lesli -> RE: Insulinska rezistencija (13.5.2018 12:55:27)
|
Ana, meni se cini da ti insulin i nije toliko kritican koliko glukoza. Moje vrednosti insulina su slicne tvojima, s'' tim sto je meni isnulin oko 30 nakon 2h, a tebi se vrati u granicne vrednosti. Receno mi je da je to blaga IR. Doduse secer mi je ok. Cini mi se 6.5 nakon 30 min i onda pada i vrati se u normalu. Sto se lekova tice, mislik da je bolje da ih prepise endokrinolog. Iako koliko znam, moze i ginekolog. Ja nisam imala nikakvih problema. Mozda mi je prvih dana povremeno bilo muka, ali to se poklopilo sa ciklusom, tako da ne znam od cega je. Inace 7 dana je isao glukofaz xr 750, a nakon toga 2x750. Sto se ishrane tice, meni su savetovana 3 obroka i 2 uzine. Mogu i proizvodi od belog brasna, ali onda je naravno porcija manja nego kada uzimas od integralnog. Mada ja o tome ne vodim previse racuna jer nikad ni nisam jela puno hleba i testa. A hleb smo vec pekli kuci - mesavina integralnih i belog brasna. Krompir mislim da mozes, ali onda ne jedes hleb. Mahunarke isto umereno. A povrce poput zelene salate, paradajza, krastavca... mozes maltene neograniceno. Od voca u vecim kolicinama mozes recimo maline i borovnice jer sadrze manje uh. Veceru nemoj izbacivati, ali neka bude pretezno proteinska. Piletina, riba, barena jaja, mladi sir... i uz to neka salata, sa malo ili cak ni malo hleba. I pastu i rizu mozes, ali kupuj integralnu. Negde cak i imam semu koliko cega moze da se pojede, ali se ja toga ne pridrzavam strogo, jer sam se i pre uglavnom hranila po tim smernicama. Jedina promena mi je bila integralna pasta i malo prerasporedjeni obroci. Fizicka aktivnost ostala ista, a ja uz lekove smrsah neka 3-4kg za par meseci (a realno nisam imala visak) Ako hoces mogu da ti okacim tu semu? Srecno i cekamo te na trudnickim stranama uskoro! [sm=bravo.gif] Edit: I inace,naznaka nisam imala u smislu problema sa ciklusima. M redovne, ovulacija dokazana, ali imala sam pcos i do trudnoce nije dolazilo. On sto sam osecala je da sam nonstop zedna i slogirana ako pokedem nesto slatko. Doduse ni lekovi mi nisu skroz pomogli tu, morala je na kraju vto... Ali bez njih nisam sigurna da li bi uspelo? I prekontrolisi antitela, trombofilije. Tsh ti je odlican!
|
|
|
|