bila sam u trokrevetnoj sobi, cimerke su bile super i u toj opciji nikada ne bih uzela. Danas se sa tom jednom najvise i druzim. I na odrzavanju sam bila u cetvorokrevetnoj sa super devojkama, stalno se cujemo. Jedna se juce porodila. Ali to ne znaci da ne bih uzela, da sam zapala u osmokrevetnu. Mislim da je to mnogo.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 321
6.12.2012 13:00:03   
Janncica
Je l znas je l ima neke veze sto si sa epiduralom pa zato bila u sobi u kojoj ste vas tri? Da l one sto se normalno porode(ne carski i epi) idu u osmokrevetnu? Nisam pametna. Sad mi se priblizilo i bas samo o tome razmisljam. Prosli put nas je "raznih" bilo. user posted image

Direktna veza do poruke: 322
6.12.2012 17:22:05   
Zemunka85
Ne, ne. Nema to veze. Stavljaju redom. Tj ja sam bila u sobi sa zenicama koje su se porodile dan kad i ja. Onda je i otpust istog dana, soba se sterilise, dolaze nove i tako u krug.
Bila je jedna romkinja, koja je bila sva u krastama.
Ona je bila sama u sobi i jedan WC je bio samo njen.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 323
6.12.2012 19:16:07   
Janncica
Sta reci... user posted image sve vise razmisljam o apartmanu bas zbog toga... user posted image
Koliko to ima kupatila kad je samo za nju bilo jedno... Ih...malo crnjak,ali...eto zena dobila vrhunski apartman... user posted image a nista platila nije... user posted image

Uh...zalomice mi se ona soba od 8 krevetna...ne sumnjam. user posted image

Direktna veza do poruke: 324
7.12.2012 12:31:36   
Zemunka85
Znas kako, oni stvarno vode racuna o higijeni, ali su zene svinje. Tako da, ako se u apartmanu zadesis sa takvom, sve ti dzaba....

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here