RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.1.2013 19:22:35)

Joko moze[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Evo sada cu da ispisem recept :

4 jaja umutiti, pa dodati 120 g secera, pa dodati istopljen puter , i 200 g cokolde, ja stavim onu menaz, na karju dodati 120 g brasna ( samo sto sam ja ovaj put stavila plazmu orahe + 3 kasike brasna = 120 g)

poredjati korpice u modlu za pecenje, sipati smesu u korpice i peci tacno 7 minuta na 250 stepeni...u sredini ostaju tecni

ja ih sluzim uz sladoled[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.1.2013 19:30:16)

Predivno,  joj  ja  bih    sve  to  smazala 
ali  nesmem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sanjalica978 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 16:47:27)

Cuftice i pire krompir, a slatkis limun pita

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 22:29:01)

Danas za dorucak razene palacinke, rucak corbica od bundeve i sargarepe, vecera en croute pileca prsa sa spanacem, belim lukom i krem sirom, peceni slatki krompir, na pari mange tout i asparagus i limun kocke. Malo li je? [sm=smiley36.gif]

Sanchy -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 22:31:57)

Bebilina svaka cast,ja sa jednim detetom padoh na nos od kucnih poslova a kamoli jos preko dana da stignem i klopu da spremam...ali sad kad je zaspao smuckah projicu sa prazilukom jos je vrucaa[sm=smiley1.gif]

pepeljuga -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 22:52:38)

Ja pola od ovoga sto je Bebilina napisala ni ne razumem a kamo li da spremam [sm=smiley36.gif]

Ja lepo ceo dan na svom poslu i dodjem kuci a ono mama ili svekrva spremile i donele, milina, to mi je uvek omiljeni rucak, kad ga samo pojedem i strpam sudove u masinu [sm=jezicek.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 23:30:52)

Sanchy pokupila sam kroz godine kuhinjskim staza par caka tako da dosta toga pravim u isto vreme ili ranije. Recimo palacinke umutim vece pre jer su tako ujutru vazdusastije i imam 2 tiganja sto znaci da pecenje ide za cas. Corbicu pravim od povrca pecenog u ljusci, oljustim, u blender, zacini i gotova.
En croute znaci da je umotano u lisnato testo, a posto mi je ostalo domaceg od pita pre neki dan to sam samo razmrzla. [sm=smiley1.gif]
Pepeljuga meni je sveki na par stotina a mama na par hiljada kilometara tako da ako hocu da jedem po mom ukusu bice ili u mojoj ili u mm-ovoj izvedbi. Ne bih se zalila da mi neko donese [sm=smiley36.gif] al za sad sam presretna sto su mi deca zahvalna za cuvanje pa starije pomaze a mladje gleda i upija svaki pokret, a i sto imam muza koji je talenat u kuhinji. Oboje volimo da kuvamo i sve tip-top [sm=smiley20.gif]

Sanchy -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 23:31:43)

Slazem se ,i mene svekrva upropasti[sm=smiley36.gif],,danas mi je napravila posne paprike,,bruka koliko su dobre[sm=bravo.gif]

jovicaa -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.1.2013 23:48:11)

bebilina ja da zivim sa tobom, utrostrucila bih tezinu za mesec dana[sm=smiley36.gif]
moras da prevedes nesto od tih stranih recepaata, zato sto vecinu kada gledam na netu, ne mogu da povezem sa nazivima nasih sastojaka, posto kod nas i nije toliki izbor.

nela79 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 11:40:59)

Sarma se krcka (bas je rijetko pravim a volim da jedem), a kad se malci vrate iz vrtica smuckacu i fritule da imamo i nesto slatko. To mi u posljednje vrijeme i lako i brzo da napravim[sm=smiley1.gif]

nina26 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 19:04:43)

Zene daj te neki recept za zecetinu[sm=zmeden.gif]

Donela mi sveki zeca, a ja ga nikad nisam spremala, i sve mi zao, ali mm jedva ceka[sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 20:33:01)

Za natu pošto nemogu da odgovorim na pp.
Ja sam tek sad videla da si mi slala pp pa zato izvini što ti tek sad odgovaram.
Šampinjone sam oprala i isekla na listiće sa sve drkškama,nisam ih vadila, nisam dodavala ni ulje.Samo sam stavila šampinjone i piletinu i posula začinom koji ide uz kesu.Šampinjoni su ispali baš lepi kao u nekom sosu od one masnoće što piletina pusti dok se peče.

