MERYEN -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 23:07:43)
|
Kao prvo za takve stvari se ne pise pismo. Pises "tuzbu",ja ne znam gde ste vi zaposlene,dali vi radite u gradskoj opstini ili negde drugo npr kod privatnog poslodavca,bolovanje samo po sebi kasni mesec do dva,ja sam imala isti problem imam i sad sa porodiljskim,moj poslodavac se sluzi mojom platom koju drzava redovno uplacuje na njihov zr,ja sam primorana da podnesem prijavi ili ti tuzbu. Ovako ja cu da ti dam teze na osnovu kojih vi mozete da sastavite to pismo i predate ga. Ti kao fizicko lice moras da navedes ime prezime,zanimanje i mesto stanovanja,da se obracas u ime dole navedenih- koje ces da navedes na kraju sa potpisom i maticnim brojem 2.Moras da navedes kratko izlaganje zbog cega se obracas,-pises pismo-tuzbu,odnosno povredjeno pravo ili neposredni licni interes zasnovan na zakonu. 3.Izlaganje cinjenica je slobodno,moras navesti pravne propise koji su vam povredjeni. Krenes sa, ime prezime..... postovani, Obracam vam se u svoje ime i ime mojih koleginica pismom-molbom ili ako ih tuzite tuzbom(e sad tuziti ih moze imati posledice po vas,npr da ostanete bez posla)..sad navodis kratko izlaganje problema...... prilazes dokumentaciju,kao dokaz ako je posedujete Na kraju kazes..Nadam se da ce te razmotriti moju molbu-pismo -ako nije tuzba-,i izici nam u susret unapred zahvalni dole imena i potpisi sa maticnim brojem. Ukratko ovako,ako ti nesto nije jasno pitaj me.
|
|
|
|