RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Jole84 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (4.11.2013 22:22:42)

Ja za večeru pravila picu po Aninom receptu,baš je lepo testo [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 8:56:08)

corbicu od povrca (onako u blenderu), za M barena govedina, za nas snicle i brokoli za salatu. Mozda napravim i koji krompir ili pire za mm, to cu jos da razmislim.

Trcosava -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 8:59:26)

IZVORNA PORUKA: ksena

spagete sa mlevenim mesom, tzatziki i kejk.

Ksena, daj mi reci od kakavog jogurta oni prave tzatziki? I daj mi tačan recopis. Kakvi krastavci idu? Jel ide i mirođija (meni se čini da ide)? Hoću detaljan recept [sm=jezicek.gif]

Kad odem u GR davim se u tzatzikiju

Khm da ne idem ot - danas za ručak mm ima punjene patlidžane, za mene verovatno tunjevina sa povrćem. Ani gibanica[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 9:02:51)

hahha...pa znas da su njihovi mlecni proizvodi malo drugaciji od nasih, oni jogurtom zovu onu ono sto je kod nas kiselo mleko. a za tzatziki koriste tzv. "straggisto jaurti" (tuceni jogurt) sto je u principu pavlaka. ja iseckam mali komadic krastavca na sitne kockice, posolim, malo odstoji pa bacim tu vodu (i sperem so, jer ponekad presolim). Onda samo u te krastavce dodas pavlaku, malo maslinovog ulja, seckanu mirodjicu, i ako hoces sitni iseckan beli luk (mi jedemo bez, da ne smrdimo). i to je to.

vikiveki -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 9:04:52)

Ja razmišljam za ručak da napravim pasulj...deca ga obožavaju a za salatu će biti kupus

Trcosava -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 9:10:05)

Jel može suva mirođija ili mora sveža? Krastavci su kiseli ili sveži? znaš li kada sam zadnji put jela pravi tzatziki [sm=smiley19.gif]
Zanči pavlaka? Negde sam gledala i recept da oni taj 'jogurt' (pavlaku) cede?[sm=zmeden.gif]

Jole84 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 11:13:56)

Joj i ja obožavam tzatziki [sm=bravo.gif]
Ima kod nas da se kupi onaj začin tzatziki,ustvari je to mahom beli luk u prahu ali meni se sviđa taj ukus,sušena mirođija,2 pavlake,2 krastavca i uživancija [sm=jezicek.gif]

p.s. trćo,ne kisela [sm=smiley1.gif]

minnica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 11:23:25)

Danas dinstana pileća krilca i zapečeni karfiol sa šargarepom

Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 11:26:22)

danas pilav i imam jos paradajza svezeg
i sad sam vrlo zadovoljna , evo novembar ihahaj a ja jos berem paradajz , pa nidje me nema [sm=smiley36.gif]

jole82 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 11:56:07)

Idem kod kume na ručak [sm=smiley36.gif]
Što volem ove gostujuće dane

viking -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 12:52:57)

Trco, možeš i da improvizuješ. Dovoljni su ti svež krastavac, beli luk, pavlaka i jogurt (ja jogurtom malo razredim pavlaku, ali kod nas sad ima i grčki jogurt da se kupi) a od začina može i malo sušenog origana, soli, malo sirćeta i maslinovog ulja (ulje i sirće često zaboravim da stavim).
Vidim na 24 kitchen da je sad moderno da se krastavac ne seče na kolutove nego se ceo iseče ljuštilicom na tanke trake i tako prave tzatziki.

