Honey94
|
Poštovane članice, registrovala sam se na forumu kako bih iznela svoje iskustvo jer, verujem da će značiti ženama da pročitaju, isto toliko koliko je meni značilo kada smo muž i ja počeli da pravimo bebu. Sve sam čitala i sve me je zanimalo. Elem, moja situacija je malo zamršena, ali neću ulaziti u detalje toga već ću ukratko napisati i pokušati da se zadržim na temi, a to su znaci trudnoće. Prvi mesec kada smo pokušali i sve uradili po ps-u, nije se ništa desilo. Sledećeg meseca smo stigli da pokušamo jednom ili dva puta, dok nismo putem rutinskog pregleda saznali da oboje imamo infekcijicu bakterijom koja je bezazlena, ali je treba rešiti. Tog momenta smo prestali sa pokušavanjem, a ja sam odradila sve moguće analize koje je trebalo raditi pre započinjanja procesa pravljenja, ali eto, tako se zadesilo. Sve je bilo u redu, hvala Bogu. Odradila ultrazvuk dojki i vaginalni ultrazvuk (redovna kontrola). Sve je bilo ok, osim te bakterijice koju smo krenuli da lečimo. E sad ide onaj zanimljiv deo. Inače dobijam na 28 ili 29 dana. Kreću da mi otiču grudi identično kao pred menstruaciju. Bolucka me stomak, opet identično kao da ću dobiti. Ne shvatam u prvom momentu da mi menstruacija kasni malo više nego inače. U glavi mi je ideja o tome da nema šanse jer sam bila na vaginalnom ultrazvuku i rečeno je da ne postoji trudnoća. Rekoh, lekovi su uticali na kašnjenje, ništa strašno. Treći dan kašnjenja već kreće da me nervira i usred dana, na poslu, kupim test sa idejom o tome kako ću, kada vidim negativan test, odmah dobiti. Imam šta da vidim. Dve crte , šok. Kako? Nemam pojma. U prvom momentu prilično šokirana, a kada se sve staložilo, kockice su se krenule sklapati i, vraćajući film unazad, shvatim da sam imala prilične simptome koji su bili izuzetno suptilni. Prvo, ustajala sam tri puta noću da piškim. I inače pijem dosta vode pa ustajanje noću nije strano za mene. Drugo, napravila sam sos od paradajza koji mi je bio gorak, a mužu je bio super. Pripišem to tome što sam stavila malo više origana. Drugi dan napravim jelo koje obožavam, probam i konstatujem da je grozno i da ga nisam napravila kako valja. Znači, nije mi bilo muka od njega, nije mi se gadilo, kao što sam očekivala da je u trudnoći, samo sam imala utisak da sam ga loše spremila. Sledeći dan napravim neki pirinač, koji inače ne volim nešto i ZALJUBIM se u njega. Sanjala sam taj pirinač koliko mi je bio lep. Mo'š misliti, pirinač. Onda, šetam sa drugaricom i shvatim da sam gladna. Naručim gurmansku pljeskavičetinu, pojedem je celu u slast. Bez ikakve težine u stomaku. Kao da sam pojela tanjir salate. Jedan dan sam spavala dva puta u toku istog popodneva. Što, opet, za mene nije strano jer baš volim da spavam popodne. Sve u svemu, kada sve saberem i oduzmem, osećala sam se sve vreme postpuno isto. S druge strane, bilo je pregršt znakova, ali su oni toliko suptilni da je u mom slučaju bilo nemoguće prepoznati ih. Dok, na primer, one klasične simptome poput vrtoglavice, mučnine, osetljivost na mirise itd. još uvek nisam osetila uopšte. Eto, izvinjavam se na podužem postu. Pokušala sam sve da napišem u što kraćim crtama. Nadam se da će ovo bar nekoj ženi značiti, makar i u cilju razonode dok čeka svoje . Puno vas pozdravljam sve i radujem se svim vašim duplim crticama,a onima kod kojih još nema, želim da se što pre pojave
|