Adriana83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 20:59:20)

Ispekla 4 pleha mafina sa vanilom i ananasom.Ostao je 1,a ja sama kuci sa decom [sm=smiley30.gif][sm=zmeden.gif]

17 joka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 21:09:39)

krompirice  i  pljeskavice

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 21:48:56)

Cureci bataci i pire krompir za klince, i jos kiseli kupus sa dimljenim mesom i jagnjetinom

boba 11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.1.2013 22:43:39)

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Ispekla 4 pleha mafina sa vanilom i ananasom.Ostao je 1,a ja sama kuci sa decom [sm=smiley30.gif][sm=zmeden.gif]

pa sto ne zoves[sm=jezicek.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 0:37:39)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

bebilina ja da zivim sa tobom, utrostrucila bih tezinu za mesec dana[sm=smiley36.gif]
moras da prevedes nesto od tih stranih recepaata, zato sto vecinu kada gledam na netu, ne mogu da povezem sa nazivima nasih sastojaka, posto kod nas i nije toliki izbor.

Ne bi, ne bi Jovice, i ti bi samnom jurila po celi dan za decijim i nasim obavezama, uvece na vezbanje i odose kalorije [sm=smiley1.gif]
Nije problem da prevedem, al ko sto kazes- tamo nema svih sastojaka a recimo ovde su oni za nasu kuhinju skuplji. Recimo da treba da pravim punjene paprike jedna paprika mi je oko 1€. Niti se isplati, niti je zdravo jer ponekad je presla pola kontinenta [sm=smiley1.gif]

Danas je mm kuvao, cekala nas vecera posle baleta: Jamie Oliver-ov jagnjeci tagine sa plavim patlidzanom i kuskusom: KLIK [sm=smiley1.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 0:47:41)

IZVORNA PORUKA: nina26

Zene daj te neki recept za zecetinu[sm=zmeden.gif]

Donela mi sveki zeca, a ja ga nikad nisam spremala, i sve mi zao, ali mm jedva ceka[sm=smiley1.gif]

Nina jel mogu ja da dodjem na zecetinu? [sm=smiley1.gif]
Ja obozavam cist ukus i teksturu zecetine i zato je spremam bez preteranog dodavanja kojecega osim povrca. Evo jednostavnog recepta: KLIK
Uh, moracu uskoro da kupim i ja jednog trkaca [sm=smiley1.gif]

nina26 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 10:09:43)

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Nina jel mogu ja da dodjem na zecetinu? [sm=smiley1.gif]
Ja obozavam cist ukus i teksturu zecetine i zato je spremam bez preteranog dodavanja kojecega osim povrca. Evo jednostavnog recepta: KLIK
Uh, moracu uskoro da kupim i ja jednog trkaca [sm=smiley1.gif]

Bebilina, znala sam da ces mi ti odgovoriti[sm=smiley36.gif]

Moze, moze izvolte, veliki je zeka, bice za sve[sm=smiley1.gif]

Super je ovaj recept, jako jednostavan, ja sam gledala nesto sa onim malim lukom+paradajiz sos, belo vino itd...ali ovo mi je mnogo lakse.

Da li bi mozda trebala malo da skuvam meso, da ne bude zilavo?

Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 11:33:18)

danas ce da bude : supa od povrca i palacinke

Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 11:35:08)

Nina , moj ujak je kuvar i tako pravi te specije sa zecevima i divljac i tako to ( ja to ne volim i ne jedem , imam ozbiljne predrasude prema hrani [sm=smiley13.gif] ) ali zecetina se drzi u pacu ceo dan pre pripreme i on obavezno stavi jako puno slanine jer je kaze zecetina jako suva i mora tako

hanic -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 12:00:49)

Mislim da ce biti cevapi [sm=smiley36.gif]

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 12:03:48)

Grilovani pileci file i tursija

daca77 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 12:06:52)

Podvarak i supa od povrca.

sneza24 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (30.1.2013 12:09:22)

Nato jesi videla par postova iznad da sam ti odgovorila?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>