RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga i film

Poruka

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (10.5.2012 20:57:19)

Ja pocela da citam "Lovac na zmajeve" al nisam dosla ni to 15 strane....cudoviste moje maleno drago me trazi.

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (10.5.2012 21:00:38)

A meni sutra popodne dolaze gosti... Ništa od popusta...

nakins -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (10.5.2012 21:07:19)

Caos svima. Imam par knjiga za preporuciti. U pitanju je Nora Roberts a knjige su: Veceras i zauvek, Javne tajne i Licna sramota. Ima jos dosta njenih knjiga ali nikako da ih ulovim u biblioteci, stalno ih neko uzme pre mene [sm=zmeden.gif]

marica983 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (10.5.2012 22:46:21)

"Lovac na zmajeve" je fenomenalna knjiga! Snimljen je i film ali nije dobar kao knjiga.

viking -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (19.6.2012 10:09:22)

e, pošto je već vreme odmora, odlična knjiga da je ponesete na plažu je "Čudo u Poskokovoj dragi" od Anta Tomića, super je, lagana, smešna, zabavna...

Snelle -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (19.6.2012 10:39:50)

"Hiljadu čudesnih sunaca", jako dirljiva.
Nisam do kraja pročitala Dan prođe....da li samo ja imam osećaj da kako se knjiga primiče kraju, tj. vreme njegovog bivstvovanja u zatvoru, čovek je sve više gubio razum? Ok, za očekivati je s obzirom na okolnosti, ali meni je to tako očigledno, i baš se vidi postepena promena u stilu pisanja.

lanajelena -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (19.6.2012 10:41:41)

Snelle spremam se vec sto godina da je procitam[sm=smiley1.gif],kupila sam je i kumi za rodjendan,odusevljena je sa njom

Lu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (20.6.2012 23:10:48)

Kaluđer koji je prodao svoj ferari[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image] - Robin Šarma 
Knjiga o životu sa svrhom, jednostavno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

peca -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (20.6.2012 23:21:42)

Branislav Nusic - Hajduci :) To mi je omiljena knjiga :)

Mama 78 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 0:04:37)

Djejn ejr,obožavam sve knjige sestara Bronte,naravno Alhemicar-Koeljo.

Mama 78 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 0:14:08)

Poslednja knjiga koja je ostavila jak utisak na mene,toliko da sam mm nedeljama prepričavala delove je pitanja i odgovori,knjiga po kojoj je snimljen milioner iz blata.S tim što je film odličan,a knjiga je fantastična.I Sve knjige Žoržet Hejer

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 7:43:51)

Ja sam konačno sela da pročitam "Godina prođe, dan nikad", još malo i gotovo... [sm=smiley1.gif] Sviđa mi se knjiga, način na koji je napisana, slična prozi Dostojevskog (moj omiljeni), a još sam i Žarkov fan [sm=smiley36.gif]

minna -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:18:25)

IZVORNA PORUKA: viking RR

e, pošto je već vreme odmora, odlična knjiga da je ponesete na plažu je "Čudo u Poskokovoj dragi" od Anta Tomića, super je, lagana, smešna, zabavna...

[sm=smiley20.gif] ja sam uzivala, a bas se lako cita! Nesto sto je isto tako zanimljivo za citanje na plazi je i ''Mama Leone'' od Miljenka Jergovica, kao kratke pripovetke... i od istog pisca malo deblji roman ''Dvori od oraha'', ali jako lep i bez obzira na debljinu lako ide... bar se meni jako dopalo.
Ja ne mogu da se sastavim da procitam neku knjigu celu, ne stizem i kad uzmem mrtva sam umorna i zaspim.

Poslednje sam procitala bas od Lausevica i dopala mi se.

red3lilu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:34:56)

Ovih meseci ljuštim knjige, šta ću kad nemam baš puno izbora..
Preporučujem ljubiteljima malo strašnijih priča (nije horor ali su romani puni misterije, pokoje sumnjivo ubitstvo, avanture, predivnih područja) tandem Daglasa Prestona i Linkolna Čajlda i romane Mrtva priroda s vranama i Sumpor.
Trenutno čitam super avanturu po prašumama Južne Amerike i pljačkanju blaga drevnih Maja od Daglasa Prestona - Kodeks, a za razbribrigu i brzo čitanje Sofi Kinselu sa njenim "domaćicama" i kupoholičarkama [sm=smiley36.gif]
Lobsang Rampa - Treće oko i knjiga Mali Princ - su mi omiljene i uvek ih preporučujem

Figaro88 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:46:44)

