Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 25.3.2011 20:04:46
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja stigla od zubara....3 puta mi je davala anesteziju,nece da uhvati pa to ti je,juce sve normalno.....sat vremena mi je vadila zub,i pola sata cekali da skroz uhvati anestezija...nece zub napolje....koran jak pa to ti je....
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 25.3.2011 20:38:36
|
|
|
|
nencydrew
|
Ja vadila 2 umnjaka
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 26.3.2011 7:15:39
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
mene boli sad samo vilica al nista strasno i malko jezik
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 21.8.2011 0:57:22
|
|
|
|
dejana007
|
devojke, imam problem i ne znam dal je tom problemu mesto u ovoj temi. dojim bebu a boli me zub, u ponedeljak cu kod zubara. moze li zub da se popravi/vadi a da nastavim dojenje? Bas se plasim da mi se nesto ne iskomlikuje (jer imala takvo iskustvo) pa da trebam da pijem jako antibiotike. dal sme da se snima zub dok dojim? Hvala unapred
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 5.11.2011 18:26:55
|
|
|
|
ivicad
|
Na početku sam trudnoće i strah me da sada idem kod zubara... Kada ću moći da odem-u kom periodu trudnoće- a da to ne ugrozi bebu???
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 6.11.2011 9:34:38
|
|
|
|
Azra_
|
Meni su i ginekolog iz DZ i ginekolog kod koga idem privatno rekli da mogu od prvog dana da idem kod zubara i primam lokalnu anesteziju bez posledica po bebu. Posto mi nije bilo nista kriticno, ja sam sacekala, pa sam isla pri kraju treceg meseca. Cak sam i umnjak izvadila i bilo je sve ok.
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 9.11.2011 20:30:31
|
|
|
|
ivicad
|
Pa da, ipak je sigurnije, mene je i zbog stresa strah...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 21.11.2011 13:24:02
|
|
|
|
gogicadj
|
Meni su desni počele jako da krvare!! Čula sam da je to prateća pojava u trudnoći ali je jako neugodno! Ne mogu da ga ztaustavim, a počne iz čista mira!
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 26.11.2011 10:48:50
|
|
|
|
smeskicTB
|
gogicadj, juce sam bila kod svoje zubarke i to mi je rekla-da je normalno da je taj deo prokrvljeniji, da trudnice imaju problem, ali nestane kada se porodi. hormoni! *** ja sam juce bila na pregledu, za svaki slucaj i zbog zubica koji mi se okrnjio sa unutrasnje strane.. zubarka se odusevila-svi zubici su super, desni su mi odlicni, nisu naduti, ponekad kada perem zube ili kada konac koristim prokrvare..ali to je kaze nista. zubic mi je dokrpila sa idejom kada se porodim da ga snimim i jer vec ima plombu da vidimo da li krunicu da radimo..
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 3.12.2011 19:47:52
|
|
|
|
gogicadj
|
Da, valjda ne valja da se snima zub u trudnoći zbog zračenja. I ja sam bila, zbog krvarenja, dao mi je da ispiram razblaženim hidrogenom, probaću pa da vidim dali pomaže...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 5.12.2011 0:15:02
|
|
|
|
IRJ82
|
ja uskoro ulazim u 8.mesec i vec sam 3 puta bila kod zubara, cisto da proverim, sve je bilo ok, samo sam jednu plombu promenila i to mi je dao lokalnu anesteziju, ali mi je rekao da nikako ne sme da se snima zbog zracenja, kao i da nije preporucljivo vadjenje
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 5.12.2011 2:11:20
|
|
|
|
vukosava
|
Ja sam bila u drugom mesecu bez anestezije...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 22.12.2011 14:48:18
|
|
|
|
soni
|
hm..citam ovde neko pise da se zub ne sme snimati , niti popravljati sa anesteziji u trudnoci a neko pise obrnuto ja sigurno imam da popravim neki i snimila bih napred zube ali ne znam sta smem a sta ne
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 15.1.2012 15:56:59
|
|
|
|
Petkovici
|
U trudnoci se ne smeju snimati ni zubi ni bilo sta drugo, osim ako je bas neophodno, a tada se primenjuju posebne mere zastite od zracenja. Zubi smeju da se popravljaju, anestezija sme da se koristi, od antibiotika sme da se pije amoksicilin (on se uglavnom daje za vecinu oralnih infekcija). Ne sme da se prima deksazon , ni u trudnoci ni tokom dojenja. Tokom dojenja smeju da se snimaju zubi, sme da se prima anestezija i sme da se pije amoksicilin. Nadam se da sam makar malo pomogla.
