|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kontracepcija
16.11.2011 13:29:40   
jovicaa
madre evo samo da ti kazem da sam prestala da pijem pilule iako su mi ostale jos dve posto sam prokrvarila pre 2 dana tj dobila tako da ne vidim njihovu svrhu vise. do sad mi je krvarenje pocinjala tek nakon sto ispijem sve hormonske, dan ili dva posle toga.... a sad se nesto poremetilo definitivno pa na svoju ruku necu popiti poslednje 2 hormonske.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 326
16.11.2011 14:30:06   
madre
aha, slabo ja to sve kapiram, ali dobrouser posted image
ja cu popiti ovu prvu celu kutiju do kraja, kako ste mi savetovale i cao, zdravo!
inace, ako ti nesto znaci ja krvarim evo vec 15. dan!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 327
16.11.2011 17:16:52   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Lu RR

I Bebilina, kako izgleda odstranjivanjeuser posted image

Lako, 2min posla user posted image
Radi se za vreme menstruacije, samo doca uhvati konce i izvuce pravo napolje. Oseti se mala neprijatnost, recimo kao kod uzimanja brisa, i to je sve.
Lu jel tvoja bakarna? Jel planiras jos user posted image kasnije?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 328
16.11.2011 17:26:18   
vukosava

IZVORNA PORUKA: jovana j

Meni se ne piju tablete, razmisljam o toj spirali... user posted image hm... pojma nemam sta cu.

Ja bi preskocila te tablete garant svako malo. Spirale se plasim. Za mene bilo i ostalo: kondom + vadjenje. Eto tako vec 16 godina obavljam aktivnosti.

(odgovor članu jovana j)
Direktna veza do poruke: 329
16.11.2011 21:49:00   
Lu
IZVORNA PORUKA: Bebilina

Radi se za vreme menstruacije, samo doca uhvati konce i izvuce pravo napolje. Oseti se mala neprijatnost, recimo kao kod uzimanja brisa, i to je sve.

Pa znači nije mi dr slagala, isto kao i umetanjeuser posted image
Moja je bakarna, ne planiram još vađenje user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 330
21.11.2011 22:27:40   
madre
evo danas sam zavrsila sa prvom ( i verovatno poslednjom) kutijom yasmin-a. Nije to za mene!
krvarim jos uvek, ono braonkasto kao poslednjih dana menstruacije, ali opet to je 21 dan!user posted image

e sad, nesto sam htela da vas pitam. u petak sam zaboravila da popijem pilulu, pa sam nastavila od subote do danas.
danas je bila poslednja, 21. pilula, ali mi je ostala ona od petka... nju ne treba ni da popijem (sutra), je l tako?user posted image bacam je?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 331
21.11.2011 22:35:55   
Nensi*
Ako si preskocila,nemoj da je pijes.

Ja sam 3 godine pila Jeanine,i nikada nikakvih problema nisam imala. Cikluse sam dobijala maltene u sat,bili su kraci,stomak uopste nije boleo,a i cice su mi porasle. Ove pilule imaju jako malo hormona i zato ih zene dosta dobro podnose. ja sam od legesta krvarila isto kao i ti 3 nedelje pa mi je dr dala ove i super mi je bilo. Mozda da probas sa njima? pitaj svoju dr.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 332
21.11.2011 22:42:48   
madre
hvala, nensi user posted image
pisala sam na prethodnoj strani da ja pilule jako lose podnosim. pre par godina sam pila diane 35 i bila jako nervozna, izdrzala 2 meseca i prestala. od ovih mi je jos gore plus krvarim 21 dan! tako da stvarno mislim da to nije za mene. planiram da prestanem, a mozda se i nateram da probam da izdrzim bar 3 meseca.

inace, meni je endokrinolog rekao da mi daje bas yasmin jer imaju jako malo hormona i da je to bas ono sto meni trebauser posted image

< Poruku je uredio madre -- 21.11.2011 22:43:33 >

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 333
21.11.2011 23:04:54   
Nensi*
Meni Logest i Diane nisu odgovarale,ali su mi zato Jeanine legle ko 1 na 10 user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 334
22.11.2011 0:34:44   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Pa znači nije mi dr slagala, isto kao i umetanjeuser posted image
Moja je bakarna, ne planiram još vađenje user posted image

Nije, nije te slagala, bas je jednostavno. Posle ti na ultra zvuku proveri matericu, mozda ti taj ciklus bude obilniji i duze potraje (meni jeste) i to je to.
E sad jos da vidim kako ide sa trudnocom posle spirale i ako nema sumnje da je napravila problem, onda se skroz ok. user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 335
3.12.2011 13:58:56   
mamicak
Dobila sam od ginekologa pilule koje se koriste i pri dojenju.........iako mi je receno da ne uticu na mleko, mene je i dalje strah piti ih. Da li ovde ima neko ko doji i koristi pilule? Spirale me takodje strah a 'vadi na vreme' mi nekako opet uliva strah........Bas sam ocajna i ne znam sta raditi:(

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 336
3.12.2011 15:13:09   
Olga75
pa ako se bojis svih ostalih metoda , ostaje ti samo kondom ili dijafragma

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 337
3.12.2011 22:24:55   
Brana
IZVORNA PORUKA: mamicak

Dobila sam od ginekologa pilule koje se koriste i pri dojenju.........iako mi je receno da ne uticu na mleko, mene je i dalje strah piti ih. Da li ovde ima neko ko doji i koristi pilule? Spirale me takodje strah a ''vadi na vreme'' mi nekako opet uliva strah........Bas sam ocajna i ne znam sta raditi:(

Koristi kondom.
Moj savet, ne pij nista dok dojis,bilo koje pilule za kontracepciju(i najblaze), u sebi sadrze odredjen nivo hormona, koji ce se neminovno luciti kroz mleko...Ja sam dojila 20 meseci,nisam pila pilule i nisam nezeljeno zatrudnela.

