Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 10:24:27
|
|
|
|
Lukrecija
|
tatjana @ i kakko vidim O je kad je pad temp a ne kad raste kako ću znati onda pogoditi odnos taj dan osim ako ne kupujem ovulacijske trakice što mi ti predlažeš?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 11:04:31
|
|
|
|
tatjan@
|
Izvini bila sam na dorucku , evo sad cu ti objasniti sta ja znam i kako sam ja uspela da zatrudnim sa neredovnim ciklusima. Ovulacijske trakice se mogu poruciti iz Engleske i nisu skupe, Ja porucujem 40 komada i izadje me oko 13 eura sve sa postarinom. Ista cena je i za testove trudnoce i ako te zanima poslacu ti link sajta. Moras samo da imas karticu kojom moze da se kupuje u inostranstvu. Kad dva, tri meseca pratis ciklus i odredis kada ti je ovulacija, onda mozete odnose tempirati tako da ih imate cesce kako se blizi tvoja ovulacija. Ja imam i probadanja u jajnicima kad mi je ovulacija, nekad tako jaka da moram da popijem brufen, a to ranije nisam znala dok nisam pratila ciklus, mislila sam da me boli tako stomak bezveze. Onda sluz.. kako ti se priblizi ovulacija, mozes da primetis ponekad kad se obrises nakon mokrenja neku sluz koja bas asocira na belance, znaci ne mora je stalno biti kad se brises.. ja, kad mi se blizi ovulacija, pocev negde od 13-14 dana, automatski pogledam u svaki papir kad se obrisem. Beli sekret ti moze biti infekcija a i ne mora, to bi trebala proveriti.. Ako nemas svraba, ne bi trebalo da bude, mozda samo imas pojacan tvoj prirodni sekret. Da se razumemo, ja kad imam taj plodni sekret kao belance, ujedno imam i sekret obican, to belance se pojavi samo povremeno prilikom brisanja i nemam ga uopste za vreme ciklusa sem tih par dana pred ovulaciju. Ako ne kupujes trakice, odnose imas posle 10dc bar svaki treci dan a kako ti se blizi O, mozes i cesce. Ako te zanima jos nesto pitaj. Ja sam takodje koristila lubrikant tokom odnosa, posto imam malo problem sa suvocom vagine, ali samo lubrikant koji pomaze zatrudnjivanju. Pise na njemu da kiad se koristi, sperma u vagini zivi duze, i ja mislim da mi je pomogao. Zatrudnela sam taj mesec kad sam pocela da ga koristim. Mana mu je sto je skup, oko 18 eura kosta na ovom mom engleskom sajtu.
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 12:54:43
|
|
|
|
Lukrecija
|
Super puno si mi razjasnila , može svakako mi pošalji link za naručit trakice i lubrikant samo mi naznači kako se zove da ne naručim krivi nije to tako strašno trakice traju 4 mjeseca cca i koštaju 98 kn samo pitanje koliko traje lubrikant? Za koliko odnosa? Stvarno sam ti puno zahvalna puno si mi pomogla nek ti Bog vrati svakim dobrom. . Kad si pratila putem grafa ovulaciju i istovremeno pomoću trakica da li ti je pokazalo isti datum? I što je sa bazalnom ako dođe do trudnoće kako ću znati? Testovi isto 40 kom 13eur-a i kad ga mogu napravit? Sad ću vidjet ukoliko ovaj mjesec dobijem , ićim ću vadit hormone i na uzv dojke zbog " mlijeka" i svakako i dalje pratim temp. i bazalnu ( graf) , koliko dugo ste vi radili na ? misliš da je dugo 3 mjeseca tj. 4 mj? Unaprijed hvala na svemu divna si
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:01:15
|
|
|
|
amelia
|
My Ovulation Chart. Moja T pala na 36.6 znaci da nije bilo O nadam se dace ipak biti iako je zakasnila . Lukrecija mozda tije o bila 23 dana ciklusa sto ti rece tatjana obrisi 14 dan mozda zbog njega ne oznacuje ti ovulaciju
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:04:09
|
|
|
|
17 joka
|
A melija polako mozda se nesto i promeni
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:05:23
|
|
|
|
amelia
|
IZVORNA PORUKA: amelia My Ovulation Chart. Moja T pala na 36.6 znaci da nije bilo O nadam se dace ipak biti iako je zakasnila . Lukrecija mozda tije o bila 23 dana ciklusa sto ti rece tatjana obrisi 14 dan mozda zbog njega ne oznacuje ti ovulaciju Greska obrisi 21 dan ciklusa T ili stavi manje a ovulacija mozda je bila 26 dc koliko ti inace traju ciklusi
< Poruku je uredio amelia -- 3.10.2014 13:06:05 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:10:30
|
|
|
|
Lukrecija
|
ciklus mi traje 28 dana max 30 , mislim da sam fulala taj 14 dan sam mjerila temperaturu oko 10 sati a druge dane sam mjerila oko 6:30 tak da je to veliki vremenski odmak izbrisala sam 14 dan pa mi je ispala O 19 dan , bit ću pažljivija a možda se i primi jer smo imali odnos 17 dan , koliko spermij živi u ženi?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:20:18
|
|
|
|
Lukrecija
|
evo maknula sam 14. dan temp , jer sam tad mjerila u 10 sati a to nije uredu morat ću svaki dan u isto vrijeme ma da mi je čudno da je bila tako kasno ali sam imala lagano probadanje taj dan točno se sjećam dok nisam pratila ciklus nisam znala
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:28:56
|
|
|
|
17 joka
|
graf je bas dobar navijam da i obavezno meri T u isto vreme
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:44:37
|
|
|
|
Lukrecija
|
17 joka zašto misliš da je dobar samo jedan X u plodnim danima
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 13:50:20
|
|
|
|
17 joka
|
ajd videcemo
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 14:11:08
|
|
|
|
amelia
|
Ja sam pogresila moja T je danas je 36.8 a ne 36.6 znaci mozda daje juce bila O.muckali smo pa mozda nesto bude Lukrecija eto vidis pogodila sam za 5 dana mozes da radis test ili jos bolje sacekaj nedelju dana ako imas strpljena . da nas obradujes da ugledas taj x je super bolje je da cekaju spermici nego da njih ceka jajna celija .
