Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:13:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Znaci, svuda razlicito A meni je, na primer, logicno da treba potvrda ukoliko je dete duze odsutno. Sta ce im onda potvrda da je zdravo kad tek krece i vrtic, a kad je odsutno mesec dana ne treba
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:19:38
|
|
|
|
Maraj
|
Jess ja sam potpisala ugovor. Objavljeno je da je potpisivanje ugovora od 20.8 . Pa ja mislim do 7.septembra. Ko ne potpiše u tom roku smatra se da ne odustao od vrtica. Tako pise na sajtu novobeogradskih vrtica. A sto se roditeljskog tice...niko mi nista tada nije rekao. Rekli su mi samo da dodjem dan ranije u odnosu na dan kad planiram da L krene u vrtic. Da vidim ko mu je vaspitac i da se dogovorim sa njom kada da dovedem L. Niko roditeljski spominjao nije To je drzavni vrtic
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:23:41
|
|
|
|
mama Jo
|
Ivana, da ja sam htela da J krene po povratku sa mora, ali mislim da o tome treba nekoga da obavestim vec sada, tj.da se konsultujem sa vaspitacicama, pretpostavljajuci da ce i one biti za to da krene po povratku. Jess, potpisali smo ugovor pri upisu, imam ugovor kod kuce. Tada su nam rekli da ce nas obavestiti o roditeljskom, ali eto nisu. Ako ni na vrticu nema nikakvog obavestenja, mislim da ce mm otici u ponedeljak direktno tamo pa da ih pita, sta drugo?
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:25:08
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, mislim da sam pitala mama Jo za ugovor, iz razloga da li su tamo ostavili kontakt kad ih niko nije zvao za roditeljski. Ivana, opet ja Kakvog smisla ima potvrda kad ni ne vodis dete kod dr vec samo odes po potvrdu? !
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:28:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I meni je logicno ako dete duze nije bilo da se pregleda i da dobije potvrdu za 1.septembar, ili u ovom slucaju 3.septembar. Odakle oni znaju da je dete zdravo. Veruju mi na lepe oci.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 15:31:32
|
|
|
|
Maraj
|
Ma i ta potvrda... Evo danas je petak. Mm ce danas da ode po potvrdu u dz. Ide vikend. Ne znam da l cu u ponedeljak otici do vrtica da se upoznam sa vaspitacicom . Ipak svi startuju od ponedeljka pa da ne pravim i ja "guzvu"...Najverovatnije cu u utorak . To znaci da bi L krenuo u vrtic u sredu. A potvrda je od petka. I sta sve moze daleko bilo da se izdesava do srede...ne znam ni koliko su merilo zdravlja te potvrde
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 16:06:49
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Maraj, mislim da sam pitala mama Jo za ugovor, iz razloga da li su tamo ostavili kontakt kad ih niko nije zvao za roditeljski. Ivana, opet ja Kakvog smisla ima potvrda kad ni ne vodis dete kod dr vec samo odes po potvrdu? ! Jess, da mi je dete odsutno toliko dugo iz vrtica vodila bih je,verovatno. I sina sam vodila kad je odsustvovao tri nedelje. A nju sam i sada vodila par puta. Nisam je vodila dva puta, sneg napolju bio. Ovako sam se kombinovala sa muzem pa je on ili ja bio sa njom napolju. Jednostavno mi znaci sto mogu dobiti potvrdu i bez nje.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 16:25:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
I mm i ja smo kao ivana i njen muz. Ja cekam a on sa D napolju. Da ne sedi u cekaonici punoj bolesne dece a ona zdrava. Tj ozdravila. Mislim i kad dr zpozna roditelja a i kad vaspitacice upoznaju roditelje nema nikakvih problema.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 16:41:43
|
|
|
|
Tiziana
|
Maraj, na potvrdi stoji datum kad je obavljen pregled. Mozda je bolje da ga vodite dan pre nego sto planirate da ga odvedete..
