menna
|
IZVORNA PORUKA: She Ra Sto se zubara tice, dr mi je rekao da popravljam, vadim, sta mi je "drago" Ali ja sad imam drugi problem. Vec dve godine unazad mi jedna donja osmica krene, pa stane.. I tako u krug.. Sada je opet "krenula", ali posto nije izasla (samo se pola vidi), moze se izvaditi jedino hirurski, tj. seckanjem Da li je neka od vas to radila u trudnoci? Plasim se nekih upala, jer ne smem da pijem lekove, a cesto se desava da pacijent "otekne" sav... Pa evo, mozda ti moje ohrabrujuce iskustvo pomogne. Ja sam u 18 nedelji, i upravo sam zavrsila postavljanje porculanckih krunica u gornjoj vilici, svih 16 zuba, vadjenje zivaca, brusenje, srafovi, uz to sam imala proces na tri zuba pa su mi radili operaciju, izvadila osmicu i peticu hirurskim putem (vadjenje petice se uvek preporucuje hirurski jer je povezana sa sinusima). Juce sam pocela sa donjom vilicom, sa vadjenjem zivaca, u ponedeljak idem na brusenje i postavljanje srtafova, i tamo na kraju nedelje idu krunice i kraj. Za sad nisam imala nikakvih problema, ginekolog se ne buni, bebac se ne buni, sve je ok, i pored tako invazivnih zahvata. Tako da verujem da, ako imas samo vadjenje jednog zuba, ne moze da skodi, a pogotovo ne hirurskim putem, jer tu rana brzo zarasta a rizik od infekcije je mnogo manji nego kod obicnog vadjenja. Uostalom, bolje je ici kod zubara redovno u trudnoci, nego imati problema sa zubima.
|