Bebilina -> RE: Kupi mi!! (3.5.2013 2:20:09)
|
Mi imamo granice i pravila. Svojim dzeparcem raspolaze sama (naravno uz cenzuru, ne maize bas na bilo sta da potrosi), od mame i tate dobije po jednu nagradu dnevno koju sama odabere. Cesto ne trazi da joj se nesto kupi, vec da nekud idemo ili nesto radimo, to joj je nagrada. A dzeparac ume da cuva i onda kupi nesto vece. Kad nama trazi nesto bas veliko kazemo da upise na listu zelja za rodjendan, Bozic ili Uskrs i tad ce dobiti. Po radnjama nemamo to: kupi mi, nije u fazonu ili to, ili nista, bes, ljutnja isl. Prethodno se dogovorimo sta joj je nagrada za taj dan, a petkom posle skole dodatno sama bira slatkis. Kupujemo joj i mi, ako je u pitanju nesto sto znamo da ce joj koristiti, naravno. Ali nju je inace lako ubediti u nasu ideju, nije tvrdoglava. Stvari mozda i previse ima, pretrpane sobe igracaka, ja stalno oboma nesto usput kupujem, za Bozic se dobije kamion stvari... Zbog toga smo uveli ovakva pravila, da nauci da ceni, postuje i zasluzi. Ponosna sam sto se i za najmanju sitnicu raduje, zahvali se i nista kod nje ne zavrsi u zapecku.
|
|
|
|