|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sta mi je ovo "trebalo" u zivotu?
9.9.2013 12:07:53   
dunja RR
Slažem se, ja sam bila očarana njima dvema na Deda Mrazu u Novom Sadu.

Ali znam i puno mega žena koje nemaju decu, ali se bore za istu, tako da sam i njima očarana (ništa manje) user posted image

IZVORNA PORUKA: Olga RR

znas ko je MEGA ZENA Adriana 83, ima cetvoro dece od toga bliznakinje i zena je na selu , sama sa njima , odrzava domacinstvo , mesi fenomenalne kiflice , radi sve i svasta i ima negovane nokte i ruke ( kad je to reper )
i Torbica , zena je na postdiplomskim na medicini ( sorry al morala sam ) ima troje dece , isto jedno drugom do uveta i nasminkana je , ima top figuru , nasmejana i opustena
nikad se ne zali a nije joj sve med i mleko
sve mi ostale sa i bez dece pred ove dve zene mozemo samo usima da se pokrijemo i cutimo !!!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 226
9.9.2013 12:11:32   
nata11

IZVORNA PORUKA: bea83

Opaaa opet menjamo pravac - izbor za MEGA ženu RR user posted image  Biće gusto prognoziram user posted image
Verka, ti i ja smo skroz van konkurencije, nemamo potrebne kvalifikacije, zato predlažem da budemo u žiriju user posted image

Nemate sanse user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 227
9.9.2013 12:22:44   
doktorkakristal

IZVORNA PORUKA: Olga RR

znas ko je MEGA ZENA Adriana 83, ima cetvoro dece od toga bliznakinje i zena je na selu , sama sa njima , odrzava domacinstvo , mesi fenomenalne kiflice , radi sve i svasta i ima negovane nokte i ruke ( kad je to reper )
i Torbica , zena je na postdiplomskim na medicini ( sorry al morala sam ) ima troje dece , isto jedno drugom do uveta i nasminkana je , ima top figuru , nasmejana i opustena
nikad se ne zali a nije joj sve med i mleko
sve mi ostale sa i bez dece pred ove dve zene mozemo samo usima da se pokrijemo i cutimo !!!

OLGA zaboravila si mene i ja sam na postdiplomskim na medicini user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 228
9.9.2013 12:26:25   
Olga75
eee cekaj Doktorkakristal i tebe cu da stavim kad dodje vreme user posted image
vidis da sebe nisam metnula tamo ooo user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 229
9.9.2013 12:28:54   
Leptiric123
Direktan prenos: zamislite cuda posle kontrole koju je beba jutros imala i na kojoj je dr konstatovala da je beba odlicno napredovala da je crsta i zdrava beba...stigli smo svo troje do delte (malo je usput sikila u kolima jer je plakala zbog vakcie) i sad idemo negde da ruckamo :-) nokti su mi u fullu...:-)

Jbg ne mogu da budem mega zena,jer za to moram da mirisem na zaprsku a to sebi nikada ne bih dopustula, svaka caat clanici koja aa cetvoro dece odrzava domacinstvo na selu to je za veliko poatovanje ... Ali nismo mi krive sto nismo na selu...problem je sto je vama majka i mega zena samo ona osoba koja dopusti da se sve ono sto je nju cinilo zenom zbrise onog momenta kada se rodi dete.E to je vas problem.Nisu niciji nokti niti dete sa reklame....ocigledno je da mrzite sve oko sebe koje su zadovoljen onim sto imaju....

Stvarno se ne mogu baviti vise ovim gluoostima i evo nisam htela ali moram vam reci bilo bi me sramota sa izgovorim tu recenicu...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 230
9.9.2013 12:33:23   
anajid
Moja djeca su :okupana,nahranjena,cita,vesela,naspavana.....

Moja kuca je:neusisana,u haosu,sudje prljavo,ves ne opegla,5 stosOva vesa stoji i ceka da se a njim nesto desi.

