Minja23 -> RE: Brze kiflice (4.3.2014 9:05:49)
|
Drage moje,evo i ja da podelim moj recept za kiflice (najjeftiniji cini mi se [sm=smiley36.gif]): Potrebno je za 60 manjih kiflica : - 500ml tople vode - 1 kvasac svez - 4 kasicice secera - 14 kasika brasna Kvasac rastopite u toploj vodi,dodajte secer i brasno ,umutite,pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata.Na svakih 10 min.promesajte smesu.Smesa ce inace biti malo gusca od smese za palacinke. Posle pola sata: - casa od jogurta ulja - kasicica soli Umutiti sve pa dodavati brasno(ja koristim uvek tip 500 za kiflice)... Vidim da se neka od vas zalila da su kiflice tvrde...Dodajte po malo brasna da kad pritisnete testo osetite kako se fino vraca(kao da dise)...Verovatno se testo premesi pa bude i tvrdo... Kad zamestite testo odvojite dve jufkice i ostavite na toplom malo da narastu...15min.ja ostavim... premesite jos jednom testo na stolu,ali onoliko koliko je potrebno samo da se ne lepi... razvijte testo i savijajte kiflice...slatke,slane... ja recimo izmedju ili preko kiflica stavim maslac,margarin i premazem sa zumancetom i susamom... E a sto se pecenja tice pecete isto kao i bilo koje kiflice... Spremala sam ih sa sunkom i origanom,fetom i susamom,dzemom...divne su :))) 2 varijanta ako hocete da testo odmah razvijete,a ne da stoji 15 min jeste da razvucete testo u glistu [sm=smiley36.gif] ne znam kako da objasnim i cepkate po malo i pravite loptice(svaka loptica 1 kiflica) i onda ih recate na radni sto i dok ih vi cepkate ,testo naraste... Kad to zavrsite idete od prve koja je narasla najvise i razvijate Posto ja recimo ne znam da napravim one prave kiflice u smislu njihovog oblika da budu kao bakine,ja kad in razvijem(tu malecku jufkicu)koja izgleda kao pravougaonik bez uglova ,u jedan deo stavim nadev ,a gornji deo izleckam nozem po duzini i kad ih urolam lepo izgledaju,a tek kad se ispeku,mmmm...
|
|
|
|