RE: Termos torba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Anoniman -> RE: Termos torba (2.12.2011 18:54:49)

Mi smo već prestali da sterilišemo flašice, samo dobro peremo, jačamo imunitet[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nimfa -> RE: Termos torba (3.4.2014 18:00:18)

Da li termos ili termos torbica mogu da sluze da se sacuva majcino mleko,recimo da se izmuzem pre nego podjemo negde sipem u flasicu ili termos i kada ogladni da dam bebi?

serpica -> RE: Termos torba (3.4.2014 21:38:45)

Termos ti nicemu ne sluzi ako je u pitanju majcino mleko,meni su rekli da na sobnoj temp.mleko moze da stoji 2 sata u flasici a u frizideru 2 dana,A zasto bi nosila mleko ako je beba sa tobom,ako vec sisa zasto da joj dajes na flasicu? Ja nisam imala problem dok sam dojila da to uradim i na javnom mestu.[sm=smiley1.gif]

anci kv -> RE: Termos torba (3.4.2014 22:33:47)

Gde i koliko dugo se mleko može čuvati?
Majčino mleko može da se čuva u sterilnoj, zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni, i to 24 sata. Ako se stavi u frižider, može da stoji na temperaturi oko četiri-pet stepeni do 72 sata. Ukoliko se zamrzne, i to na minus 18 do minus 20 stepeni, može da se čuva i do četiri meseca.

Kako ga podgrejati?
U svakom slučaju, majčino mleko može da se koristi samo ako je ispravno čuvano, odnosno zamrznuto. Hladno mleko se podgreva u toploj vodi (kupki) ili grejaču, dok se ne postigne temperatura pogodna za konzumiranje. Zamrznuto mleko treba odmrznuti na sobnoj temperaturi, pa tek onda podgrejati u toploj kupki ili grejaču. Jednom odmrznuto, više se ne zamrzava.

Ja sam flašicu stavljala u termos torbicu,zbog lakšeg nošenja. Ako nosim iz frižidera,onda vučem za sobom i grejač.

Nimfa -> RE: Termos torba (4.4.2014 5:37:00)

IZVORNA PORUKA: serpica

Termos ti nicemu ne sluzi ako je u pitanju majcino mleko,meni su rekli da na sobnoj temp.mleko moze da stoji 2 sata u flasici a u frizideru 2 dana,A zasto bi nosila mleko ako je beba sa tobom,ako vec sisa zasto da joj dajes na flasicu? Ja nisam imala problem dok sam dojila da to uradim i na javnom mestu.[sm=smiley1.gif]

Problem je sto se ja izmuzavam pa dajem na flasicu,beba mi je nemoguce lenja i posle deset sekundi na dojci ona se uspava i nikako se ne budi nista ne pomaze,pa trazi opet na pola sata i onda je i gladna i nenaspavana,a i povecavamo grceve tako.

serpica -> RE: Termos torba (4.4.2014 6:27:44)

Ih Anci vidis to nisam ni znala verovatno jer mi nije ni trebalo...

Nimfa -> RE: Termos torba (4.4.2014 7:48:23)

IZVORNA PORUKA: anci kv

Ja sam flašicu stavljala u termos torbicu,zbog lakšeg nošenja. Ako nosim iz frižidera,onda vučem za sobom i grejač.

Znaci smem da nosim moje mleko u termos torbici,meni ne treba za dug period vec recimo tri,cetri sata,a po onome sto sinapisala moze 24h,pa mi to malo nije jasno jer sam i ja kao i serpica cula da moze na sobnoj temperaturu da stoji do dva sata ?

anci kv -> RE: Termos torba (4.4.2014 10:03:41)

Ja sam nosila. Ako mi treba za neka 2-3 sata,a idem gde grejač ne mogu da koristim onda se izmuzem i to mleko nosim. Ako postoji mogućnost da koristim grejač onda nosim iz frižidera. Ja sam tako radila jer je D već bila uobročena a na grudima bise samo igrala, sigurnije mi kad jojdam na flašicu, onda bih bila mirna ba duži period.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]