Tvitica -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (22.9.2016 13:21:17)
|
Mati...ako vec zelis samo da ojacas nokte na svojoj duzini,a nemas iskustva...ja bih ti predlozila da onda ne radis gel jer ima dosta obrade... Radije uzmi gel lak tj. trajni lak.... Od firme zavisi koje preparate koristis u postupku. Ja radim sa Magneticom i zadovoljna sam. Prije pocetka rada uklonis lak ako ga imas, poguras zanoktice, ravnom turpijom skratis i oblikujes duzinu noktiju, a bufer turpijom(sundjerasta sa 4 strane) matiras povrsinu nokta.... Imas sredstvo na bazi alkohola kojim predjes svaki nokat da ga ocistis od prasine i masnoce i trudis se sa ih vise ne taknes prstom. Zatim se nanosi bond,to je vrsta ljepljivog sloja koja vezuje lak za nokat. On se susi na vazduhu. Na njega ide baza koja je providna, i susi se u lampi(uvjek radis 4 nokta pa palac zbog slivanja). Potom nanosis bar 2 tanka sloja boje i poslije svakog susis u lampi, i na kraju nanosis top koji je takodje providan i susis ga. Kad zavrsis ako taknes nokat shvatices da je i dalje ljepljiv,a za to postoji posebno sredstvo za ciscenje tog sloja kao finish. I to je to. Trajni se skida tako sto natopis vatu cistim acetonom,stavics na nokat i umotas u foliju...i tako drazis 10-15 min. Valjda sam pomogla[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|