ivannna -> RE: Insulinska rezistencija (17.5.2018 13:56:48)
|
jos davne 2012 sam dobila glukofaz da pijem ali mi niko nije rekao da treba da se koriguje ishrana,sreca nakon samo 7 dana mi je uspela inseminacija pocela sam ponovo da ga pijem 2015,pre vto ali ni tada nisam znala da treba da pazim sta jedem,vto i 2 feta nisu uspeli,posle odlazim kod endokrinologa i ona mi ponovo uvodi glukofaz i evo vec 1 god i 8m ne jedem slatko, promenila sam endokrinologa jer je postala preskupa i novi mi je trazio da ponovim ogtt jer ga nisam radila 1000 god i evo mojih rezultata ogtt testa glukoza 0-5 60-9,2 120- 6,4 insulin 0-<2,00 60- 48,3 120-71,4 dr je rekao da nema potrebe da pijem glukofaz jer mi nesto i ne moze pomoci vec samo da pazim sta jedem-dijagnoza-hiperinsulinemija nemam pcos,ali od kad sam radila vto meni su se ciklusi produzili,imam ovulacije ali dobijam na 35-43dana sta vi mislite? imate li neki savet? meni je prva dr rekla da imam 5 obroka,sto mi odgovara jer sam cesto gladna,valjda od tolikog insulina,ne jedem belo brasno,pirinac,krompir i testeninu,sama pravim proju od 4,5 vrste brasna ili jedem hrono hleb iz maxija,prva dr mi je rekla da ne jedem banane,lubenice,grozdje,smokve,dinje,sljive,urme
|
|
|
|