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Jel može suva mirođija ili mora sveža? Krastavci su kiseli ili sveži? znaš li kada sam zadnji put jela pravi tzatziki [sm=smiley19.gif]
Zanči pavlaka? Negde sam gledala i recept da oni taj 'jogurt' (pavlaku) cede?[sm=zmeden.gif]

Žapkić -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:11:22)

Danas ne kuvamo!![sm=smiley36.gif]
MM je na putu, a nas dve imamo pileću čorbicu od juče i samo ćemo još dodati nešto što T. bude želela za ručak. Danas - opušteno...[sm=smiley36.gif]

Žapkić -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:14:51)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Unina mama

IZVORNA PORUKA: Žapkić

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Imam odličan recept za testo za picu, jednostavan a savršen svaki put. Juče sam baš pravila, moje dete je pojeo pola pice [sm=smiley3.gif]

Hajde, Ana, napiši taj recept-pošto moje dete obožava Picu i trudim se da što manje jede kupovnu

Anci napisi i meni taj recept[sm=smiley1.gif]

Staviću vam link KLIK

Stvarno je savršeno [sm=smiley1.gif]

Hvala Ana![sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:38:11)

pravila galete,boza to voli...

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:42:34)

[sm=smiley31.gif] za Bozu!
Kod mene pileca supica, pogacice sa cvarcima i rolnice sa cokoladom.
Tzatziki sam pravila par puta, nikad nije kao Grcki, dzaba, nemamo mi te pavlake....[sm=smiley13.gif] nasa je slabija, vodenasta, spram njihove. Pravila sam i sa mladim sirom, ali opet, nije to to....

Anck Su Nmaun -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:42:55)

Mi imamo rucak od juce za mm, deca u vrticu ruckaju a ja sam sebi spremala pohovani karfiol..al .. nisam se bas odusevila [sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:47:33)

Moji rucaju dva puta [sm=jezicek.gif], uredno sa nama u 15h, iako su jeli u 13h. Pa jos voce oko 17h i vecera u 19h. Kao bebe su, 6 obroka dnevno...
Sutra cu pasuljce njam njam!

vikiveki -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:53:16)

I moji isto tako ručaju i u vrtiću i kad dođu kući nešto prezalogaje,i onda redovan ručak sa svima nama[sm=smiley36.gif] Meni se polako krčka pasulj

Mušmulica84 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 13:58:56)

Caos...jao kakve ideje, mi smo danas piletinu sa sampinjonima i prazilukom...jos samo pire fali

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:16:56)

Probajte da napravite grčki jogurt, ja nisam pokušavala ali moja drugarica jeste i kaže da je odličan. KLIK

Modessty -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:19:56)

mojsin je juče baki reko da on voli "kockasti kjompij", u prevodu - pomfrit i to će danas i da dobije za ručak [sm=smiley36.gif]

Mušmulica84 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:21:59)

Dobro izgleda...dodati os i koju maslinu i...[sm=smiley1.gif]

Mušmulica84 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:23:57)

Aaaaa...sad vidim ispod recepra predloge za serviranje...[sm=zmeden.gif]

Trcosava -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:29:48)

Kakovas ne mrzi da čekate da nadođe testo sa kvascem? Ja testo za pizzu pravim sa pzp i jogurtom, zadnji put sam stavila integralno brašno. Nema akanja i pravljenja sto godina. Ko ima konvekcijsku rernu i skalameriju za pečenje više pizz aodjednom može sve da bude gotovo mnogo brže (skalameriju imam, rernu konvekcijsku nemam :D)

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (5.11.2013 14:50:01)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

ja stavljam svezu, tj. najcesce svezu iz zamrzivaca. krastavci - svezi. ne, ne treba cedjenje. ako ces toliko da se mlatis oko jednog priloga, prisesce ti.
viking, grcki jogurt ima dve varijante - obicni i "straggisto" (sto, upravo shvatih, moze da se prevede i kao cedjeni)
za mene je bilo kakvo dodavanje origana i bilo cega drugog malo bezveze jer mnogo menja ukus. volim ga i sa belim lukom, ali kazem iz obzira prema drugim ljudima - ne pravim.

sto se tice testa za pizzu, ja pravim tako kako je i Ana napisala, mislim to nije nikakav poseban recept. A poslednja dva puta i nisam cekala da se digne testo, nego sam odmah umesila i stavila u tepsiju, cekalo je samo toliko koliko mi je bilo potrebno da pripremim sve ostalo i super je ispalo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>