Ja sam;nenaspavana,umornaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

UMORNAuser posted image

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 231
9.9.2013 12:33:39   
Azra82
Ja nemam djecu, imam jednu kiretazu iza sebe, ali imam potrebu da iznesem svoje misljenje u ovoj temi. Taj dan kad su mi rekli da moram na kiretazu, da mojoj bebi ne kuca srce, bila sam pogubljena. Kosa mi je bila ulijepljena od suza, sminku nisam imala na licu, noktiju se ne sjecam, jer nisam imala vremena da razmisljam o tako povrsnim stvarima. Svaka zena koja je kroz to prosla zna kakav je osjecaj kada legnes na onaj sto. Ali poslednje sto sam pomislila prije nego sto je pocela da djeluje anestezija bilo je upravo "sto mi je ovo trebalo". Mozete da me mrzite ybog toga, i da me osudjujete, ali to je istina. U tom momentu sam osjetila milon stvari koje su me natjerale da to pomislim: tugu, bijes, paniku, strah... I cim sam se probudila pokajala sam se zbog toga. A sigurna sam da cu i jednog dana, akoo Bog da pa budem imala dijete to pomisliti, jer ona 4 osjecanja koja sam pomenula natjeraju covjeka i na gore misli, od kojih ne moze da se desi nista lose, jer to brzo prodje. RR je za mene jedno prelijepo mjeesto, sa predivnim ljudima koji iznose svoje probleme i misljenja, mjesto na koje mozemo da pobjegnemo upravo kada nam naidju takve misli, mjesto koje nam pomaze da to sto brze zaboravimo i krenemo dalje, zato ne shvatam zasto rasprava, kad misljenje bilo koje od vas nije ugrozilo neku drugu, niti je natjeralo da drugacije razmislja.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 232
9.9.2013 12:34:45   
anajid
I normalno da mi je to sve trebalouser posted image user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 233
9.9.2013 12:40:50   
dunja RR
Ali čekaj, kakvi su ti nokti? user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: anajid

Moja djeca su :okupana,nahranjena,cita,vesela,naspavana.....

Moja kuca je:neusisana,u haosu,sudje prljavo,ves ne opegla,5 stosOva vesa stoji i ceka da se a njim nesto desi.

Ja sam;nenaspavana,umornaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

UMORNAuser posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 234
9.9.2013 12:40:50   
Olga75
Azra user posted image user posted image
a Leptiricu , zamisli sad da si 20 godina starija , ne mozes je li ? E to sam ja user posted image i to je moja mama i tako
i samo se ti lakiraj i peglaj kosu i uzivaj
pa ovo je tvoje vreme , nemoj mila biti toliko na kraj srca , ne prilici ti godinama ogorcenost i isterivanje user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 235
9.9.2013 12:45:57   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: anajid

I normalno da mi je to sve trebalouser posted image user posted image

Anajid treba li ti jedna kaficauser posted image
Ajd u nasu temu, dogovaramo se da kafenisemo ovih dana.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 236
9.9.2013 12:54:27   
Peace*
U bre, žene, iscitirala sam svašta nešto, stigla do kraja i stisla Delete.
Odlučih da pokušam da napišem "par reči" bez da se naklonim i jednoj od grupa koje su ovde pisale (oooooo, opet imamo klanove a za to nisam ja kriva user posted image ).

Moj prvi sin je bio duša kad je bio beba. Prvih 6 nedelja je jeo i spavao, a ja ništa nisam stizala, možda nisam htela? Da, tada sam bila nespremna (iako je bilo dete planirano, nije da me je snašlo), realno, tokom trudnoće ni jednom nisam pomislila da će on biti i bolestan, plakati... ja sam na bebu gledala onako sa reklame. user posted image
Rodio se drugi sin, koji nikada nije spavao, imao je grčeve punih 6 meseci svako veče, alergiju na kazein (čisto jer sam pomislila tokom trudnoće da će sa drugom bebom sve biti mačiji kašalj, pa sve znam, šta bi moglo biti novo???).
Milion puta sam pomislila "Šta mi je ovo trebalo?", a onda istog časa zamislila testeru koja mi seče mozak i misli na pola, pa se uvlačila deci u krevet, disala im za vrat i ljubila ih, sram me je bilo svojih misli, no, ipak, jesam, pomislila sam.

Mnogo puta nisam stizala da operem kosu, ali makar za pranje šiški je bilo vremena, a ostatak u rep. Nokte sam nekako uglavnom lakirala user posted image , ali nisam merodavna jer nisam kuvala (hvala ti mama! user posted image )

Kada je nedavno Luka otišao sa vrtićem na Gučevo, shvatila sam koliko je život jednostavan sa jednim detetom, ali toga nisam bila svesna dok sam imala jedno. To naravno nikako ne znači da bih se vratila na život sa jednim, ne, ne, ja mnogo uživam u svojim klincima.

Rado bih dodala da bih se ja utepala na mestu da treba da budem domaćica. Meni posao dođe kao odmor, vreme gde mozak radi na nekoj drugoj frekvenciji, i iako sam od jutros zvala dadilju mali milion puta i izorganizovala produženi boravak, užinu, vrtić, bombone za počastiti zbog rođusa, prijavu za francuski, sveske za boravak, kome šta i kad za ručak, ja bar na kratko ne čujem njihov glas, i taman ću ih se poželeti do 16h i želeću da sa njima provedem što kvalitetnije vreme (šta više, pokupiću i drugaricino dete i povesti ga kod nas).