Ja volim da citam neke lagane knjige kada mi je ovako dosadno i ne mozemo napolje veci deo dana.Preporucujem Sofi Kinselu i sve delove kupoholicarke,neke sam citala i po par puta....

viking -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:54:20)

Minna, ako voliš taj fazon, svideće ti se i "Osmi povjerenik", autor je Renato Baletić.
IZVORNA PORUKA: minna

IZVORNA PORUKA: viking RR

[sm=smiley20.gif] ja sam uzivala, a bas se lako cita! Nesto sto je isto tako zanimljivo za citanje na plazi je i ''Mama Leone'' od Miljenka Jergovica, kao kratke pripovetke... i od istog pisca malo deblji roman ''Dvori od oraha'', ali jako lep i bez obzira na debljinu lako ide... bar se meni jako dopalo.
Ja ne mogu da se sastavim da procitam neku knjigu celu, ne stizem i kad uzmem mrtva sam umorna i zaspim.

Poslednje sam procitala bas od Lausevica i dopala mi se.

hocukusurnecuzvaku -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:57:26)

Ja sam upravo zavrsila sa citanjem knjige ''Avanture nevaljale devojcice" Mario Vargas Ljosa; toplo je preporucujem [sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 9:57:42)

IZVORNA PORUKA: red3lilu
Lobsang Rampa - Treće oko i knjiga

Mislim da sam bila sedmi razred kad sam ovu knjigu čitala, i još pamtim neke rečenice.
Ja ne postižem ništa da pročitam i muka mi je više od stručnih tekstova. Na more nosim knjige koje sam dobila za rođendan, možda nešto i pročitam ako me Vanja pusti.

viking -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 10:04:28)

Klarksona? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sad bez šale, ove deve što sam ih pomenula malopre su baš ultimativne morske knjige, stvarno topla preporuka. I Klarkson, naravno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

IZVORNA PORUKA: minavb
Ja ne postižem ništa da pročitam i muka mi je više od stručnih tekstova. Na more nosim knjige koje sam dobila za rođendan, možda nešto i pročitam ako me Vanja pusti.

minavb -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 10:06:59)

Klarksona , Murakamija i opet Markesa[sm=smiley1.gif]

red3lilu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 10:08:29)

minavb dosta rano sam je i ja pročitala, a nakon toga još nekoliko puta do završetka školovanja [sm=smiley1.gif]
Imam sreću što stric ima privatnu biblioteku, punu misterija, religijskih, naučno-fantastičnih, pa čak i nekih malo "upitnih" sadržaja (Krouli A.)
pa sam se na vreme načitala raznih dela koja nisu dostupna u Gradskoj biblioteci [sm=smiley1.gif]
Upravo sam se setila još jedne fantastične avanture domaćih autora "U potrazi za Staklenim gradom" Borna Bebek i Željko malnar

minavb -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.6.2012 10:12:18)

Sećam se da je na mene snažan utisak ostavila jedna rečenica, ne znam kako beše ide, ali se pisac čudio hrišćanima koji obožavaju izmučenog čoveka okačenog na krst, dok je buda vazda nasmejan.

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (4.7.2012 12:31:11)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Ja pocela da citam "Lovac na zmajeve" al nisam dosla ni to 15 strane....cudoviste moje maleno drago me trazi.

Procitah je konacno. Tek poslednjih dana sam je stvarno uzela da citam. Lila sam suze dok sam je citala. Uzasno jak roman. Bas onako sirov i pun emocija. Mislim da mi se jos zeludac grci kad pomislim na neke delove. Predivan. Svaka preporuka! Sledeca na repertorau je Hiljadu cudesnih sunaca

*Alexx* -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (5.7.2012 15:53:47)

Zadnjih pola godine se trujem epskom fantastikom. Igra prestola mi je sve dosadnija sa svakim novim nastavkom. Zatim, stigla sam do pete knjige serijala Točak vremena (Robert Džordan), to mi je malo zanimljivo, malo dosadno. Na kraju, čeka me poslednja knjiga serijala Assasin's Apprentice (Robin Hobb) koju nikako da se nakanim da pročitam jer mi je dosadila.

Vapi mi organizam za nečim dubokoumnim. Nameračila sam se na Yuikio Mishima, samo još da ne budem lenja i naručim nešto. I volela bih da pročitam nešto od Gintera Grasa, nikako da mi dođe pod ruku (doduše, ni ne trudim se previše). Na listi je i Murakami sa IQ84.

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (16.7.2012 12:58:52)

Da li je neko procitao Americkog dervisa?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>