serpica -> RE: Dobili smo naocare (26.11.2015 18:25:27)
|
IZVORNA PORUKA: Didy Drrugarrke, meni treba pomoć. Sofija je bila na redovnom sistematskom pregledu koji, između ostalog, podrazumevao i pregled kod očnog lekara. Vodio ju je mm, pošto sam ja tad imala časove. Doktorka je konstatovala da ne vidi dobro na desno oko, vidi samo prvi red. [sm=smiley13.gif] Treba sutra da odemo po recept za neke kapi, pa da joj stavljamo tri dana i onda da dr meri dioptriju. Kaže da nismo mi to mogli ni primetiti jer ona dobro vidi na levo, pa kompenzuje. Kako kod nas u porodici niko ne nosi naočare, uopšte mi nije palo na pamet da je vodim ranije kod očnog na pregled, a ni pedijatar mi nije nijednom sugerisao tako nešto i sad sam pomalo besna na sebe, a najviše se osećam nemoćno. [sm=smiley13.gif] I totalno sam neupućena, pojma nemam kako se leči, da li se leči, da li bi bilo vajde da smo ranije otišli? Da li da je vodim i privatno po mišljenje još nekog oftamologa? [sm=zmeden.gif] Didy ako je i tako kako kazu ona je mala i to se da ispraviti,neka me neko isparavi ali ako je u pitanju minus on ne bi trebalo da raste ako se na vreme uoci. Citala sam negde da postoji tzv "korekcija vida" kod dece..ja bih otisla od jos jednog oftamologa,mozda cak i privatno da se malo bolje angazuju oko toga,ali verujem da ce to da se koriguje i da ce sve da bude ok..
|
|
|
|