Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 8:07:09
|
|
|
|
Sesilija 83
|
evo inas posle tri nedelje adaptacije, pocela je bolje da jede, spava od prvog dana, zaplace se kad je ostavljam i cim je uzme vaspitacica ona prestaje, one su zadovoljne kaze da ce poceti da je stavljaju na nosu jer su joj uhvatile foru da kaki posle dorucka, kaze da zaspi medju prvima i svidja im se sto ima neki red tipa ne treba da je jure po sobi da ruca vec sedi i jede koliko hoce i po zavrsetku ustaje i podigne ruke(ceka da joj operu) od jutros je tata oveo prvi put pa sad cekam reakciju kad stigne...
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 12:15:07
|
|
|
|
isidora88
|
mi smo danas imali haos, mateja je prebacen u celodnevni boravak u drugi vrtic bogu iza nogu, otisli mi tamo i rekli nam da smo u jaslicama , aj nista mi tamo usli, deca vriste, placu, jedan mali povraca, strahota, mislim da je ono najtuznije mesto na planeti ujutru , nekoliko dece mi je prislo da me grli i vice mama(mateja se igrao, a ja sedela malo unutra i cekala da vaspitacica vidi gde smo tacno). na kraju ipak nismo u jaslicama, upoznali smo vaspitacicu, mateja je naravno plakao kad smo ga ostavili, dosli smo po njega za 2 sata, nije plakao tada, lepo se ograo, ljubio vaspitacicu, bacio kosku i rekao djenja zadovoljna sam za sada, sutra ostaje na spavanju. jedino ne znam sta ce za jelo, nije hteo da doruckuje jer ne jede hleb i namaze, a to je uglavnom svaki dan
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 12:20:06
|
|
|
|
Peace*
|
mateja je naravno plakao kad smo ga ostavili, dosli smo po njega za 2 sata, nije plakao tada, lepo se ograo, ljubio vaspitacicu, bacio kosku i rekao djenjauser posted image
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 12:29:32
|
|
|
|
isidora88
|
inace svaki put prvo provirim u sobu da vidim sta rade, uvek se lepo igra i nikad me ne konstatuje, tek kad ga pozovem on pocne kao da place, tako mali a vec zna da patetise i da glumi
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 12:35:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kao sto rece Bea mora negde da skripi. On ne jede te namaze na hleb, a mozda ce lepo da spava. Teodora sve obroke jede. Mene bas interesuje da li je ova moja smizla danas spavala. Obecala sam je ako bude spavala da cu da je vodim u igraonicu. Sinoc je zaspala u 7:30 jer nije uopste spavala.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 12:41:43
|
|
|
|
isidora88
|
meni je samo da jede kako treba, a za spavanje mi nije problem ako ce da bude miran i ne place,mada mislim da ce i tu biti zategnuto jer ga mi kuci ljuskamo na krevetu, u vrticu toga nema, valjda ce se nauciti sam da zaspi pa da mi svane
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:01:24
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: mati Sveska A4, blok br.5, slikovnica, bojanka(zar to nije isto) , bojice, flomasteri, lepak i kolaz papir, podrezac, plastelin, fascikla... Pa ja kao da dete od tri god saljem na master... A da i neki radni listovi Upravo sam saznala da je ovo samo za jedno polugodje... A za kolaz papir valjda treba i makaze? deca od tri god da seku papir makazama...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:03:39
|
|
|
|
Peace*
|
Po tabelama razvoja, deca sa 3 god treba da seku papir makazama, iako se ni meni to ne dopada.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:04:18
|
|
|
|
isidora88
|
zna li neko koliko je vrticu u NS za celodnevni boravak? , u novoj grupi treba da donesemo 1000 din.za novi tepih, 500 dinara za neki potrosni materijal, da kupimo vlazne maramice, ubruse 2 komada i plasticne case
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:10:19
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Po tabelama razvoja, deca sa 3 god treba da seku papir makazama, iako se ni meni to ne dopada. Mozda treba kad ga nadgledas, i zajedno to radite, ali njih ima 36 u grupi... I da ne dodju svi, neka ih bude 20, a vaspitacica jedna, meni se to nikakoooo ne svidja. Isidora i vas poceli da deru...
