jana jana -> RE: U trudnoći kod zubara! (31.1.2015 13:10:24)
|
bas imam iskustva sa zubarima u trudnoci . pola clanova moje porodice je te struke , tako da ne brines , svi stomatološki lekovi koji se koriste u trudnoci su bezbedni za plod , kao i anestezija. iako vodim izuzetno racuna o zubima inace, imam taj problem da moji zubi u trudnoci zaista polude i to na samom pocetku. sa privim detetom je bilo dramaticno jer nisam znala da sam trudna i snimala sam zub , pocela da primam injekcije.onda nastaje panika kad su se pojavile crtice .hvala Bogu ispalo je sve ok , decak ima sad 5 god. Cudno sto se na samom snimku nikakav proces nije video , ali ipak mu nije bilo spasa.Svi su se cudili zasto zub tako reaguje. Izvadila sam ga u 8 mesecu i to na prepad , ali svakako preporucujem da ekstrakciju radi iskljucivo hirurg. U ovoj trudnoci ista prica , iako sam neposredno pre nego zatrudnim isla na detaljnu proveru , ostao je jos jedan sitan kvar ali to nije napravilo problem. Znam da se profesor sa stomatoloskog cudio i rekao da ovo jos u svoj praksi nije video. Usledilo je tesko vadjenje zuba u 10-toj nedelji.Rana je sporo zarastala i bas je bilo gadno. Uglavnom sve procedure su dozvoljenje , lecenje kanala ,plombiranje , vadjenje zuba jedino se zubi ne snimaju u trudnoci, Slobodno nastavi kod cika zube [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|