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 16:55:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nama u vrticu rekose da potvrda vazi pet dana
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 17:08:10
|
|
|
|
Maraj
|
Tiziana znam. Al vikend se ne racuna. Samo radni dani jel da
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 31.8.2018 17:21:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Tiziana znam. Al vikend se ne racuna. Samo radni dani jel da Da, ne racunaju vikend. Kod nas.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 7.9.2018 14:46:12
|
|
|
|
jess021
|
Ove nedelje M po sat vremena sa mnom, a L po dva, isto sa mnom. Od sledece nedelje ostaju same. Nadam se najboljem😊
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 7.9.2018 15:33:07
|
|
|
|
mama Jo
|
Super, prvi korak je bio uspesan, tako ce i dalje
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 7.9.2018 16:08:37
|
|
|
|
Maraj
|
Jess, ostaju same ceo dan ili isto po sat/dva? Moj L je ove nedelje isto krenuo u vrtic. Drzavni. Prvi dan bio sat. Drugi sat i 15 min. Trevi dan 2 sata. Videcemo sad u ponedeljak, koliko ce reci vaspitacica, da ostane. Inace on bas voli. Kad dodjem po njega, nece kuci. Vaspitacuca mora da odw po njega i da mi ga dovede do vrata. Pocela sam da ga ucenjujem, da ako nije dobar, nece ici u vrtic
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 7.9.2018 17:01:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ne kapiram sto tako odugovlace. Hajd za jaslice i da razumem ali kad se krece posle trece godine ja mislim da je adaptacija bukvalno 3 dana. Ovo sad samo decu zavarava. Al ajd. I bezveze sto vaspitacice ne "ocene" decu. Moju D su ocenili da moze vec treci dan da ostane na spavanju. I ostala bez problema. Ja sam cak mislila da ce biti problem za spavanje a ono nikad. Zelim da se svoj deci svidi vrtic. Da uzivaju. Tamo se istinski igraju sa drugarima svasta nauce, sto ja kazem ako nista drugo a bar nauce da stoje u redu ili cekaju svoj red. Kod roditelja su oni uvek prvi na listi a ovde ipak nisu. Svim drugarima srecan polazak
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 7.9.2018 17:08:37
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, M samo sat, a za L cu videti, mozda i duze. Mislim da sa njom nece biti nikakav problem. Super za tvog L! Ljiso, hvala
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 8:16:18
|
|
|
|
jess021
|
Ostale su same u vrticu, dogovorile smo se sa ce biti dobre😆Nije bilo plakanja.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 12:23:18
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Super jess Moja je jutros plakala, ne znam sta joj je bilo, ne pamtim kad je plakala
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 14:14:24
|
|
|
|
bebilule
|
Bravo za klince! I M je kod nove vaspitačice, ali sve je prošlo ok, svi zajedno prelaze svakog septembra, tako da se brzo naviknu. E, ja jutros dobila listić da zaokružim u koji "specijalizovani" program bih upisala M. Nude se engleski, ples, folklor i škola sporta. Ljudi, u njegovoj grupi sve su trogodišnjaci, njih par, među kojima i M, tek treba da napuni tri. Pa meni ne pada na pamet da ga bilo gdje upisujem. Kakav engleski kad ni srpski nije savladao, škola sporta - pa valjda izlaze redovno vani i ujutru rade vježbe sa vaspitačicom, neće sad početi učiti košarkaške korake. Folklor, mislim...aj im držite pažnju na nekim koracima pola sata. Ne znam, meni je to baš prerano, imaju vaspitačice, i one trebaju s njima raditi po malo (baš koliko njima treba) sve ovo, roditelji kući takođe. Nekako imam osjećaj da se roditeljima na jesen nudi sve i svašta i da upisuju, onako redom, po sistemu svi će - pa ćemo i mi.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 14:58:29
|
|
|
|
Maraj
|
Bebi jel to u okviru drzavnog vrtica? Meni L zna nesto i na engleskom. Gleda crtacena nickjr kanalu Sve su nasi, sinhronizovani crtaci. Ima par u kojima uce engleski kao sto su DDora istrazuje i Volikazam. I on voli te crtace i tako nauci neku rec na engleskom npr boje, brojeve... Nije prerano da se krene sa engleskim sa 3 god. A sto se sporra tice to su verovatno fizicke aktivnosti u globalu. Ne striktno jedan sport. Vec trcanje, preskakanje.... A folklor...za njega mi jeste prerano Moj L voli da igra ali ti pokreti su motoricki"grubi". kakav folklor sa 3 god. ....
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 15:05:05
|
|
|
|
bebilule
|
Maraj, jeste državni. Ma kažu da nije prerano za strani jezik. Ali mi to nije jedini reper. Važno mi je i to da nije kasno sa 5,6. Mogu ja s njim kući raditi boje, životinje i sl. To mu je i previše. Nekako mi se previše forsira ta priča o stranim jezicima. Da živi u dvojezičnoj sredini pa hajde. Ovako ga neću trpati u neke grupe bzv, ima svoju vrtićku grupu, i tu mu je dosta ispunjen dan. A to za sport sam i rekla - imaju razgibavanje ujutru, svoje vaspitačice koje to svakako trebaju raditi s djecom. Divno dvorište sa dosta sprava. Po meni, odlične uslove za fizičke aktivnosti.
< Poruku je uredio bebilule -- 10.9.2018 15:06:16 >
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 15:21:22
|
|
|
|
pari
|
Ako uce jezik kroz igru mislim da je to sasvin ok i da nije prerano...naravno zavisi i od deteta...nekome je potrebno da prvo dobro nauci svoj jezik pa onda neki drugi a neko moze uporedo...Ali slazem se da ih ja dodatno ne bih opterecivala dok su tako mali...treba da se igraju sto vise...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.9.2018 16:34:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ni ja ne vidim potrebu za milion obaveza detetu od 3,4 godine.Nista nece izgubiti i ako krene kasnije. Meni je sve pre 4,5 godina rano. I tad bih mozda neki sport ako dete hoce. Jezik sa sest godina. Koliko se sećam sin je imao engleski i vrtiću sa četiri godine (nije se placalo). Sportic,karate je isao kasnije, to se placalo 750 din ili 850
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 10.9.2018 16:36:08 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 11.9.2018 5:22:12
|
|
|
|
jess021
|
Skroz se slazem. Jezim se od engleskog, klavira, baleta. ...i to sve sa 3-4 godine. Pustite decu da uzivaju, nece sigurno zakasniti ni sa cim sve i da hoce koliko nas bombarduju sa svim tim aktivnostima.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sanke Deda MrazaPreko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?