Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.5.2013 13:32:32)
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: ksena govedji djuvec, tj. govedina u crvenom sosu zapecena sa sitnom testeninom (kritharaki) i tzatziki (bez belog luka) i kolac, nesto tipa mesavine za mafine, ali u vecem kalupu, sa cokoladnim mrvicama. Uh Kseno ovo tvoje zvuci ukusno [sm=bravo.gif] Daj recept plz! nije nista posebno, ali je ukusno. uzmem govedinu, obarim samo toliko da izadje ona prljava pena, izdinstam direktno u ekspres loncu malo luka na ulju, dodam tu govedinu (obicno onako neka 4 veca parceta, oko pola kg zajedno, to nam je za dva dana mera [sm=jezicek.gif]), paradajz sos i vodu da pokrije to meso, dodam so, biber u zrnu i bahari u zrnu (moze i bez) i zatvorim lonac da kuva nekih 20ak min. Obarim tu testeninu (to je ona testenina u obliku pirinca) da bude al dente, procedim je, stavim u tepsiju, dodam ili malo maslinovog ulja ili malo putera i promesam i onda preko toga prelijem ono meso u tom saftu i stavim u rernu da se zapece. Kad serviramo, ponekad narednamo odozgo malo tvrdog sira (kao parmezan) ili ne. A tzatziki je klasican - seckani krastavac, pavlaka, malo maslinovog ulja, mirodjija i so. Sto se tice kolaca, za manji kalup ide pola margarina sa pola solje secera, lupa se onako 10ak minuta dok ne postane penasto, dodaju se 2 jajeta, pola solje mleka i 250 gr brasna (onog sto se dize samo, sto ima vec prasak za pecivo u sebi) i na kraju vanili secer i cokoladne mrvice, recimo pola kesice, to onako samo varjacom se promesa, izlije u namazan kalup i pece nekih 45 - 50 min.
|
|
|
|