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 15.1.2012 15:59:04
|
|
|
|
soni
|
popravila sam 2 zuba bez anestezije, nije mi trebala, a nije doktorka htela da mi snima.. to su sacekati, nije hitno
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 22.1.2012 15:32:08
|
|
|
|
fokica83
|
Bila sam pre par dana da popravim zub drzavno, u DZ (rako'da iskoristim to sto je besplatno za trudnice). Ne znam da li je to inace praksa u domovima zdravlja, ali nisu mi dali anesteziju - bas me je bolelo sta cu - ne mogu da trpim - sledeci put idem kod privatnika, kad vec pisete da je dozvoljena anestezija! Inace, jako su neljubazni u DZ - godinama idem kod privatnika, pa sam bas zaboravila kako je raditi drzavno - meni je bilo uzasno!
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 5.2.2012 12:36:49
|
|
|
|
ivana70a
|
popravila par sitnih karijesa, zamenila sve plombe u bele super! i godinu dana nakon porodjaja je free u DZ tako da mozda skoknem jos koji put cisto na kontrolu, imam jos 6 meseci fore ...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 27.3.2012 19:53:32
|
|
|
|
anchy83
|
Bila kod teta zube, izmenjala plombe bez anestezije (nije bilo strašno), ali je meni dva bocna zuba radila sa crnim plombama. Znam da sve treba da se popravi, ali se malo plašim jer sam čula da su u većini zapadnih zemalja crne plombe zabranjeme u trudnoći zbog žive. Sad, valjda neće ništa biti, zubarka kaže da je bezbedno.
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 19.4.2012 17:21:22
|
|
|
|
anajid
|
Evo i mene od cika zube.Popravila 3 zuba,sada sam mirna Osecam da bih mogla da poletim,jer se bojim bola i ne volim zubare.Kada cujem onu masimicu,nije mi dobro.E pa sad se i toga resih.Jupiiiiii!
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 19.4.2012 19:42:20
|
|
|
|
mirna32
|
evo ja sam bila vec dva puta kod zubara...i popravila mi je dva zuba...dvije plombe mi stavila i to bijele...idem opet iduci tj da vidim imali jos sto i da prmjenit ce mi staru plombu onu crnu u bijelu...i rijesiti mi karijes...al nije mi ni jednom s inekcijom radila...al znam da snimanje ziuba u trudnoci to nema sanse...pa to se sve radi rengenski...i to je navisto zracenje..ni pod razno snimat zube...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 19.4.2012 23:28:22
|
|
|
|
Bebilina
|
Meni je prosle nedelje ispala jedna polovina plombe i sad to treba da popravljam... Sve nove plombe su mi bele, ova je starija, od ko zna kad, i siva je... Oduvek sam ih popravljala bez anestezije, samo jednom i za vadjenje umnjaka sam imala lokalnu. Sad nisam jos odlucila kako cu...
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 20.4.2012 14:21:18
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
I ja sam prosle nedelje bila kod zubara, menjala staru plombu. Zubarka mi je dala malu dozu anestezije, bukvalno je nekoliko min po zavrsetku popustila. Idem opet u sredu da zamenim jos jednu plombu, ali mi je rekla da mi za ovaj zubic nece biti potrebna anestezija.
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 20.4.2012 16:58:42
|
|
|
|
ivana70a
|
lele, sta ce vam anestezija za zamenu plombe , pa nije bas toliko strasno
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 20.4.2012 17:19:45
|
|
|
|
ana77
|
Joj i meni se jedna plomba klima... Moracu da zakazem, a sad se niko ne javlja na telefon u DZ...
|
|
|
|
RE: U trudnoći kod zubara! 20.4.2012 17:26:44
|
|
|
|
Bebilina
|
Ivana i ja ne praktikujem anesteziju, a imam sve sestice i sedmice plombirane Taje jedan put kad sam je dobila otisla sam kod drugog stomatologa jer moja nije radila. Covek poljak, jezik mu slaba strana, nije me ni pitao, samo rece otvori. Ja zatecena, otvorim, pa dok se osvestim da nije spric za ispiranje on vec uboo Kud cu da se bunim a igla mi u ustima
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?