QueenJ -> RE: Kumovi (7.3.2015 11:05:33)
|
Da krenem od početka. Kršteni i venčani mog dede, neki tamo čovek iz sela, kog su bukvalno skinuli sa traktora, da krsti dedu, pošto je bio na samrti, pa da ne umre dete nekršteno. Ali, deda ih zeznuo. [sm=smiley1.gif] Mislim da je on bio i kršteni kum mom ocu. Njegov sin je venčani kum mojih rodilje i kršteni mog brata i mene. Mislim da smo ga samo tada i videli. Bili su i na mojoj svadbi, da. I mm ima baš staro kumstvo, sa generacije na generaciju prenošeno, ali stari kum je preminuo, ostala kuma i 2 ćerke. Mm je želeo da mu drug iz srednje bude kum, jer su se tako tada dogovorili. Pitao je staru kumu za dozvolu, čisto iz poštovanja, i ona je žena prihvatila, naravno. I što nas je oduševvilo, rekla je-Teško je vreme, vi ste mladi, nezaposleni, ako slučajno bude bilo problema, samo javite na vreme, biću vam ja kuma. Taj drug ga je iz materijalnih razloga odbio! Pa kumstvo se ne odbija! Mm je bio skrhan. Kada se oporavio, pitao je svog najboljeg druga, sa kojim je odrastao, a za koga sam ja uvek potajno navijala da nam bude kum. [sm=smiley36.gif] Starog svata nisam želela, tako da sam imala svoju kumu, najbolju drugaricu iz osnovne škole. Ja imam još jednu kumu, kojoj sam ja bila svedok. I bili smo kumovi još jednom paru, isto staro kumstvo, koje je svekar preneo na mm. I baš volim što smo svi generacijski približni, družimo se i bliski smo.
|
|
|
|