< Poruku je uredio Brana -- 3.12.2011 22:26:00 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 338
3.12.2011 22:29:58   
jabudic
Ja sam opet pocela sa pilulama koje sam koristila prije tudnoce (ne, nisam uz njih zatrudnjelauser posted image ).. Mislila sam spiralu, ali mi bas ne ide to cackanje po meni, a kako se pilula pokazala ok, eto me opet na njoj user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 339
4.12.2011 0:49:31   
mamicak
Hvala vam:) Izgleda cu pilule ipak ostaviti za neki drugi put :) Preostaje mi kondom (mada je lepse bez njega hihi) ali posto sebe ne mogu zamisliti trudnom (bar jos neko vreme ne ) onda cu se kondomIRATI:D (odnosno MM)

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 340
4.12.2011 8:47:57   
Trbica
Zene, ja vec godinu dana koristim Pharmatex vaginalne tablete i odusevljena sam. Ni ja ne podnosim kontraceptivne pilule a spiralu nisam htela da ugradjujem a nisam ni za kondom u braku. Ovo mi je otkrovenje. One su na bazi spermicida, sto znaci da ubijaju spermu. Apliciraju se 10min. pre odnosa i to je sve. Probajte na internetu da se informisete o njima da ja ne bih duljila po forumu, Cena ima je pristupacna.

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 341
4.12.2011 14:29:28   
madre
zbog onih mojih tegoba sa yasminom, dr. mi je rekao da prestanem da ih pijem 3 meseca, pa da posle toga ponovo uradim neke analize. sad sam kao novauser posted image
a da li je istina da je zena po prestanku uzimanja pilula vise plodna?user posted image

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 342
4.12.2011 14:34:31   
mama76
jeste madre istina je iz iskustva kazem.Pila sam tablete vise od tri godine,i zbog helikobakterije ja odlucim da pauziram jedno vrijeme,medjutim nakon samo mjesec dana i to uz tzv.muzevo cuvanje ja ostanem trudna.Tako da ako ne planiras trudnocu dobro se cuvajuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 343
8.12.2011 10:28:30   
saira
Draga Shishice zašto čaj od nane jel on ima neko dejstvo,a sta si pila za jajnike de i nama reci koje želimo da zanesemo al nikako nam ne ide i ako je sve ok,ja sad pijem macinu travu i caj od viraka a za jajnike ne znam nista pa bi ti bila zahvalna kad bi mi javila.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 344
8.12.2011 10:32:27   
saira
Draga mama možeš li mi reci koje tačno si tablete pila ja sam to sa antibebi pilama uz dogovor sa doktoricom probala pila sam 3 mj i nakon toga nisam ostala trudna iako sam to željela ništa sve ok ja sam pila microgammy tako nešto više sam i zaboravila,pa molim te ako ti nije teško da mi napišeš pa da probam i to ne znam više sta bi radila.

(odgovor članu mama76)
Direktna veza do poruke: 345
8.12.2011 10:58:20   
mama76
saira pila sam microginon i poslije njih sam ostala trudna,ne znam tacno sta je tvoj problem pa ti ne mogu nesto pametno ni reci,osim da nadjes dobrog dr i da otkrijes sta nije u redu

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 346
8.12.2011 11:20:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: madre

evo danas sam zavrsila sa prvom ( i verovatno poslednjom) kutijom yasmin-a. Nije to za mene!
krvarim jos uvek, ono braonkasto kao poslednjih dana menstruacije, ali opet to je 21 dan!user posted image

e sad, nesto sam htela da vas pitam. u petak sam zaboravila da popijem pilulu, pa sam nastavila od subote do danas.
danas je bila poslednja, 21. pilula, ali mi je ostala ona od petka... nju ne treba ni da popijem (sutra), je l tako?user posted image bacam je?

Tu od petka si ja mislim trebala da popiješ zajedno sa onom u subotu (dve odjednom, nisam sigurna, piše ti na uputstvu šta ako zaboraviš).

To što krvariš kroz Yasmin, to znači da ti nije dovoljno jaka pilula, i treba da vidiš sa dr koja je sledeća po jačini posle Yasmina. Ja sam krvarila kroz Logest, ceo mesec, onda sam napravila pauzu 7 dana, i počela da pijem Yasmin, i sve sredilo.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 347
8.12.2011 12:46:12   
madre
jbg, prestala sam sa pilulama... cekam da prodje 3 meseca, pa ponovo radim neke analize... valjda ce tada da mi da odgovarajucu terapiju ili mi mozda nece ni trebatiuser posted image
ja yasmin nisam pila kao kontracepciju vec kao terapiju za regulisanje hormona!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
8.12.2011 12:48:58   
Anoniman
I ja sam pre prve trudnoće pila ne kao kontracepciju nego zbog cisti na jajnicima. 

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 349
8.12.2011 12:52:09   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: madre

zbog onih mojih tegoba sa yasminom, dr. mi je rekao da prestanem da ih pijem 3 meseca, pa da posle toga ponovo uradim neke analize. sad sam kao novauser posted image
a da li je istina da je zena po prestanku uzimanja pilula vise plodna?user posted image

Jeste,moja kuma je dugo pila antibebi pilule,i cim je prestala,prvi mesec je ostala trudna,tako da pazi se.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here