Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 11.1.2013 21:18:02
|
|
|
|
Bebilina
|
Moj bebac ima vec preko 5 meseci a ja ih jos uvek moram obavezno imati i menjati posle svakog podoja... On sisa iz obe dojke od starta, i dok ga iz jedne dojim druga ili curi ili prska barem jednim mlazom... Ta strana toliko natopi ulozak da ga moram odmah promeniti. Ne secam se da mi je sa cerkom tako bilo, znam da nisam morala da ih tako cesto menjam i da sam u jednom trenutku prestala da ih stavljam, a nastavila da dojim do 14 meseci. E sad kad je to bilo ne secam se... Sa njom sam isprobavala razne uloske i secam se da su mi Johnsons bili predebeli, a Tommee Tippee super, tanki, sa jakom samolepljivom trakicom, super stajali na mestu i nisu se primecivali i ispod tanjeg, nesundjerastog brusa. Onda sam otkrila visekratne od bambusa i evo njih koristim i za drugog bebca, prezadovoljna sam.
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 11.1.2013 21:19:37
|
|
|
|
Modessty
|
Baš tražim dal već ima tema i shavtim da smo pisale o njima u različitim temama, ali da konkretnu temu o ulošcima za grudi nemamo! Ja sam ih koristila redovno do Danilovog šestog meseca mislim. Do tada je samo sisao, a kda je prešao na osalu hranu onda se i mlkeo malo smanjilo pa mi više nije bilo frka da će procuriti. Prvo sam koristila Chico mislim i bile su mi skupe, a onda smo našli u Aksi Johnson mislim koje su bile jeftinije. U stvari bila je sista cena ali je bilo više komada unutra.
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 11.1.2013 21:23:01
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Moj bebac ima vec preko 5 meseci a ja ih jos uvek moram obavezno imati i menjati posle svakog podoja... On sisa iz obe dojke od starta, i dok ga iz jedne dojim druga ili curi ili prska barem jednim mlazom... Ta strana toliko natopi ulozak da ga moram odmah promeniti. ja sam tokom dojenja stavljala pelenu. Meni svakako ulošci nisu bili dovoljni A i napolju sam ih menjala često - koliko sam mogla često da ih menjam. Ni ja se ne sećam tačno do kad sam ih koristila. Ma mislim da sam imala neku manju količinu čisto za svaki slučaj do samog kraja dojenja
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 11.1.2013 21:35:43
|
|
|
|
Bebilina
|
E modd i ja tako sa pelenom kad smo kod kuce Al vani mi je frka jer nikad ne znam dal ce da procuri, dal se mozda pomerio pa ce natopiti ivicu A skoro mi se desio blam da sam procurela ped prijateljima, dok smo pricali, a bilo vreme za podoj. Blam zivi, zemljo otvori se Nocu se isto mokra probudim, a ako dete zaplace u roku dana i tad odmah krece iz obe... Isto i ako ga nosim i ocesa mi se o grudi... Ma malo im treba, uvek na gotovs al stvarno se ne secam da je bilo tako prvi put...
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 13.1.2013 1:55:56
|
|
|
|
pandina
|
Dojila sam sest meseci i sve to vreme sam koristila uloske. Babylove u dm-u su najpovoljniji ubedljivo, ali su manji od drugih koje sam probala npr. Chico. I ja sam ih stalno menjala, to mi je najvise smetalo pri dojenju. Ali spas su zaista, gotovo neizostavni deo dojenja od prvog do poslednjeg dana. Tako je bilo u momo slucaju.
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 13.1.2013 1:57:04
|
|
|
|
Sanchy
|
Isti slucaj..samo sam babylove koristila,nemam zamerki..
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 14.1.2013 18:21:57
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Probala razne i svi mi se u toku dojenja natope i prodje sa druge strane ,jer dok jednu doji na drugoj tece par mlaza,i chicco su me spasili koristim ih jos uvek,jesu medji skupljim ali sta cu
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 15.1.2013 22:38:06
|
|
|
|
tanjicak79
|
Ja sam koristila jedno vreme jednokratne Johnsons, a sad NUK-ove jednokratne kad idem negde van kuće, a kod kuće koristim perive, pamučne Avent-ove. Sad mi se već dosta ređe dešava da mnogo curi mleko iz jedne dojke dok je na drugoj podoj. A pošto malecka ne pravi velike pauze između podoja (voli da je fit, često ručka, ali po malo ), više mi se odavno ne dešava da mleko krene spontano samo od sebe da curi.
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 15.1.2013 23:03:58
|
|
|
|
pocahontas
|
od pocetka koristim dm-ove baby love i zadovoljna sam.
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 15.1.2013 23:18:08
|
|
|
|
sneza24
|
Ja koristim NUK-ove i ok su.
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 16.1.2013 1:21:18
|
|
|
|
Figaro88
|
Ja sam koristila Jonsons,samo u porodilistu i prvih nedelju dana kuci,posle je mleka bilo sve manje pa mi nisu ni trebali.Za to vreme mi se jednom desilo da procuri,ali bila sam kuci,nekako se pomerio u brusu....
