|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: krofne
12.12.2010 16:11:38   
Lu
IZVORNA PORUKA: bojanica7

tacnije bile su bakine, pa mamine, a sad su moje user posted image

RECEPT ZA KROFNE
Uzmes dva deci mlakog mleka (vazno da je mlako zbog kvasca), dodas kasiku secera i kvasac i ostavis da stoji desetak minuta.
otom dodas tri deci kisele vode (ili piva), a brasna dodas toliko da prvo mesas varjacom, pa ti se stvrdne toliko da mozes da mesis rukom a da se ne lepi. da, bas tako :) u medjuvremenu stavis kasicicu soli u to testo.
i tako lepo kad si izmesila to testo (a ja bas volim da mesim, nekako je skroz simpaticno, kao kad si mali pa imas plastelin), a to znas jer je jedna lepa smesa koja se ne lepi ni za tu plasticnu ciniju ni za ruku, onda namazes veliku plasticnu ciniju mascu (moze i uljem, al je bolja mast) i stavis u nju to testo. ali treba da bude velika cinija, tako da testo ima mesta da naraste. i onda ostavis da odstoji sat vremena u toploj sobi (kad je hladno, stavis na neki ormar).
posle sat vremena izrucis to testo na sto i premesis ga (e to uglavnom ljudi ne rade pa im ne budu onako lepo rupicaste unutra) dakle, uzmes i mesis jedno dva-tri minuta) i onda vratis u onu ciniiju i opet ostavis da odstoji jedno pola sata do sat.
potom izrucis na sto malo brasna i razvijes oklagijom ili rukom (ja sam rukom) na masu debljine prsta. uzmes casu, umocis u brasno i pravis oblike, koje vadis i stavljas na krpu.
u neku serpu stavis ulja bas dosta, jer treba da plivaju u njoj. i kad bude bilo vrelo, ubacis koliko moze krofni da stane, a pri tome gledas da ubacujes tako da deo koji je bio na krpi bude gore. eto i to je fora... uglavnom kad porumeni ta jedna strana, okrenes na drugu. i onda se prejeeeedes


IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Moja mama pravi ovakve krofne! Kiselo testo joj baš ide od ruke... i kefle... i štrudle.... mmmmmmmmmm
bojanice, ja ih taman malo zaboravila od sinoć i ti od jutros opet atakuješ na moj apetit! user posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: krofne
30.12.2010 21:21:40   
moja ciklama
evo KROFNE, koje, ja pravim, probajte, pa javnte rezultate..user posted image

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: krofne
27.2.2011 3:43:32   
bebać
jao mi smo juče pravili krofnice,super su izašle....ukusne na poseban način jer sam dodala u tijesto i narendanu koru jedog limuna(našla taj recept)...na kraju je čitava kuća bila bijela od brašna jer su se m i Sergej igrali snjim....user posted image user posted image user posted image

ja sam i punila krofnice sa džemom od šipkauser posted image

< Poruku je uredio bebać -- 27.2.2011 3:44:23 >


_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: krofne
27.2.2011 10:36:37   
Lu
Super bebać, pazi samo da se ne udebljašuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: krofne
27.2.2011 12:18:47   
bebać

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Super bebać, pazi samo da se ne udebljašuser posted image


već sam se malo udebljalauser posted image ali moglo bi još,vidiš da sam se 'prokuhala' samo takouser posted image user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 105
   [Obrisana poruka]
27.2.2011 12:20:18   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebać)
  Direktna veza do poruke: 106
   RE: krofne
2.3.2011 13:04:24   
bebać
evo ja se opet kanim da zamijesim krofne(one su mi divno ispale) pa da ih pečem posle.Taman Sergeja trebam na šišanje i dok se vratim one će lijepo da nadodjuuser posted image ...

p.s. one smo pojeli nismo rekli ni 'Bože pomozi'user posted image user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: krofne
2.3.2011 13:40:28   
MarijaBg
Naj krofne
Isprobala razne recepte, ovaj je provereno naj!
Mekane i sutradan, sa rupom, preukusne...
Za one koji nisu vesti, potrudicu se da objasnim postupno, meni je nekako najteze bilo da uvezbam krofne, a mesim razna testa odlicno user posted image

Sastojci
500 g brašna
1 jaje
2 žumanca
prstohvat soli
pola kvasca ili pola kesice suvog kvasca +po kasicica secera i brasna
2 kasike šecera + kesica vanil secera
3 dcl mleka
2 kasike ulja
1 kasika margarina
narendana limunova korica

Priprema:

1. Kvasac staviti da nadodje u toplo mleko (pola kolicine mleka-150 ml) zajedno sa jednom malom kasikom šecera i
malom kasikom brašna. Bitno je da svi sastojci budu sobne temperature, a mleko mlako!
U prosejano brašno dodati jaje,žumanaca, so i ostatak šecera, malo promesati, pa dodati kvasac.
Izmešati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i lim.koricu. Dobro umesiti (ja to radim
spiralnim nastavcima miksera) da se dobije glatko testo(po potrebi dodati još malo brašna).
Testo pokriveno ostaviti da dobro nadodje da bude 2, 2,5 puta vece, vreme zavvisi od temperature prostorije.
Ja ga ostavim na radnoj povrsini u kuhinji oko 2,5 sata. Nemojte ga stavljati na pretoplo (npr. radijator)!
Testo premesiti pa ga razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu-otprilike prst
debelo. Cašom vaditi krugove i ostaviti da nadodju 20 min.
Preokrenuti ih, opet na pobrasnjeno i ostaviti opet 20 min da nadodju.
Pržiti u dubokom, zagrejanom ulju (ne sme biti prevruce jer ce spolja izgoreti brzo) otprilike 180 C,
ili ringlu na 6-7 (od 9) a ubacivati ih tako da donja strana ide gore!
Kad se ubace, poklopiti i posle manje od minut (cim porumene) otklopiti,
prevrnuti i ispeci sa druge strane bez poklapanja. Znaci treba vam svega oko 2 minuta za jednu turu!
Ja ih pržim u posudi sa prozirnim poklopcem, po 4 u turi, tako da cim primjetim da su blago
porumenile odmah ih prevrcem(jako brzo budu gotove).Pazite da ne bi bi dobile smedju
boju jer ce biti tvrde.
Vaditi ih na papirne ubruse da se osuše od viška masnoce.


