Anoniman -> RE: Ešerihija koli (24.2.2009 8:31:36)
|
Evo šta sam ja saznala... E-coli se prenosi na tri načina: 1. nepravilnim brisanjem (od nazad ka napred) 2. ukoliko u toku jednog odnosa, nakon analnog imate vaginalni odnos (to je što se tiče unosa u vaginu) 3. neki lekari (ali ne svi) tvrde da se e-coli može prenositi i unutar organizma, putem limfnih čvorova koji se nalaze između beške i debelog creva. Moje pitanje lekaru je bilo da li treba da odem kod ginekologa na bris kako bi se ustanovilo da li je imam i u vagini sem u mokraćnim kanalima, i rečeno mi je da ne, jer sam svakako na terapiji, pa čak i ako ih imam u vagini (a nije obavezno, naime, prisustvo e-coli u urinarnim kanalima ne povlači sa sobom obavezno i vaginalnu infekciju), pošto sam na lekovima, svakako će se izlečiti. Moje drugo pitanje je bilo za mm, kaže dr da su jaaaaaaaaaaako male šanse da je on ima. Naime, ako nema nikakvih tegoba (peckanje pri piškenju, češće mokrenje) - nema razloga da nosi urin na analizu. Kako mi je objasnio: zbog oblika njihovog polnog organa, put od vrha organa do bešike je dugačak, tako da se e-coli kod muškaraca retko javlja. Što se tiče unosa e-coli u vaginu: ne može da se prenese samo nepravilnim brisanjem. U vaginu se mora UBACITI, tj. UGURATI (polnim odnosima). I čak i da žena ima e-koli vaginalno, NE prenosi se polnim putem iz već gore pomenutih razloga.
|
|
|
|