Didy -> RE: Šta smo danas pravile V deo (12.11.2013 11:20:10)
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha jel imate ideju sta da pravim od plavog patlidzana a da ga ne pohujem i da nije musaka???[sm=smiley36.gif] Ja imam super foru s njim, svi je rado jedemo. Presečeš ga napola po dužini, oguliš ga i izdubiš da dobiješ kao čamčiće. Utrljaš ga solju i ostaviš neko vreme, pa ispereš da ubije onu njegovu gorčinu. Udinstaš luk, pa dodaš šta imaš i hoćeš - ja stavim ili belo pileće na kocke ili melveno meso ili bez mesa, pa dodam šampinjone i/ili šargarepu, ono što si izdubila, srce od patlidžana, može tikvica ili neko drugo povrće koje hoćeš, bude lepo i kao malo belog luka staviš. Kad se prodinsta, dodaš pavlake, začiniš, pomešaš s malo obarenog pirinča, napuniš te čamčiće od patlidžana, može onako uvis, kao brdo da imaju i staviš u rernu da se zapeku jedno pola sata, izvadiš, narendaš sir, vratiš da se istopi i kraj. vidis ja sam to slicno pravila sa tivicama ali nisam sa patlidzanom. Ja pravim i sa tikvicama i sa patlidžanom, bude super i jedno i drugo. Probaj, nećeš se pokajati, a to možeš i bebi opušteno da daš, ja mojima jesam u tom uzrastu.
|
|
|
|