< Poruku je uredio mati -- 1.10.2013 13:12:09 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:17:11
|
|
|
|
jovicaa
|
isidora kod nas sve i svasta . pribor je 3600 za ovu godinu, pa ja stvarno ne znam sta oni kupuju za te pare, carobne flomastere??? pomnozi 24 sa 3600, to je ozbiljna cifra... pa onda casopis 1500 din valjda, pa svaka predstava 130 din i tako dalje, a da ne pricam da mi ovde u zru placamo skoro 5 000 vrtic! iako nas ima cetvoro i samo mm radi. i naravno svakog meseca 2 ubrusa, pakovanje vlaznih maramica, 10 pakovanja obicnih maramica i plasticne case, mislim.... i sve bi to bilo ok da su neki dobri uslovi u vrticu... a nisu, mislim jedna vaspitacica na njih pa neka bude i 18 je premalo. one se preklapaju samo u periodu spavanja, sto mi je isto glupost, ok je priprema za spavanje, ali zasto sede obe tu dok spavaju, bolje da se rasporede pa da u toku nekih drugih aktivnosti budu obe tu. posto meni i dalje ne ide u glavu kako jedna osoba moze da radi nesto kreativno sa 20 toro dece, pri tom imaju svi 3 godine... meni se dopadaju vaspitacice, ali me nervira to sto nisu bas dobri uslovi. plus nema svako svoju posteljinu, sto mi je odvratno. i sad da me ne shvatite pogresno, ja volim to sto aleks ide u vrtic, i generalno sam zadovoljna, nisam u fazonu, jaoo, jadno moje dete... ali bilo bi lepo s obzirom na novac koji ima dajemo da imaju makar malo bolje uslove i lepse igracke.
< Poruku je uredio jovicaa -- 1.10.2013 13:23:09 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:28:10
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 zna li neko koliko je vrticu u NS za celodnevni boravak? , u novoj grupi treba da donesemo 1000 din.za novi tepih, 500 dinara za neki potrosni materijal, da kupimo vlazne maramice, ubruse 2 komada i plasticne case Evo i mene, inace jutros sam platila 500 din za jaslice - potrosni materijal, juce 830 din za cerine radne listove. A krenuo je sad i engleski u vrticu, doduse samo 1000 din mesecno. Moja smizla ide u Skolu crtanja, doiduse van vrtica, to je jos 30 eur. Isidora, jaslice su nesto skuplje, a kod vaspitaca mi je racun za cerku oko 3000-3500, ali tu negde, zavisi naravno od broja radnih dana, i od prisutnosti.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:30:57
|
|
|
|
lesica
|
Jovice, mnogo vi dajete Kod nas su mesečni troškovi, mimo uplatnice, 100 plastičnih čaša i pakovanje maramica za nos, i pozorište koje je 180 dinara. Prošle nedelje smo mi roditelji imali sastanak da se dogovorimo oko toga koliko para da prikupimo kako bi deci kupili mini liniju i nešto od didaktičkog materijala za rad, i to je dogovor koji je pokrenut od strane saveta roditelja, a ne vaspitača.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:33:08
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, kod nas se za Novu Godinu skupljaju pare, za pakete koje kao donosi Deda Mraz, a ustvari se kupuju nove igracke i tako svake godine. Bas imaju lepe igracke, svega i svacega, maltene kao i kuci, ja sam sa nasim vrticem prezadovoljna. moji idu u Guliver, to je onaj novi, navodno najveci na Balkanu , mislim tako ga reklamiraju, ima nekih 600 dece i 8 jaslenih grupa, valjda se po tome gleda. Higijena besprekorna. Samo toaleti se peru tri puta dnevno, posle svih obroka i cetvrti put kad deca odu kuci. Pitala sam spremacice, ma ja kad god, vi ribate, koliko puta ribate? A posteljina je zasebna, kod nas je na krevetima ime deteta i to dete spava tu cele nedelje. Mislim, ne mogu rec da kazem, zao mi je sto nije svugde tako...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:36:47
|
|
|
|
jovicaa
|
da lesice i meni se cini da je bas previse... da li jos neko pribor placa 3600 din? ovo za posteljinu nisam sigurna, ali pitacu, tako mi deluje.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:41:45
|
|
|
|
lesica
|
Meni je neverovatno, zaista.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:48:44
|
|
|
|
jovicaa
|
pribor je sigurno 3600 din vec smo platili.. i 1500 din je casopis, ali svi brojevi. a za maramice i to nisam sigurna da li je svaki mesec, ali znam da se u jaslicama sigurno kupuje svakog meseca.
