lesli -> RE: Klinika Ivanović (1.4.2018 10:42:21)
|
Slazem se sa Dunjom i Maslackom, da je doza mozda mala. Ja imam baaaas blagu IR i PCOS, ali sam dobila 1500mg metformina. Vodila sam zdrav nacin zivota uglavnom - inace ne jedem puno hleba, peciva i sl. , jedemo kuvanu hranu, pocesto ribu, ne jedemo przeno, retko slatkise, grickalice jos redje kao i fast food i fizicki sam bila uvek aktivna - nekad manje nekad vise. Imala sam normalnu kilazu na moju visinu, ali sam sa metforminom i sa gotovo istim zivotnim navikama skinula nekih 4kg za 6 meseci. Vekicica, probaj da uvedes bar minimum fizicke aktivnosti. Moze to da bude i set___nja. Izadjes 2-3 stanice iz autobusa ranije pa lepo pesaka. Ili uhvatis muza uvece posle posla i vecere i idite u set___nju od nekih pola sata,sat. Losa probava moze biti usled lose ishrane - potrebno ti je vise vlakana i vode/cajeva, nedostatka fizicke aktivnosti, a mozda ne bi bilo lose i da proveris stitnu ako nisi. I jos jedan savet za sve devojke koje kubure sa IR i PCOS, nabavite inofolic ili jos bolje ako mozete iz inostranstva cist inositol. Na amazonu se npr prodaje tegla od 0.5kg za nekih 30€ i to traje mesecima. Mesecna doza inofolica, ako pojete preporucena 4g je skoro tih 30€ ;) Zecititis, sto se tebe tice nemam predstavu sta se desilo sa tobom od 3. do 11. dc. Moguce je da je predvidela neke stvari na prvom uz, a da je na drugom uocila problem. Da li si primila taj gonal, par prvu dozu? Moguce da je on napravio razliku... Naravno ovo su moja nagadjanja, mozda si trebala pitati ili nju ili sestre, kad si vec imala nedoumicu. Inace za pcos ti nista pogresno nije rekla. Ja ga imam i dosta sam burno reagovala, a pritom gomila folikula bila prazna... Pa je moguce da zato zeli da skines malo na kilazi, jer se PCOS valjda cesto regulise i gubitkom kg. Dunja, znam da nije tema, ali posto si moderator, molim te obrisi moja dva posta u temi pitajte dr, jer je problem resen. Hvala unapred [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|