|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Češka knedla
13.8.2009 19:42:57   
Anoniman
Potrebno:
- 6 zemički (3 bele, 3 crne)
- puter veličine jajeta
- 4 jajeta
- 2 kašike griza
- 3 kašike brašna

Zemičke potopiti u vodu ili mleko. 4 žumanceta sjediniti sa puterom. Dodati griz, brašno i i jako isceđene zemičke (cediti pritiskom među rukama, kao kada pravite grudvu od snega), zatim dobro sjediniti masu. Napraviti sneg od belanaca i dodati u masu lagano mešajući. Posoliti po ukusu i dodati seckani peršun uz lagano mešanje.

Zatim masu umotati u kuhinjsku krpu. Pošto je bitno kako se umotava, evo jedan crtež.

user posted image

Dakle, zamisiti da je krpa izdeljena na 9 delova kao na crtežu. Šrafirani deo nauljiti, a masu staviti u centar (na crtežu piše "A"). Zatim se masa treba umotati, Prvo preko mase prebaciti deo pored kog je roza user posted image (kako bi i preostali nauljeni deo krpe legao na masu), zatim deo koji je označen plavim user posted image , zatim ostatke krpe podviti na dole (na crtežu 3 i 4).

Kuvati ukupno 1 sat u kipućoj vodi (1/2 sata na jednoj strani, zatim okrenuti pa 1/2 sata na drugoj strani).
Posle sat vremena izvaditi iz vode i staviti na dasku. Kada se malo prohladi, skinuti krpu.

Služi se seckano na šnicle (kriške user posted image ) kao hleb.

Može da se prespe prženom prezlom, ali je efektnije bez, zbog 2 boje zemički i peršuna.

Moja mama ovu knedlu uglavnom pravi uz divljač, mada smatram da ide odlično uz bilo koju vrstu mesa koja ima nekakav preliv.

Srećno! user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 13.8.2009 19:46:23 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Češka knedla
13.8.2009 19:46:50   
Anoniman
Ubaciću sutra (ili kasnije) u Recepte. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa


mamamia



(83%)

(17%)


Ukupan broj glasova: 65

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here