choopa choops -> RE: Logoped pre pete godine,da ili ne? (25.8.2015 23:38:07)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Kod nas (U Montenegru jelte [sm=smiley36.gif] ) postoji obavezan sistematski pregled između 3. i 4. godine života djeteta, koji između ostalog uključuje i pregled kod logopeda. Naravno moj sinko razmaženko (koji je kasno i progovorio) je takoreći pao na tom ispitu [sm=smiley36.gif] (r, č,đ), pa nas je dr savjetovala da kupimo neku knjigu od Kreaativnog centra i da vježbamo govor, te da ako se stanje ne popravi ovaezno dođemo kad napuni 4godine da bi ona radila sa njim. Međutim, sinak nije uopšte bio zainteresovan i nije želio da sarađuje. Ipak, ispravio je neka slova sam od sebe (r), ali i dalje mu ne idu ta č, ć,ž slova....pa ćemo morati na korekciju sada (ima 4g i 2mj). Paralelno sa ovim, ćerka se upisivala u školu, prvi razred-6 godina, kada takođe postoji pregled kod logopeda. I ja mogu samo reći da sam iznenađena brojem djece koja imaju velike probleme sa govorom [sm=zmeden.gif] na predškolskoj predstavi bar 30% njih nisi mogao da razumiješ? Zašto je to tako, ne znam. Ali sam mišljenja da se svakako treba dijete vodit kod logopeda, ne može da škodi, a što ne škodi znači da koristi [sm=smiley14.gif] M je možda tri mjeseca nakon ovoga što sam pisala naučio sam da izgovara sva slova, tako da nismo na kraju išli kod logopeda.
|
|
|
|