NadaR -> RE: Štitna žlezda (29.3.2012 10:08:21)
|
IZVORNA PORUKA: zmajče Želela bih na ovoj temi da pišemo o problemima štitaste zlezde.Povišenim hormonima T4, T3, TSH anti TPO antitelima, anti Tg antitelima i svemu onome što nam prestavlja problem ostvarenju trudnoće kao i učestalim pobačajima zbog nepravilnog rada štitne žlezde. Koje lekove koristite i da li se neka nakon uspešne terapije ostvarila u ulozi majke. posle 2 god. bezuspešnog traganja za problemom zatrudnjivanja sasvim slučajno sam otkrila da mi štitna ne radi najbolje i prepisan mi je eutyrox 25mcg uz dijagnozu subklinička hipotireoza.Htela sam da se informišem više na forumu ali sam primetila da nema teme koja direktno govori o ovom problemu. IZVORNA PORUKA: Trcosava Zmajče, ja nemam neko pametno rešenje - ja sam jedna od onih koja neće kod lekara, ne iz straha, nego jednom kad te uhvate.... Uglavnom, sećam se da su meni rekli da prekontrolišem štitnu. Tad su mi radili T3 i T4 (TSH mi nisu) ikao bilo je ok. Nekad tad sam sa bivšim pokušavala da ostanem u drugom stanju pa nije išlo. A na ispitivanja su me poslali zbog visokog pulsa i zato što se puno znojim. A ja govorim kako je to meni sve na nervnoj bazi, osim znojenja - od kako znam za sebe sam mokra kao riba u trenutku [sm=smiley36.gif] Mada sad zbo deteta bi kao trebala da odem, ipak je njoj potrebna zdrava mama ;) IZVORNA PORUKA: zmajče Trcosava draga Trebalo bi to da proveriš ali obavezno FT4, tsh i anti TPO antitela ,mogu to da budu simptomi koje ti spominješ.Meni niko nije rekao da to odradim ni jedan ginekolog odlučila sam sama i tražila uput TSH mi je bio 5.6 a sada je 3.7 i povišena su mi antitela TPO 163,stoga mi je terapija i uvedena
|
|
|
|