RE: Bazalna temperatura - VIII deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

amelia -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 16:42:11)

[img]http://www.fertilityfriend.com/home/4a4668//thumb.png[/img]
My Ovulation Chart
evo mog grafa obelezio mi ovulaciju ali nema sanse da je tad bila uostalom i daje bila pokrili smo je ali tek danas imam iscedak vodenasti ne znam preostaje mi samo dase trudimo [sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 18:02:52)

nemoj ti nama *pokrili smo je* nego Xice na videlo[sm=zz_giggle.gif]

amelia -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 18:13:10)

Haha madre ma x-ici tu su samo ne znam zbog cega se ne vide [sm=jezicek.gif]

madre -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 18:26:49)

pobrini se da se vide, moram ja to da prekontrolisem[sm=jezicek.gif]

amelia -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 18:52:09)

Sutra cu staviti sliku preko com sada mogu samo ovako preko tablet. Mislim daje rano za ovulaciju bar jos koji dan? Ti jel imas neke simptome O jel radis trakice ili? Mene glava rastura grlo ne mogu nista da jedem od sve snage udaricemo jedan x ne zelim da promasim O [sm=jezicek.gif]

lalojedac -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 18:53:44)

majo pa gde više da ga pokrijemo,ciklus mi je uvek 7 dana,sad se nešto skratio,ali smo čekali,pa je muž imao pregled pa je morao da apstinira a pošto mi je 9 uvek tamo od 16dc pa na dalje,nisam se nešto ni opterecivala.

lalojedac -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 20:23:25)

evo ga...kazem posto mi je ovulacija uvek kasnije,ja sam tek planirala muckanje,kad ono poranila,nema veze,nikad se ne zna...
[img]http://www.dodaj.rs/f/1e/YH/3x0v0nBa/chartgraphmodule.png[/img]

vonavoj -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 20:57:49)

O ste pokrili[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (20.1.2014 21:46:09)

IZVORNA PORUKA: amelia

Sutra cu staviti sliku preko com sada mogu samo ovako preko tablet. Mislim daje rano za ovulaciju bar jos koji dan? Ti jel imas neke simptome O jel radis trakice ili? Mene glava rastura grlo ne mogu nista da jedem od sve snage udaricemo jedan x ne zelim da promasim O [sm=jezicek.gif]

pa i imam neke predsimptome[sm=smiley36.gif] krenula su ona moja cuvena probadanja u donjem stomaku... ovaj mesec mislim da se O sprema sa desnog jajnika. pre neki dan primetih i kremast beli sekret... otkuda sada to? da nije to sluuuuzzz[sm=jezicek.gif] danas sam ipak uradila trakicu, bila je negativna, ali mi deluje kao da ce sutra biti pozitivna... videcemo[sm=smiley1.gif]
lalo[sm=bravo.gif]

babby -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 10:38:49)

ee i kod mene se nesto umirila t. nesto mi je sumljiva ova o. mislim da nije ni bila[sm=smiley13.gif][img]http://s25.postimg.org/4uzplvhu7/chartgraph_module_php.png[/img]

vonavoj -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 10:43:16)

i moja temperatura je luda..mada je nisam redovno ni merila....ali nisam sigurna kad je O...kao tek treba,a ja mislim da je prosla!
[img]http://www.fertilityfriend.com/home/49a66d//thumb.png[/img]
My Ovulation Chart

srculence25 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 10:52:33)

Von kod tebe uvek zaniljivo izgledaju grafici :) zenice sa kojim vi toplomerom merite?neznam u koji da se pouzdam [sm=zmeden.gif] [sm=hudicek1.gif] ide i juce i danas sa zivinim mi je 36,5 a sa digitalnim 36,1 [sm=zmeden.gif]

vonavoj -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 10:59:03)

prosli mesec mi je bio super..ali sad nisam vodila racuna,u 5 sam isla u wc,ustajala...i mozda mi se u 7 poremetila temperatura![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Miffy84 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 13:11:34)

Devojke, samo da vas pozdravim [sm=smiley1.gif] Valjda ovog mjeseca bude nešto novo kod nekog[sm=bravo.gif] Nadajmo se, stvarno je vrijeme više [sm=smiley1.gif] Ja sam ovog mjeseca najopuštenija do sad, nadam se da će tako i da ostane - s obzirom da sam tek u periodu ovulacije- jer sam polako prestala da očekujem da će nešto da se desi, tačnije umorila sam se od očekivanja. Pa, kako god bude, ali je neizbježno da želimo da to bude baš [sm=nosecka.gif][sm=duda.gif] Uglavnom, sigurna sam da nema ništa od nerviranja, psihičkog zamora i stresa, pa bolje sve pustiti! Javljajte, pišite, pa da ovu Novu godinu počnemo lijepim vijestima! [sm=bravo.gif]

lalojedac -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (21.1.2014 21:42:58)

kod mene ode sve u propast...[img]http://www.dodaj.rs/f/3W/11G/26Gvbv9X/chartgraphmodule.png[/img]

Maja1309 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 8:01:33)

Dobro jutro ženice, ima li mjeračica, grafova?

