Didy
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Bubi nisi ti videla moj post u kome sam napisala da sam manijak za ciscenje Opusti se. Ipak.smo mi takve device. Onda je kod mene podznak proradio poslednjih godina. Sećam se da sam kao devojka bila manijak za čišćenje, stalno sam išla za mamom i popravljala ono što ona uradi, kritikovala je, mislim da sam je dovodila do ludila sa svojim preterivanjem. Onda sam shvatila da ne želim da se na kraju života osvrnem i shvatim da sam polovinu provela u ribanju kojem nema kraja. Jer ja još nijednom nisam rekla sebi - E, tako, sad mi sve blista, nema više šta da se sprema. Za moje kriterijume uvek ima i taman i kad sve uradiš, opet krećeš ispočetka i tu onda moram da presečem i da iskuliram. Dok smo živeli u stanu, u dve prostorije, morala sam češće da spremam, ali sad u kući imam osećaj da se ne prlja tako lako. Niko ne ulazi obuven, deca uvek jedu za stolom, tako da ne mogu reći da ima mrva posvuda i prljavštine. Čak se i prašina ne skuplja toliko kao u stanu, valjda je veći prostor, otkud znam. I nama se više prlja leti jer često idemo na plažu, deca se svakog dana igraju u peskarniku u dvorištu ili na igralištu, koliko god da ih istresem pre ulaska, ostane peska na odeći i na nožicama. Kseno, i ja sve uglancam kad mi dolaze đaci, tad baš volim da mi je sređeno. Kad nam dolaze prijatelji, bliska rodbina, uopšte se ne opterećujem. Mislim, kod mene nikad nije pod konac, ali ako se neko najavi, za 10 minuta sve izgleda kao da blista ako želim, toliko mi treba. E, i ja danas oribala i prebrisala sve, valjda mi je u podsvesti bilo svo ovo naše pisanije.
< Poruku je uredio Didy -- 30.7.2014 20:44:27 >