RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 14:01:18)

Da, naravno, recimo ako je cifra kada ide 400 din, tada je 200 kad ne ide. Pa, javis im ujutru da dete ne dolazi, da bi oni to vodili kao opravdane izostanke i smanjili iznos. Kazes, na primer, dete je prehladjeno i nece dolaziti dok ne ozdravi.
Ako ne idu vise od pet dana u vrtic, treba ti i potvrda da su zdravi kad opet krenes.

suzi kju -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 14:02:45)

Da da to znam. Samo jos da uzmem broj kome da javim kad ne budu isle. [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 14:08:57)

Kod nas u vrticu se ne najavljuje nista, i da postoji umanjenje za te dane kada dete ne dolazi u vrtic.
Meni i mm je matora vaspitacica (jos je mm bio ziv kada nam je to rekla) rekla da se potvrda donosi preko tri dana. I ja sam glupaca redovno donosila tu potvrdu i tek na proslom roditeljskom ona se izlane i kaze preko 5 dana.
Doslo mi je da joj se na***** svega i svacega. Pri tome je meni rekla da mesecno donosimo plasticne case (sto je meni ok jer se ipak radi za dobrobit moga deteta) i na tom istom roditeljskom saznam da za to ne zna niko osim mene. Znaci samo ja sam donosila te case 6 meseci.
Onda me nisu upisivale kad donesem vlazne maramice pa sam jednom digla frku jer su mi tri puta trazili u toku meseca (2 puta sam odnela jer sam pomislila da je nestalo ipak je potrosni matrijal u pitanju) a treci put sam otisla i pogledala na spisak a meni uredno stoji -.
Au kad sam se razdrala, mlada vaspitacica mi je odmah upisala pluseve i za naredna tri meseca.
Nije meni tesko da kupim, nego nemoj da me pravis budalom.
Mlada vaspitacica nam je super, ali matora je .... bolje da se ne izrazavam.

suzi kju -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 14:47:08)

Joi wiv strašno. Mislim da oni umeju vrlo dobro da procene ljude i da ih zakebavaju kao sto au to radili tebi tako sada rade meni.
Jer vidim dodje nekog decaka i samo kaze danas ce ostati pola sata duže, nek se navikava. A ja pitam koliko da ostanu sutra. Videli oni da ja slusam sve kako mi kazu.
Recicu im sutra i prekosutra po sat ipo onda do uzine i od sledece nedelje ostavljam ih na spavanje.

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 15:04:35)

Moje mišljenje je da ne treba dete odmah ostaviti ceo dan, ali isto ne treba ni po sat vremena danima. Naravno, to opet zavisi i od deteta.

suzi kju -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 15:38:39)

Tako je. Ja bih prva prolongirala da one placu ali one su dobre, ne placu, igraju se.

Mariya -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 16:10:43)

Ni kod nas se ne javlja kad ne nosiš dete u vrtić. Pola oktobra nije išla i umanjen nam je iznos vrtića za oko 300-350 dinara. Vaspitačica je rekla da za predškolce uvek treba opravdanje, a pošto je L u mlađoj grupi njoj ne treba, ali ako je vodim kod lekara da uzmem potvrdu.
Kod nas inače ima neka da tako kažem "taksa", dobijamo uplatnicu , ne sećam se da li je 1000 ili 1500 din. za potrošni materijal. Od toga se kupuju čaše, papirne maramice i sl. pa ne moramo da nosimo. Lično mislim da je bolje tako.

suzi kju -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 16:15:40)

Ovde se donose jedino pelene. Za vlazne maramice mora da se potpise da rositelj zahteva da se za njegovo dete koriste vlazne maramice. Decu peru. Niko nije spominjao plasticne case tako da ne znam sta bih rekla. Da traze i ja bih kupovala i nosila kao wiv.
A za plaćanje mogu i da svratim da se raspitam kako funkcioniše.

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 16:29:34)

To za donošenje vlaznih maramica, plasticnih casa... zavisi od vrtica. Mi smo nosili jednom mesečno.
A ukoliko se ne javimo da dete odsustvuje (na dan, dva) ovde pisu neopravdane izostanke. Ukoliko bude previše tih neopravdanih posle nekog vremena oni pozivaju na razgovor, u fazonu, sta ce nam vrtic ako dete toliko izostaje neopravdano.

wivern -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.11.2016 23:11:08)

Meni to za pozivanje na razgovor bzvz. Ako ja placam vrtic , i donosim od lekara potvrde kako moze biti neopravdano?

suzi kju -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.11.2016 11:30:23)

Danas sam malo duze pricala sa vaspitačicom,ova je jako fina sto je ove nedelje prva smena.
Sutra ostaju do spavanja a od sledece nedelje i na spavanju. Malo sam sada opustenija jer mi je objasnila da ih oni hrane, jer je meni to žvakanje i dalje najveće opterecenje i problem. Da ne brinem, da je vecina dece krenula u vrtic kao one,da nisu ni jeli ni hodali. Pa eto malo sam opustenija sada.

