Anoniman
|
Jovice, ako ćeš da jedeš suhomesnato, ja svakako pre glasam za domaću kobasicu, koja jeste slana, ali nema aditive, konzervanse, kljunove i kreste kao paštete i viršle, a i mnoge salame. Takođe, recimo barena slanina, mada i često i drugi kupovni, pa i veoma kvalitetni suhomesnati proizvodi sadrže tonu aditiva, pojačivača arome i sl. Dakle, sa mog stanovišta - ako je domaće, i ako ćeš biti umerena, što da ne (mislim na kobaju). I mislim da u trudnoći ne treba preterivati sa "ne smem ovo, ne smem ono". Postoje neke stvari koje se ne jedu, jer su rizične za trudnice - velike morske ribe, šveps i energetski napici, previše masnog i previše slanog. Ali je po meni veća gre'ota ne jesti dovoljno voća i povrća nego povremeno pojesti malo tunjevine ili malo slaninice, jednostavno, mora da postoji balansirana, zdrava ishrana, kako treba da se hranimo i van trudnoće, a ako ne smemo da zgrešimo s vremena na vreme, ne valja ni to
|