mati -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (22.1.2020 18:46:09)
|
Fil, ovako:prvo se malo isturpija nokatna ploca, ja koristim obicne turpije, ne usudjujem se elektricnu. Zatim se malo cetkom skine prasina, pa se nanosi prajmer(primer) . On je voden i ne susi se u lampi. Zatim ide baza(base coat), susi se u lampi. Sledeci je gel lak, ja mazem u dva sloja, posle svakog ide lampa. I poslednji top (top coat) takodje se susi u lampi. Na kraju mozes staviti ulje na zanoktice. Pari, imas da nadjes bazu i top koji nisu za lampu, ali nisu toliko postojani. Kao obican lak su, bar meni. Laicki receno, razlika izmedju gel laka i gela jeste sto je nokat sa gelom cvrst i skida se onom el turpijom, a kada se namaze gel lak, nokti su i dalje tanki i savitljivi(ja imam slabu plocu pa se moji bas savijaju) i gel lak se po meni lakse skida. Postoji sredstvo bas za skidanje gel laka, isturpija se prvi sloj(top) malo samo da izgubi sjaj. Potopi se vatica, stavi na nokat i uvije u alu foliju. Svaki nokat posebno. Nakon par min se lak samo izdigne i zguli sa nokta... Nadam se da sam vam pomogla bar malo...
|
|
|
|