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 16.1.2013 8:35:51
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina E modd i ja tako sa pelenom kad smo kod kuce Al vani mi je frka jer nikad ne znam dal ce da procuri, dal se mozda pomerio pa ce natopiti ivicu A skoro mi se desio blam da sam procurela ped prijateljima, dok smo pricali, a bilo vreme za podoj. Blam zivi, zemljo otvori se Nocu se isto mokra probudim, a ako dete zaplace u roku dana i tad odmah krece iz obe... Isto i ako ga nosim i ocesa mi se o grudi... Ma malo im treba, uvek na gotovs al stvarno se ne secam da je bilo tako prvi put... To ne smatram za blam. Uopšte ne treba da te bude sramota. Desilo mi se da sam Danila dojila u sred kafića u Vrnjačkoj banji! Pitala sam se pre toga kako se žene ne stide i saznala onog trenutka kad je dete počelo da vrišti od gladi a kuća nam daleko.... Pelena preko bebe i dojke i cepaj samo!!!
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 16.1.2013 8:45:50
|
|
|
|
MarijaBg
|
Mod, slazem se Dojila svugde, Natalija je bila bas zahtevna beba, sisala cesto, obicno na 2 sata, prosto smo morali da se prilagodjavamo raznim situacijama, inace ne bi isli nigde na duze od sat... Mleko mi je procurelo nekoliko puta van kuce, obicno kad se ulozak malo pomeri, ali sam u torbi uvek imala rezervnu majicu Koristila sam najvise NUK tupfere, isprobala razne...
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 16.1.2013 10:18:20
|
|
|
|
Bebilina
|
Joj zene nema gde nisam dojila i dojim: i u parku, nasred klupe u centru grada, u vozu, avionu, nema restorana i kafea gde sam jela i pila a ne dojila jer zato i udjem- da oboje i istom trosku nahranim. Ma dojenje svuda i stalno, al diskretno, da drugim ljudima ne bude neprijatno od ne prizora dojenja vec golih sisa. Bezveze bi mi bilo da samo izbacim sisu, ne pokrijem se isl. Al ovo pred prijateljima smo bili zateceni jer kad su dva mokra kruga pocela da se sire na tamno plavoj bluzi za bukvalno par sekundi, njemu je pogled pao na njih, pa u trenutku nije znao dal da mi kaze ili da okrene glavu. Ali mm je odmah video pa mi skrenuo paznju, ja se izvinula da odem da se presvucem, a oni se do tad snasli pa prokomentarisali da su posle dvoje svojih i sami to prosli
< Poruku je uredio Bebilina -- 16.1.2013 10:25:12 >
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 16.1.2013 10:29:07
|
|
|
|
Modessty
|
Joj Bebilina kad sve prodje samo ćeš se smejati svemu! Ja to kad sam morala da dojim u prepunoj Banji, bila sam u kafiću sa prijateljima sa aikidoa i uglavnom su bili muškarci. Neki imaju decu a neki ne. I svi su se nameštali da ne budem mnogo upadljiva i pravili se kao da se ništa neobično ne dešava A nije mi se desilo da procurim, jer dok je bilo mnogo mleka nismo mogli da izlazimo zbog hladnoće i snega. Kasnije se količina mleka prilagodila potražnji pa nije bilo problema
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 11.3.2013 16:50:19
|
|
|
|
mica0
|
koristim jednokratne lily
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 18.3.2013 10:06:44
|
|
|
|
Shishica
|
Bas sam u dilemi koje da kupim... neki se opisuju kao predebeli ili kao ne dobro upijajuci ili da ostavljaju nekakve dlacice (to sam citala za Johnson's).. Htela sam da porucim iz Akse Fresh'n Soft pa sam procitala da su losi (nije objasnjeno zasto..), a 30.kom. kosta 284.00 Ima i u Idei njihovi neki, pa Nuk, pa iz Lilike... mislim to se sve posle baci, zar moram bas neke skupe? A onda i za perive mislim koji su dobri. Recimo, Farlin kosta 349.00 .. Kad kupim jednokratne (prvenstveno zbog porodilista) i vidim da li cu koristiti i da li mi treba, onda cu uzeti perive.. Hajde malo redjajte koji su kakvi?
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 0:58:23
|
|
|
|
Bebilina
|
Malac ima skoro 8 meseci, a ja i dalje natapam uloske... Nema govora o smanjenju, sta vise ima povecanja Osecam se ko fabrika mleka, malopre da mu dodam u obrok, rukama izmlazam, kad ono nece da stane... Natopila ulozak, pa reko nema vajde, daj detetu da isprazni, jedino to pomaze... Jedino mi je noc ponekad problematicna jer spavam na stomaku sa rukom pod grudima i na peskiru i cesto se probudim mokra. Dodje mi da uvedem nocne podoje...
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 9:39:35
|
|
|
|
Shishica
|
Bebi koje koristis? Koje si probala?
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 17:22:19
|
|
|
|
MarijaBg
|
Shishice, Nuk su super
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 20:02:52
|
|
|
|
Shishica
|
E pa najzad neko nesto da kaze, hvala Marija
|
|
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 20:15:03
|
|
|
|
Snelle
|
I ja sam koristila Nukove, bili su mi najbolji. Jonhson mi se nisu svideli. A chiccovi su ja mislim skuplji od ostalih.
|
|
RE: Ulosci za grudi (dojenje) 24.3.2013 20:59:04
|
|
|
|
vikiii
|
Takodje ti preporucujem Nukove, meni su oni odlicni.
|
|
|
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?