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.11.2016 13:14:06)

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Meni to za pozivanje na razgovor bzvz. Ako ja placam vrtic , i donosim od lekara potvrde kako moze biti neopravdano?

Wiv, neopravdani su ukoliko se ne donesu potvrde od lekara. Bilo je roditelja cija su deca odsustvovala po dan, dva, tri nedeljno, cuvale ih bake ili ko vec. I onda je fazon, sta ce im vrtic ako decu ima ko da cuva, a toliko dece je na listi koje, na primer, nema ko da cuva.

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 9:20:59)

Mame, kako oblacite zensku vam decu za vrtic? Ja sam u fazonu trenerka/helanke i gore duks ali je mini buba pocela da trazi da joj oblacim haljinice. Ja sam sva u tripu da ce joj biti hladno samo u hulakopkama a ne volim da joj oblacim helanke i carape ispod haljinice... Bas sam komplikovana [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 9:25:11)

Milicicak, kod nas u vrtiću je bilo jako toplo i nikad mu nisam oblacila nista ispod trenerke.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 9:28:16)

Mi za vrtic kad je zima ne oblacimo haljinice.
Nase oblacenje se sastoji od helankica/trenerkica i bluzice. S tim kad joj obucem helankice mm im oblaci jos jedne pantalone koje posle skine u vrticu. Teodori sam na pocetku oblacila i hulahopkice, ali kod nas su vrtici pretopli.

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 10:05:44)

I kod nas u vrticu je toplo al mi opet nekao malo da ima samo hulakopke. A one debele grilonke nece da nosi, svrbe je...
Haljinice su definitivno neprakticne zimi a stvarno ne znam sta joj je da uopste trazi da ih nosi, do skoro je bilo polusatno ubedjivanje da obuce haljinicu kad krenemo negde [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 10:12:34)

Milicicak, a da joj obuces helankice ispod haljine?
Verovatno je videla od drugarica, pa hoce i ona :)

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 10:27:19)

Milicicak, slusala sam svog decijeg ginekologa kod koga sam nekada isla na institut, da nije preporucljivo da devojcice nose dugo hulahopkice. A one Boga mi dugo budu u vrticu.
Inace gledam uzrast mini bube i to je taj period kad traze non stop traze haljinice. Tako je i T. Sad ne trazi, ali voli kad joj ponudim da obuce

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 12:19:23)

Ne volem da joj oblacim helanke ispod haljine, meni je to ruzno [sm=smiley36.gif] ali izgleda da cemo tako jer ko mene sta pita [sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 12:29:35)

Ja sam odustala od borbe sa oblacenjem odavno.
Pogotovo sa mladjom , kakve je ona imala kombinacije, a meni sve sramota da je tako saljem ali posle nekog vremena.. ma nosi dete sta hoces samo kad si ti srecna.
A hopkice nose samo ponekad, ne prijaju im. To bas uz neku haljinicu. ma ni ja ih ne volim [sm=jezicek.gif]

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 13:17:45)

Ni meni se bas ne svidjaju helanke ispod haljine, ali bolje i to nego da joj bude hladno. Uzmes jednobojne, naravno, i resen posao :)

Maraj -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 13:24:54)

Ja L oblacim hulahopke ispod pantalona kada idemo napolje. Mislim da je ok i za vrtic. Kako dovesti decu do vrtica kada je hladno. Zato mislim da su hulahopke ok

IvanaSK RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 13:57:11)

Ja sam sinu oblacila hulahopke ili pidzamu ispod trenerke, pa tamo skidala i ostavljala u ormaricu. Ili neke deblje pantalone preko trenerke.

Sanjalicaaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 14:00:12)

Kad god idemo napolje oblacim Iki hulahopke. Kad bude isao u vrtic necu jer ide iz stana u auto, iz auta u vrtic tako da nema potrebe. A tamo je pretoplo. Ali kad se zadrzavo napolje obavezno hulahopke.

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (2.12.2016 14:05:28)

Pa kad idu napolje moras stvarno. Ma da sam ja sad bas dobila za bebca neke carape ( jako je msesan u njima) do guze mu dodju, bas su super. Ne verujem da za vecu decu ima, bar ja nisam videla.
Ali u vrtiv=cima je jako toplo, bar u nasem jeste pa im hulahopke oblacim ispod bas kad nose nesto tano, tanke helanke , haljinu ili kad je u debelom minusu inace one punjene helanke samo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>