Tiziana -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (21.10.2021 21:30:38)
|
Ja mislim da nastavnici jako dobro znaju ko koliko moze i zna pa tako i da li roditelji deci rade domace zadatke ili crtaju likovno ili prave TiT.Ja ih pustam da sami rade, da se sami set_e, ali i da nekad odu bez domaceg kad se set_e u pola 10 uvece da su nesto zaboravili. Moraju da preuzmu odgovornost za svoju skolu. Pa ni mene moji roditelji nusu svaki dan propitivali sta imam za domaci,niti su ucestvovali u mom ucenju. Opet kazen, kad im treba pomoc, naravno da je dobiju, ali izbegavamo preslisavanje jer ih teramo da razmisljaju i povezuju pojmove i neka vec stecena znanja pa onda umesto preslisavanja razgovaramo. Hvala bogu, nasa deca se ne stide, u skoli uvek pitaju kad im nije jasno. Npr cerka, domaci zadatak iz matematike, u grupi najtezih zadataka. Ne ume naravno da resi. Brat joj pomogne, ali ona odlucuje da ga ne uradi jer i dalje ne razume. Sutradan na casu svi uradili osim nje. Ona se javi da trazi objasnjenje, uciteljica kaze jednom detetu da objasni zadatak, ne ume, kaze drugom, trecem, petom, niko ne ume. Svima roditelji uradili. Da je i moja D uradila, preko toga bi se preslo i ne bi im bilo objasnjeno.
|
|
|
|