Mislim da je istina negde između ova dva klana. Nemojte se ljutiti što kažem "klan", prosto, pokušajte da pročitate unazad par stranica nepristrasno i sve će vam biti jasno. Hvatala sam sebe da se na momente slažem sa jednima, na momente sa drugima. Poenta je da je nekima sreća da mirišu na zapršku, a nekima da nalakirani piju kafu u gradu (karikirala sam, i nikoga ne prozivam).

I, iako ja Verku gotivim, prosto mi se dopada što uvek stoji iza svojih stavova bilo da su u skladu sa većinom ili ne, moram reći da je i tek kako velika razlika dal su ti ispali iz vagine (mada moji nisu user posted image ) ili ne. Jer, jedno je "trpeti" tuđu decu i učestvovati u njihovom odgajanju npr 8 sati dnevno 10 godina, a drugo je kada od nultog dana nunaš svoje. Voliš ga neizmerno, ali fiziološke potrebe su tu i ne možeš protiv njih. Nervoza se taloži... Svašta čoveku prođe kroz glavu.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 237
9.9.2013 12:58:05   
Leptiric123
Olga naravno da ne mogu....ali ovde ima mnogo mladjih kukavica,mozda mladjih i od mene...:-)

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 238
9.9.2013 13:03:37   
Olga75
zasto kukavica ?
svako se sa problemima nosi na svoj nacin zar ne ?
ja imam dete od pet , moja najbolja prijateljica od 10 a moja sestra ( moje godiste , cak par meseci mladja ) od 20
i sve imamo razlicite probleme i kukakmo jaaako
i znas , moj pokojni tata mi je jednom ( kad sam upisivala fakultet ti si onda bila nekih 4 godine ) : pekle se dve ride u istom tiganju i svakoj je bilo teze user posted image
i zato ti kazem , uzivaj u svakom momentu koji je za uzivanje i pljuj po svakom momentu koji nije
isuper za mladu mamu koja ti cuva bebu i pomaze
uzivaj sine

Direktna veza do poruke: 239
9.9.2013 13:05:23   
vonavoj
peace,svaka ti je zlatna!user posted image

Direktna veza do poruke: 240
9.9.2013 13:06:18   
Tiziana
Bravo!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 241
9.9.2013 13:20:14   
lanajelena
Verka bre ti moras da zacinisuser posted image ,naravno da necemo odmah mrzeti Leptirica zbog toga sto ona do sad nije pomislila ovako nesto,zene meni nije strasno ovako nesto pomisliti misli dodju i prodju strasno je da to neko izgovori pogotovo svojoj deci,evo mog primera tatina mama mi je kad sam se rodila rekla zasto si se ti rodila da upropastis Sasi(mom bratu iz tatinog prvog braka)zivot,te reci su i dan danas nakon 30 godina urezane u moje srce,zivi na 200m od mene i sad je vec i stara i bolesna i sama,svaki dan pomislim na nju i zelim da je vidim ali mi te reci prodju kroz glavu i jednostavno ne odem a desi se da stojim pored njenog interfona

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 242
9.9.2013 13:28:12   
Tiziana
Ma to je misao koja dodje i prodje u delicu sekunde, zato ne vidim razlog za bilo kakvu raspravu ovde..
Naravno da nikome nija palo na pamet da tako nesto kaze svom detetu..
Ja ne bih mogla sad ni da zamislim zivot bez moje dece(i muza :-),ali da ima i ovakvih i onakvih dana,ima..

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 243
9.9.2013 13:32:20   
jovicaa
Kada je nedavno Luka otišao sa vrtićem na Gučevo, shvatila sam koliko je život jednostavan sa jednim detetom, ali toga nisam bila svesna dok sam imala jedno. To naravno nikako ne znači da bih se vratila na život sa jednim, ne, ne, ja mnogo uživam u svojim klincima.

ovo potpisujem.
ovo mi je sad vec bzv to prozivanje ova je majka kraljica, ne ona je majka kraljica... svaku od zena koju postujem na ovom forumu su za mene majke kraljice, imale dvoje, jedno dete, nemale decu, pomoc i td.... to je do osobe, a ne do kolicine obaveza.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 244
9.9.2013 13:33:12   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ma to je misao koja dodje i prodje u delicu sekunde, zato ne vidim razlog za bilo kakvu raspravu ovde..
Naravno da nikome nija palo na pamet da tako nesto kaze svom detetu..
Ja ne bih mogla sad ni da zamislim zivot bez moje dece(i muza :-),ali da ima i ovakvih i onakvih dana,ima..

user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 245
9.9.2013 13:45:01   
Ivanka 75
Svakome je njegov problem najveci i najtezi, ma kakav bio...
Ali ja dsnas imam drugo "sta mi je ovo trebalo" user posted image
Poduhvat -popeglati 3 masine vesa po svaku cenu!
Glupost neopevana! Sta mi je to danas trebalo! Samo sam se izmorila a tek idem na posao....
user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 246
9.9.2013 13:49:31   
viking
Čitam već par dana i ova tema je toliko obesmišljena i banalizovana da je to strašno. A evo zašto to mislim:

1. Naslov teme je bukvalno shvaćen i pogrešno formulisan. Da se tema zove "Žuta minuta" ili "Šta mi sve prođe kroz glavu kad me stisnu obaveze" sigurna sam da bi ova rasprava imala drugačiji tok, a ideja teme bi ostala ista, odnosila bi se na onaj momenat kada žena zbog obaveza oko dece postane preumorna, živčana, bezvoljna...