< Poruku je uredio jovicaa -- 1.10.2013 13:49:41 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:52:54
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, za sve sto se kupuju nama na roditeljskom uvek pokazu fiskalne racune i kazu sta se sve kupilo, stvarno su posteni. Jeste puno, evo kod cerke koja je starija grupa, ako saberem sa radnim listovima koje sam platila, izadje 1830 din za godinu. E sad, to za Novu Godinu ce biti jos, prosle godine smo skupljali 800 din, pa eto dodjosmo do negde 2600 din... Pritom jos ponesto sitno sto zatreba kupimo sami, tipa makazice i blok br 5. Poyoriste je kod nas 150 din. I bude otprilike jednom mesecno. U svakom slucaju treba da vam obrazloze za sta ide novac, i da vam pokazu racune na roditeljskom.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 13:54:48
|
|
|
|
Torbica
|
Mislila - jeste puno to vase 3600 odjednom, i jos ako ne znate za sta, malo bezveze? Pa ne mogu samo da vam kaazu - potrosni materijal Da se razumemo, dacu ja i 5000 za potrosni, ako stvarno deci to treba, nije problem, ali treba da znas za sta placas...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:15:26
|
|
|
|
jovicaa
|
evo sad mi kaze mm da je 1200 din pribor, ja sam zvanicno totalni debil. valjda ce nam vratiti te pare... stvarno sam moron ne znam da li da stavim glupog smajlija ili smeska... preuredila sam poruku, zbog svezih informacija
< Poruku je uredio jovicaa -- 1.10.2013 14:25:02 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:32:24
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa evo sad mi kaze mm da je 1200 din pribor, ja sam zvanicno totalni debil. valjda ce nam vratiti te pare... stvarno sam moron ne znam da li da stavim glupog smajlija ili smeska... preuredila sam poruku, zbog svezih informacija ja sam razumela da je jedna rata 1200, a ne da se uplacuje sve ukupno 1200 ali da moze na tri rate... ali svejedno, vrlo zabrinjavajuce..
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:33:03
|
|
|
|
Torbica
|
E Jovice, sve si nas bacila u dubiozu! Dobro je, vratiti pare? Pa kako su ih primile ako ne trebaju? Sad sam ja plavusa!
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:34:14
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa IZVORNA PORUKA: jovicaa evo sad mi kaze mm da je 1200 din pribor, ja sam zvanicno totalni debil. valjda ce nam vratiti te pare... stvarno sam moron ne znam da li da stavim glupog smajlija ili smeska... preuredila sam poruku, zbog svezih informacija ja sam razumela da je jedna rata 1200, a ne da se uplacuje sve ukupno 1200 ali da moze na tri rate... ali svejedno, vrlo zabrinjavajuce.. Ahaaaaa! To je ok!
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:35:23
|
|
|
|
Didy
|
Kod nas je potrošni 2400 za celu godinu, ništa posle toga dodatno ne nosimo, osim stvari tipa: orasi, šišarke, dugmad, komadi krpica ili vunica i slično, ali i to bude retko. Higijena im je 200 dinara mesečno, a u jaslama 400 i osim toga se ništa više ne nosi dodatno. Na dobrovoljnoj bazi je keksić ili neki slaniš, slatkiš povremeno i sredom im je voćni dan kad roditelji donose voćku-dve. I to je na dobrovoljnoj bazi, ali s obzirom na to da oni NIKAD nemaju voće u jelovniku, osim te srede kad roditelji donesu, ja rado odnesem i 3-4 voćke, pa imaju i za četvrtak za užinu. Već sam pisala o tome, ali meni je i dalje strašno da oni nemaju voće nijedan dan u jelovniku... I jednom sam pokrenula tu temu na roditeljskom, na šta su vaspitačice rekle da one ne mogu tu ništa i da vidimo sa savetom roditelja, a ostali roditelji su me gledali kao budalu, u fazonu - Daj, šta praviš problem, daj im voće kod kuće. Naravno da im dam kod kuće, ali mi je suludo da deca nijednu voćku nemaju u jelovniku. Kakvu im poruku šalju o kompletnoj i zdravoj ishrani?
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 1.10.2013 14:41:28
|
|
|
|
jovicaa
|
uf didy bas da nema voca, bzv... ja ne znam kakav je jelovnik kod nas posto uvek mm posle posla ode po aleksa, moram da odem da vidim jedan dan, cisto da bih znala sta kod kuce da kuvam, da mu se ne poklapa. sad razmisljam sreca da sam napisala ovde to za pribor, inace ko zna da li bi skontali da smo previise uplatili... mislim nije ni bitno, ali ne mogu da verujem da sam se tako presla. ali sto se tice placanja vrtica mi definitivno spadamo sa nasim prosekom u grupu koja placa 4500- 5000 din(videcu tacno kada dobijemo uplatnice), retko ko spada u tu najnizu 15 posto. koliko se u beogradu placa vrtic?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?