Verolina -> RE: Sta Vas seca na Vasu uciteljicu? (8.1.2013 8:14:23)
|
Sto se tice tog "komunistickog" smisla, moja je na drugom roditeljskom sastanku rekla mom ocu da ja ne znam da sricem kao ostala deca jer on nema partijsku knjizicu, pa samim tim nije podoban roditelj koji moze da radi sa svojim detetom. A onda je moj cale posizeo, i sutra dosao sa mnom u skolu , pozvao direktora u ucionicu, bacio ispred nje novine i reko mi :Citaj!Ja sam citala sitne novinske tekstove, a ona me je terala da idem unazad i da sricem, sto ja nisam znala, jer tesko je kad jednom naucis da citas da rastavljas reci na slogove tipa maaaaa-ma, Maaa-sa. Boze ti sacuvaj gluperde i nepedagoga. Direktor joj je ozbiljno zamerio, pa je prvi put u svojoj blistavoj karijeri bila obelezena zbog tate nekomunjare i deteta koje je znalo mnogo vise od onog sto je ona trazila.A onda je direktor moje skole zabrano kupovanje poklona za Osmi mart. Ona je mrzela citavo odeljenje zbog te njegove odluke, jer je, verovali ili ne, a po njenim sopstvenim recima hvale, za vreme svog uciteljevanja, nakupila 2kg zlata od poklona od dece, za rodjendan, za Osmi mart, za rastanak u cetvrtom razredu. Nije me volela nikako. Govorila mi je pred ostalom decom kako su deca koja krenu godinu dana ranije u skolu glupa. A onda sam se ja pobunila, pa sam u drugom razredu vec pocela da je ispravljam. I to je izludjivalo. Ona je bila zena sa srednjom uciteljskom skolom od koje sam ja vec u cetvrtom razredu znala vise, ali nije to ono sto je meni smetalo, smetalo mi je to sto je bila nepedagog. I sve ovo su samo detalji. Mene je terala da se "pionircim" i da ja drzim recitale zato sto je time podbadala mog caleta, u stvari mislila je da ga podbada, jer je caleta bolelo uvo. Nikada mi nije nametao nista, pa ni politicko opredeljenje (sve do moje odluke da upisem medicinu, tu se umesao i to nije bilo dobro i sad se jako kaje zbog toga). I tako...Moja uciteljica je bila kompletan idiot!!!!!!
|
|
|
|