2. Nisu sve žene u istoj situaciji, daleko od toga. Nije isto kad imate dva ili tri deteta od 6 i 2 godine i kada imate jednu bebu od tri meseca. Šest godina i tri meseca odricanja uopšte nisu isto, pa nije isto ni stanovište sa kog pričate. Da ne pričam da tako mala beba uglavnom samo spava, jede i plače dok su potrebe odrasle dece mnogo veće i zahtevnije.

3. Nisu ni sve žene iste, neke ovde imaju 20 a neke 40 godina pa im samim tim nivo energije, strpljenja, živaca i ostalog svakako nisu isti. Evo, sad da nam svima ovde koliko nas ima neko kaže da istrčimo 1000 m, ne bismo sve stigle u isto vreme niti bismo sve na isti način podnele tu trku.

Zbog svega navedenog, mislim da je ova rasprava postala pomalo besmislena i svela se na to koja je šta danas uradila u kući i kojoj su nokti lakirani. KOliko sam shvatila, tema je namenjena ženama koje imaju problem sa pritiskom pod obavezama i ovde bi trebalo da se uteše i razmene iskustva, a ako ne spadate u te žene, doći i reći "pa ko vam je kriv...." je malo neuviđavno, u najmanju ruku.
I da, nemam decu, ne pričam iz iskustva već totalno nepristrasno.

< Poruku je uredio viking RR -- 9.9.2013 14:05:11 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 247
9.9.2013 14:02:08   
jovicaa
viking iznela si samu sustinuuser posted image
ali zasto se onda tolerise tim zenama koje ovde dodju samo da osudjuju, u ovu temu ili bilo koju drugu... mene stvarno ovo zanima.
nisam bila na forumu par meseci, zato sto mi je vec bilo malo muka od ovakve situacije. i nisam zelela da se kompromitujem zato sto ja ne mogu da ocutim kada me neko vredja. i evo dosla i kroz par dana opet ista prica...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 248
9.9.2013 14:11:34   
Misha i Ljisha
Moja cura standardno dzonja drugu dremku i ja dodjoh kad imam bogme da se nacitamuser posted image

Nego ako neko zivi na salasu ili je domacica ne mora da znaci da smrdi na zaprasku user posted image . Eh sta se meni desilo pre tacno 4 godine. Drzala sam privatne casove jednoj devojcici koju je uzela hraniteljska porodica, i nekako se uvek utrefilo da dete dodje kod mene ili ujutru ili oko rucka u glavnom pred neki obrok. I kaze meni njena "mama" ili ne znam kako da je nazovem, hraniteljica jel, Ti Ljiljo uvek nesto kuvas? Dragana uvek smrdi na kuvanje user posted image I tako ti ja jednom izlazim sa nastave i krecem kuci kad zvoni mi telefon i ono mama od te male i kaze mi: "Ceka te iznenadjenje u šupi". Zena mi je ladno kupila aspirator user posted image za poklon ahhahha.... Ali naravno mora da se zna ipak ja na salasu imam i kupatilo a muz moze da bira da li hoce skuvanu i cakum pakum zenu ili hoce cisto i skuvano. Moj bira skuvano. Put do njegovog srca vodi preko stomaka. user posted image U svakom slucaju postoji i tuš user posted image

Bas se zahuktala tema a ja otisla u razgovori roditelja da se pohvalim da smo cura i ja konacno usavrsile taši taši. Vec dve nedelje ona kao nesto brljavi ali evo je sad taše na sve strane (valjda joj zanimljivo a i ja se derem bravo kao idiot). I pored znaka za siku konacno je pocela da mi pokazuje za kakenje i za gotovo (kad joj je dosta jela) to od pre par dana. Cini mi se da ce i ti znaci ici sad brze. Neke stvari joj ponavljam jos od treceg meseca.

I tako. Eto ja se pretvaram da je ovo tema razgovori roditelja user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 249
9.9.2013 14:13:13   
Misha i Ljisha
izvinite na toliko smajlija ja sam danas nesto bas nasmejana pa rekoh da podelim sa vama

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here