Tiziana -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (9.10.2018 19:18:45)
|
Mislim da pogresno postavljate stvari. Vapitacice ne ocekuju cascavanje i taman posla da stvari tako funkcionisu u obdanistu.Ja imam vrlo specificnog decaka koji je umeo burno da reaguje. Nikoga nije dirao, ali bi mu izasle zile na vratu od nerviranja ako on nesto dozivi kao nepravdu, pa i kada to nije. Cesto su me zadrzavale na vratima i pricale mi o njemu, savetovale mi psiholiga itd. Isto sam cesto tako mislila da je moje dete najgore, izlazila iz obdanista uplakana, nisam znala kako da njemu da pridjem, sta njima da kazem, ljutila se u svojim mislima na njih ''jer mi diraju dete''. Sa druge strane, one nikada nisu propustale da mi kazu i koliko je tako naopak u stvari izuzetno poseban i izuzetno pametan i ''jedan u milion''. Sa 3, 5god ih je kupio odgovorom na pitanje sta znaci mama, on je rekao Mama, to je ljubav i to se u narednim godinama nastavilo kroz razne druge stvari. Na posletky, obozavale su ga, poksavale sa njim da prevazidju njegove''probleme'' i da podstaknu to sto je izuzetno znatizeljan. zeljan znanja itd.. nikada nikakve poklone nismo nosili niti su htele da uzmu bilo sta.Tek kada je trebalo da krene u skolu napravio je jednoj vaspitacici ogrlicu od lego kockica, koja ga je posebno i kritikovala i grdila i hvalila i gurala i podrzavala, a koju on i dan danas voli najvise na svetu i plasi je se, a u isto vreme mu je jako bitno sta ce ona da misli . Ona je i dan danas nosi i i dan danas govori kako ce on biti veliki covek i kako ce svima pokazati svoju sirinu i genijalnost.. Znaci niko vam ne mrzi decu, znaju one dobro svoj posao, saslusajte ih ponekad jer koliko god grubo zvucalo, mozda su u pravu i mozda i mi gresimo kod kuce. Jos su mali i ako nesto nismo radili kako treba, ima vremena da se to ispravi. Niko nije na takmicenju za super mamu, nas zadatak je da od njih napravimo dobre i srecne ljude u ovom blesavom vremenu u kom zivimo.
|
|
|
|