Maja1309 -> RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo (21.7.2014 15:01:43)
|
Drage moje, evo ja bih htjela ovdje ostaviti svoje HSG iskustvo jer su mi iskustva drugih dobro došla kad sam se pripremala za HSG. Naime, od spontanog je prošlo više od godina dana. Nove trudnoće još nema. Svi nalazi (papa, CB, TORCH, spolni hormoni, hormoni štitnjače, spermiogram) su uredni i doktor je preporučio da uradim HSG. Odlučila sam se da to uradim privatno. Radila sam u klinici u Splitu. Prije zahvata sam dobila injekciju voltarena. Prije zahvata sestra mi je objasnila cjelu proceduru. Kako bi me zaboljeti trebalo u dva navrata, prvi put kad mi se stavi neki balončić u maternicu koji se napuše, nakon čega stave kateter i sljedi druga bol kad puste kontrast u jajovode. Prvu bol sam osjetila kao malo jači pritisak na mjehur, koja traje minutu najviše, nakon toga sestra me obavještava da slijedi kontrast, što znači da bi sljedila druga bol, međutim ja ju nisam ni osjetila, jako mala lagana bol, neprimjetna. Kad mi je sestra rekla da je gotovo, ja sam joj rekla da nešto nije uredu jer drugu bol nisam ni osjetila. Na što mi je ona rekla da je sve uredu. Cjelo vrijeme me sestra držala za ruku i pitala jesam li dobro kako se držim, bila je totalno brižna. Prije samog zahvata smirivala me i govorila da se ničeg ne bojim. Cjeli zahvat je trajao maksimalno 5 minuta. S tim da sam pola sata prije zahvata dobila injekciju. Nalaz je uredan, oba jajovoda prohodna, sljedeći dan ja na plažu na kupanje. Briseve sam radila u ciklusu prije, tako da nakon HSG nisam pila antibiotike, koji se inače daju preventive radi. Eto nadam se da će nekome pomoći i moje iskustvo.
|
|
|
|