Meni je trebalo par puta i par razlicitih recepata da ih uvezbam, a sad su bukvalno SAVRSENE

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: krofne
2.3.2011 14:02:35   
Maleno85
Marija, i ja ovako pravim krofnice, samo ja kad pecem ne poklapam jer imam jedan jako dubok lonac i pecem ih u njemu i ja ne stavljam limunovu koru. Sledeci put cu staviti, vjerujem da su puuuno ukusnije user posted image

_____________________________

Sve mi je lako kad znam da me TI volis..
T&N 15.05.2010.
Nase malo carstvo, nasa sreca najveca, ponos i podsticaj..
ZAJEDNO SMO JACI :-)
TNT 14.05.2011.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: krofne
5.3.2011 17:42:17   
jance
ja sam danas napravila po receptu sto je napisala Lu. mogu da kazem da su uspele, evo vec su i pojedene user posted image

samo bi dodala nekoliko komentara koje sam ja videla da ce mi i verovatno u buducnosti puno znaciti:
  1. DA, treba bas toliko ulja kolko pise da treba (ovo je za sve one pametne ko sto sam ja, koje bi stavile kolko imaju). u slucaju da nema dovoljno ulja, onda SMANJITI VATRU, bice lepse.
  2. jaako brzo se prze, pa dok si stavila poslednju, vec je vreme da okreces oni sto si stavila prvu, a dok si poslednju okrenula, vreme je da vadis prvu.
  3. ja sam koristila 25g kvasca (pola pakovanja tacno) i 900g brasna, ali sam i dodala jos onako dva veca prstohvata jer se testo lepilo

testo nije jako slatko tako da se po meni moze slobodno koristiti i za neke slane varijante. mislim da bi lepo izgledalo i kad bi bile punjene, npr sa nekim kremom ili slagom.
u svakom slucaju Lu, i od mene hvala za recept, meni kao pocetnici je puno pomogao, po najvise da se ne obrukam pred sveki user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Maleno85)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: krofne
5.3.2011 17:50:38   
Ana RR
Dobro bre, Jance, a gde su slike??? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: krofne
5.3.2011 17:52:33   
jance
joj to sam zaboravila, a sada me je blam da stavljam ono sto je ostalo, jer su ostale samo one ugljenisane user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 112
   [Obrisana poruka]
5.3.2011 17:53:06   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 113
   RE: krofne
5.3.2011 18:02:19   
jance
izgleda user posted image
evo obecavam, sledeci put pravim duplo i delim po forumuuser posted image
inace eto sad sam i slikala, al mi dragi uzeo kabl pa ne mogu d prebacim na komp..grrrr

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: krofne
5.3.2011 18:02:45   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: gagi

Jel to Ana gladnauser posted image


user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 115
   [Obrisana poruka]
5.3.2011 18:03:36   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: krofne
5.3.2011 18:06:12   
Ana RR
Prvi i za sad jedini put kad sam pravila krofne bilo je kod drugarice, iz dosade smo ih napravile. Početnička sreća valjda, ali bile su fenomenalne!! A napravile smo gomilu, pa smo ih prelivale topljenom čokoladom, punile kremom, džemom.. društvo se oduševilo user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: krofne
5.3.2011 21:34:52   
Lu
Jance super, baš mi je dragouser posted image
I komentari su ti na mjestu i za ulje i za pečenje, evo da kažem i ja , ne pecite na najjačoj vatri, recimo kod mene ima do 9 a ja pečem na 7.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: krofne
5.3.2011 22:34:45   
Anck Su Nmaun
Jaao ja sam luuda za krofnama...a nemam pojma da ih pravim user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: krofne
5.3.2011 23:09:56   
jance
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Jance super, baš mi je dragouser posted image
I komentari su ti na mjestu i za ulje i za pečenje, evo da kažem i ja , ne pecite na najjačoj vatri, recimo kod mene ima do 9 a ja pečem na 7.



tacno, isto imam 9 jacina, i kad sam smanjila na 7 su bile najlepse....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: krofne
9.4.2011 16:34:27   
bebać
krofnice i danas...user posted image

meni se osladilo pravouser posted image user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: krofne
9.4.2011 17:57:32   
Anoniman
Ja sam probala da pravim po receptu koji je postavila Lu i ekstra su, tako da ne menjam recept, cak sam i mami dala i njoj su uspele, a do tada su joj krofne bile katastrofa. user posted image

(odgovor članu bebać)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: krofne
30.6.2011 11:31:13   
maslackic
kako punite krofne?

ja sam krenula u taj poduhvat,pravim po receptu koji je stavila Lu...al ne znam kako da ih punim??

_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: krofne
30.6.2011 11:34:19   
Ana RR
Maslackic, ja uzmem onaj špric za torte, napunim čime želim i ubodem u krofnu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: krofne
30.6.2011 11:39:31   
smeskicTB
maslackic i ja radim kao Ana.
tako ih punim dzemom ili kremom.
ali ih ipak najvise volim prazne sa prah secerom..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here