Evo mog jutrošnjeg?
Radila sam lh jučer, malo je falilo da bide pozitivna, čak ja nakon pola sata bila pozitivna, al nije nakon 5 minuta. tako da vjerujem da će danas biti pozitivna.

Kako ste mi vi?

[img]http://www4.slikomat.com/13/0123/zcm-12.-si.png[/img]

daca77 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 8:02:26)

Majo, baci se na muckanje[sm=bravo.gif]

Maja1309 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 9:52:55)

Jesmo daco, krenuli smo s mućkanjem.
Radili smo i spermogram u utorak.

Dijagnoza: normozoospermia

koliko vidim sve je OK
koncentracija je 42,22 M/ml (>15M/ml)
volumen je 3,3 (>1,5 M/ml)

nalaz je previše detaljan, možda jer sam ga radila u klinici koja radi umjetne oplodnje, pa mora takav biti.
Ne mogu sve navesti. Al npr nije mi jasna razlika između dvije stavke progresija i brzina.
Uglavnom progresivnih je 66,2 %, ne progresivnih 19,5 %, statičnih 14,4 %, a onda ide dalje podjela po brzini:

brzih 39,8 %
srednje brzih 35,6 %
sporih 10,2 %
nepokretnih 14,4 %
hiperaktivnih 11,1 %

Koja je razlika između progresije i brzine?

Ima tu i nekih TypeA, TypeB, TypeC, TypeD svi su više nego duplo veći od granica, tako da je to ok.

Onda ima podjela
napredujući 66,15 %,
pokretni u mjestu 19,47 %
pokretni 85 %

Jedino što bi možda bilo bolje da je veći postotak je morfologija

normalnih je 69 % (>60 %), abnoprmalnih 31 %

ima još dosta stavki, dijagnoza je uredna, mislim da se ne trebamo brinuti, šta kažete?

Miffy84 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 13:57:54)

Majo, nedavno je i MM radio spermiogram i dijagnoza je blaža astenospermija, odnosno dovoljan broj, ali malo slabije pokretni, mada takva dijagnoza ne isključuje mogućnost trudnoće, naprotiv, mi smo se i ovog mjeseca trudili, a od prvog dana dijagnoze MM je počeo uzimati propisanu terapiju, pa se nadamo .. šta bude biće. Ali sve ovo napisah usput, jer me interesuje nešto drugo.. Gdje ste vi radili taj nalaz? U kojoj klinici? Voljela bih da MM ode uraditi još negdje, jer mi je ovaj nalaz nekako oskudan. Uopšte ne piše odvojeno po toj progresivnosti brzine, ni ništa, samo piše postotak pokretljivosti 30%, valjda sveukupna pokretljivost, šta li već. I broj spermatozoida, referentna vrijednost je označena da treba biti veća od 40 G/l i samo je upisano da ima, ali ne i koliko. Kad sam gledala neke druge nalaze, vidim da je to sve mnogo detaljnije i opširnije. Ako bi mogla da mi napišeš gdje je tvoj M radio, bila bih ti zahvalna. I inače, ako znaš nešto o ovoj dijagnozi, samo piši [sm=smiley1.gif] Hvala i puno sreće![sm=bravo.gif]

srculence25 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 19:06:47)

zdravo zenice.Kojim toplomerom da merim bt?zivin mi pokazuje vise nego digitalni e sad kom verovati [sm=zmeden.gif]

madre -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (23.1.2014 22:56:09)

rekla bih da je u ove svrhe zivin jedino merodavan[sm=smiley1.gif] ne pokazuje zivin visu, nego digitalni nizu[sm=smiley36.gif]
dakle, zivin!

srculence25 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (24.1.2014 1:33:43)

[sm=smiley36.gif] da mislila sam na to da digitalni pokazuje nizu sporazumele smo se[sm=smiley1.gif]

Maja1309 -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (24.1.2014 8:03:30)

ja mjerim živinim, digitalni mi nije stabilan, ovisi od baterija.

evo mog od jutros

[img]http://www4.slikomat.com/13/0124/iag-12.-si.png[/img]

Miffi, spermiogram smo radili u Hrvatskoj U ZG.

madre -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (24.1.2014 10:35:08)

evo je stize, majo[sm=bravo.gif]

lalojedac -> RE: Bazalna temperatura - VIII deo (24.1.2014 22:14:09)

evo i mene,jos nista...[img]http://www.dodaj.rs/f/B/Ii/e3FSuJo/chartgraphmodule.png[/img]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>