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 14:41:33
|
|
|
|
tatjan@
|
Lukrecija poslala sam ti privatnu poruku.. Ako ti traje ciklus maksimum 30 dana a O imas 19-og, onda ti je ta lutealna faza malo kratka.. Mada ne mora da znaci da ce ti svaki put O biti tako kasno, mozda je ovog meseca bilo nesto vanredno. Meni je trebalo godinu dana da zatrudnim, i to zato sto smo omasivali cesto ovulacije. Cim sam sklopila sve kockice, eto bebe Amelia i tebi izgleda ovulacija kasno, koliko tebi traje ciklus prosecno? Ako ti se zadrzi vislja T jos dva dana oznacice ti O ili 20 ili 21..
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 15:04:54
|
|
|
|
Lukrecija
|
A koliko spermić živi u ženi? Znači bolje da spavamo prije O , nego poslije? Znači nije puno 3 mjeseca onda ja nikako do sad nisam pogodila možda sad ovaj put jedan dan a nisam ni znala kad su sad malo nešto naslučujem i učim , tatjan da li su ti dani O bili jednaki po temp. grafu i po trakicama da li se poklopilo?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 15:09:15
|
|
|
|
Lukrecija
|
i kako sada po temp mogu znati da li je ili ?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 3.10.2014 17:58:44
|
|
|
|
amelia
|
Lukrecija spermici zive 2-3 dana a u jajovodu mogu cak i do 5 dana... na dan kada trebas da dobijes ako je i dalje povisena ili 16 dana ako je uzastopno povisena T 99℅ kazu daje trudnoca u pitanju...tako da imas jos da sacekas ako si nestrpljiva mozes ranije betu HCG iz krvi da izvadis..3 meseca uopste nisu mnogo ja pokusavam evo vec 13 meseci draga tako da opusti se. Koliko imas godina jel imas jednu ili ne?
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 4.10.2014 22:43:50
|
|
|
|
tatjan@
|
Ma sve se poklapa Lukrecija, samo treba da znas da osluskujes svoje telo.. Eto jutros me zigaju krsta, naduven stomak, odem u wc, brisem se, kad na papiru citav komad sluzi providne (izvinite na toliko informacija, pokusavam da docaram ). Odmah napravim testic, u roku od 30 sekundi tamna crtica.. Juce je jos bila skoro nevidljiva. I tako mi danas muckamo Kad test za ovulaciju pokaze pozitivno, ovulacija moze nastati taj dan ili sledeci.. Treba jos pratiti skok temperature, da budem sigurna da je prosla.
< Poruku je uredio tatjan@ -- 4.10.2014 22:44:23 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 5.10.2014 1:41:26
|
|
|
|
Lukrecija
|
super , hvala cure , imam 30. godina friško udana nemam još , čekam na prvu bebinju
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.10.2014 15:41:04
|
|
|
|
amelia
|
My Ovulation Chart moja T danas ode gore nadam se
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.10.2014 15:43:57
|
|
|
|
eca89
|
Joj, amelia držim ti fige i jakooooo navijam , kad ne treba da dobijes?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.10.2014 16:34:06
|
|
|
|
amelia
|
Eco pa 13-14 octobra nebi trebala da dobijem pa videcemo...
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.10.2014 16:45:10
|
|
|
|
17 joka
|
Amelija
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.10.2014 8:10:42
|
|
|
|
babby
|
D. jutro bazalke Lukrecija divan ti je graf... Amelija i tvoj a evo i mog
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.10.2014 12:35:39
|
|
|
|
tatjan@
|
Konacno skok.. kako mene nerviraju ove moje kasne ovulacije.. da osedis cekajuci Jel jos nekog bole ledja i jajnici dva tri dana oko ovulacije? Mene toliko bole da moram piti brufen I kakav koristite toplomer za merenje T? Meni dva digitalna pokazuju razlicite temperature.. sa zivinim nikad nisam imala taj problem Babby vidim i tebi postepeno raste T.. jel planiras da radis test za par dana?
< Poruku je uredio tatjan@ -- 7.10.2014 12:39:33 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.10.2014 13:00:27
|
|
|
|
babby
|
Tatjana necu raditi test meni graf uvek bude lep i posle samo dzaba radim test sad cekam dok ne zakasni dobro ..imala sam i ja tako kasne o. nikad se nezna mozda bude dobitna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?