RE: Dobili smo naocare (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

flamingos -> RE: Dobili smo naocare (8.5.2022 22:40:43)

Da,kontrola na 6 meseci.Tako i mi evo već skoro pa punih 5 godina.U petak,nakon škole,idemo na širenje zenica.

Ana RR -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 13:30:36)

Mare dobio naočare [sm=smiley13.gif] Desno oko -0.25, levo -0.50. Baš mi je nešto rano za naočare [sm=zmeden.gif] ja ne nosim, mm je skoro dobio za čitanje. Ja sam skoro bila na pregledju, imam neku malu dioptriju na daljinu ali ne nosim naočare.

Vidim da je njemu ok, on je sam tražio da ide na pregled jer ne vidi lepo šta piše na tabli ali ja sam se smorila. Kaže dr da deca imaju ogroman problem zbog ovih belih tabli, em prave odsjaj, em se flomasteri ne vide lepo, em se sitno piše na njima.

Ivanka 75 -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 16:04:23)

Ana, ja skidam kapu Maretu na savesnosti i samo-odgovornosti 🥰
Nije to velika dioptrija, Iva je počela da nosi u petom ako se dobro sećam (a nesto se ne secam dobro). 
Sad će tek da bude šmeker 😁

Ivanka 75 -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 16:05:55)

Sad pogledah ovde, mart 2022. Peti razred. 

Ana RR -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 16:39:01)

Ivanka, dobar je on po tom pitanju. Sam kaže i kada mu je vreme da ide na čišćenje kamenca. Svi zubi su mu zdravi pa mislim da mu je i gušt da ode kod zubara da čuje kako mu hvale zube [sm=smiley36.gif]

Za vid mi je rekao još krajem 6. razreda ali nikako nismo otišli i evo jutros ga je konačno mm odveo. Njegove drugarice sestra je oftamolog pa smo kod nje išli.

Tiziana -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 22:08:40)

Nama sin nije ni rekao da ne vidi dobro, nego bio na sistematskom i oftamolog mu rekla odmah zovi roditelje! Medjutim toliko je bila neprijatna plus nam je zakazala sirenje zenica za mesec dana od tada bez da nam kaze sta je to toliko strasno da smo morali odmah da dodjemo. Na kraju odemo privatno i naravno da nista nije strasno. Na jednom oku - 1,na drugom 0 i na oba cilindar.. Nisi naocare, ali ne stalno.. 

Ivanka 75 -> RE: Dobili smo naocare (20.9.2024 22:33:39)

Tizi, zasto ne nosi stalno? Ivi izricito naglaseno da mora da nosi non stop iako vidi na blizinu, - 1.5 i - 0.5 sa cilindrom.
Mozda zbog astigmatizma. 

Ana RR -> RE: Dobili smo naocare (21.9.2024 13:31:36)

Odabrali naočare. Jedva smo našli neke a da mu nisu preširoke, ima malu glavu na mamu [sm=smiley36.gif]

Prvo su mu se dopale jedne sa debljim okvirom ali na kraju se odlučio za jedne manje, tanje su i neprimetne.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]