RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 12:47:55)

Sad sam tek videla Snezo hvala [sm=smiley1.gif] samipinjone inace obozavam ali nikad ih nisam stavljala u kesu za pecenje pa su me zanimali detalji.

nina26 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 14:21:13)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Nina , moj ujak je kuvar i tako pravi te specije sa zecevima i divljac i tako to ( ja to ne volim i ne jedem , imam ozbiljne predrasude prema hrani [sm=smiley13.gif] ) ali zecetina se drzi u pacu ceo dan pre pripreme i on obavezno stavi jako puno slanine jer je kaze zecetina jako suva i mora tako

Sta je pac?
Da,procitala sam da se drzi od prethodni noci u nekoj kao marinadi...

mm, vec stavio, lepo mirise, pa videcemo kako je ispalo [sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 16:01:48)

pac je marinada ( neko to zove i salamura mada mislim da u salamuru ide so a u pac i marinadu ne mora )
i tako dzaba tog mariniranja i zacina kad meni taj zec lici na oderanu macku [sm=smiley13.gif]
moje dete je izjavilo da hoce gibanicu tako da ce mama - ja to da pravi za veceru [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 16:51:25)

Danas nisam nešto kreativna,đuveč na meniju (što volim one kese sa već spremnim povrćem [sm=smiley36.gif]) ali sam zato napravila marcipan!

nina26 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 16:54:56)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pac je marinada ( neko to zove i salamura mada mislim da u salamuru ide so a u pac i marinadu ne mora )
i tako dzaba tog mariniranja i zacina kad meni taj zec lici na oderanu macku [sm=smiley13.gif]
moje dete je izjavilo da hoce gibanicu tako da ce mama - ja to da pravi za veceru [sm=smiley36.gif]

joj Olga da znas i meni je bilo gadno, nisam dala muzu da mi ga pokaze dok ga je prao i sekao, rekoh lakse ce mi biti da ga pojedem gotovog i da se pretvaram da je pile[sm=smiley13.gif]

Lu -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 16:57:31)

Nina26 pa jesi već jela zeca, kakav je bio?
Ja sma jela zeku prelivanog sa pivom tokom pečenja mmmm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 19:45:24)

Danas paprikas, a za sutra vec gotov kupus sa rebarcima. :)

jole82 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 19:54:21)

Pastu sa pilecim belim u pavlaci sa karijem i persunom [sm=pujs.gif]
Ostalo i mm za sutra, posto idem ujutru da se porodim...ako mu ne smazem ujutru pre nego krenemo [sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 22:10:44)

E da nina, po kom ste receptu spremali, kako je ispao? [sm=smiley1.gif]
Jeste ovo sto kaze Olga za mariniranje, al to ima veze i dal je zec divlji ili "domaci". Domaci se ne mora marinirati, mekse mu je meso, al divlji je preporucljivo [sm=smiley1.gif]

Olga [sm=smiley36.gif] za odranu macku! Ti se ne bi snasla u Kini [sm=smiley36.gif]
Ja sam ti takav gurman da cu pojesti bilo sta i od bilo cega samo da je dobrog ukusa [sm=smiley36.gif] Puzevi, zablji bataci, pljeskavice od noja, zebre, ma samo da se jede [sm=jezicek.gif]

Veceras kod nas djuvec sa tri vrste ribe, a za dezert brownies [sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 22:21:29)

Olga [sm=jezicek.gif]!
Kod nas je bila domaca testenina sa prelivom od sampinjona i mesanog povrca , paradajz supica. Sutra pileci sote sa kuvanim pirincem, za desert ce biti kroasani, cera narucila [sm=smiley36.gif]

Sesilija 83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 22:22:40)

danas nista bila sam kod mame na rucku ...a za sutra nemam ideju[sm=zmeden.gif]

sneza24 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 23:59:01)

IZVORNA PORUKA: nata11

Sad sam tek videla Snezo hvala [sm=smiley1.gif] samipinjone inace obozavam ali nikad ih nisam stavljala u kesu za pecenje pa su me zanimali detalji.

Ja sam to jednom ubacila par komada da probam kako bi bilo i svidelo nam se.
Izvadila sam roštilj meso za sutra pa ću praviti pljeskavice ili ćevape i pomfrit i možda supu ako me ne mrzi.

Sesilija 83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (31.1.2013 13:11:53)

Malenoj junetina sa bundevom i prokeljom...a za nas ,svinjsko meso sa prahom iz kesice od supe sa pecurkama...i corbica od povrca...slatko nista,a za veceru palacinke...

nina26 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (31.1.2013 19:05:36)

IZVORNA PORUKA: Bebilina

E da nina, po kom ste receptu spremali, kako je ispao? [sm=smiley1.gif]
Jeste ovo sto kaze Olga za mariniranje, al to ima veze i dal je zec divlji ili "domaci". Domaci se ne mora marinirati, mekse mu je

kombinovali smo ovaj tvoj sa jos jednim koji je slican [sm=smiley1.gif] lepo je ispalo na kraju, samo smo trebali jos da pecemo, ali smo bili gladni pa nam je bilo meso maloo zilavije ali je moglo da se jede[sm=smiley36.gif] i mislim da bi bilo bolje da smo ga malo skuvali pa tek onda pekli,ali dobro znacemo za drugi put[sm=smiley1.gif]

mi smo imali danas, corbu od pecuraka i makarone sa sosom i feta sirom, a za veceru kis loren[sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (31.1.2013 19:13:49)

Ja sam na kraju ipak odustala od supe al sam zato pravila kifle sa džemom, pomfrit i ćevape.

madre -> RE: Šta smo danas pravile V deo (31.1.2013 23:08:27)

prokule[sm=smiley17.gif]

Lu -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 7:28:25)

Kuha se bosanski lonac sa telećom koljenicom.

Sesilija 83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 11:29:42)

Za bebu piletina i spanac,a za mene i mma(ako stigne na rucak) posna supa,riblje pljeskavice,makarone sa paradajz sosom...

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 12:52:21)

Corbica od graska, spanaca i jos poneceg, spanac varivo, kolutici od lignji i kroasani od cokolade, cerkica narucila

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:36:32)

Rolovani rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima, prilog sargarepa, i lucene paprike.

17 joka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:40:48)

Kuvani  kiseli  kupus  sa  suvim  mesom

Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:44:30)

Cevapi,salata,nemam vremena da kuvam,ali sam zato napravila sampitu,pola mere gotova za pola sata,Andrea sad prvi put probala i svidja joj se...

17 joka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:46:15)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  super  sto  joj  se  svidja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:48:04)

ajde Figaro , pliz , otvori temu za sampitu
ja je bas volim ali nemam pojma da je napravim a ono sto sam citala cini mi se nemoguce u mojoj kuJni [sm=smiley36.gif]
ja danas testo sa pavlakom , supa od povrca i imam neke bosanske lokume za desert ( misim petak je )
sto se mene tice , bozije [sm=smiley36.gif]

Ognjenka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.2.2013 13:48:11)

Podvarak sa curetinom (iz zamrzivaca) i juneca corbica sa sargarepom (isto iz zamrzivaca). Moglo bi se reci da danas nisam nista pravila ;)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>