Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 15.4.2012 19:10:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Bice bolje Jovice
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 17.4.2012 13:00:21
|
|
|
|
nina26
|
Mene zanima, da li sme, tj ne sme da se koristi sirce Meni je mama zabranila da stavljam sirce u salatu, jer navodno utice na kvalitet kostiju bebe, pa sam zato i prestala da jedem salatu jer mi je sa limunom bljak Kakvo je vase misljenje??
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 18.4.2012 22:41:07
|
|
|
|
leamalamut
|
Stvarno nas bombarduju svakojakim po meni glupostima , cuj mleko da se ne konzumira i njegove preradjevine , pa odakle cemo iscrpeti kalcijum , domace suhomesnate od poznatog proizvodjaca > pa svaki normalan seljak nosi meso na pregled a i treba nam malo i masti , sirce ? prvi put cujem da nekom skodi .Svako meso koje je term.obradjeno na 75c i vise nema bakterija ...Ali zato kada kupujemo voce ne pitamo odakle je doslo pogotovo ovo koje se ne odgaja kod nas , mada i jabuke kupujemo ko zna odakle i u kakvoj zemlji je posadjeno sa kakvim djubrivima i otrovima . I dalje tvrdim da sve treba jesti umereno i ono sto nam se jede i normalno svaku hranu higijenski pripremiti . A da se opterecujem raznim istrazivanjima sta valja sta ne valja stvarno nemam ni zivaca ni vremena .
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 18.4.2012 23:07:05
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Mene zanima, da li sme, tj ne sme da se koristi sirce Meni je mama zabranila da stavljam sirce u salatu, jer navodno utice na kvalitet kostiju bebe, pa sam zato i prestala da jedem salatu jer mi je sa limunom bljak Kakvo je vase misljenje?? Jok, nisam dosad to cula, nije na mojoj listi namirnica koje ne smeju i sad kad sam googlala ima samo preporuka za koriscenje, nijedan rizik nisam procitala... Cak se smatra da sirce ima probioticka svojstva i dobro je za zdravlje- posebno jabukovo. Od onoga sto sam jela a sad ne: dzigerica (zbog predoziranja vitaminom A), ne pasterisani sirevi- Brie, Camembert, koziji (sad jedem pasterisani koziji, tvrdi), ribe poput: kraljevske skuse, sabljarke, ajkule, kafein- izbacila kafu skroz. Pastete sam jela retko, domace ili iz delija, sad uopste (zbog listerije i vit A ako su jetrene).
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 19.4.2012 17:30:14
|
|
|
|
nina26
|
E hvala vam devojke odoh da napravim krastavac salatu
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 29.4.2012 21:50:17
|
|
|
|
JAmy
|
Sta NE jedem u trudnoci??? Ovo; ....(zato sto sam u bolnici a nema ko da mi napravi ) Ponekad mi muz kupi,ali meni to nije isto kao domaca...
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 30.4.2012 11:53:52
|
|
|
|
jovicaa
|
jamy zasto si u bolnici? ja moram da priznam da zderem sve zivo, prava sam indira. ova trudnoca mi je skroz drugacija od prve, znaci samo bih jela... i manje pazim na to da li je zdravo ili ne to sto jedem... mislim trudim se da unesem voce i povrce, ali i plazmu i mleko i sendvice :D
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 30.4.2012 12:02:06
|
|
|
|
minavb
|
Šinko, jel da te tepam?
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 30.4.2012 13:41:59
|
|
|
|
JAmy
|
Uh,draga moja Jovice,duga prica.....Zbog kontrakcija,od 15te ned.Pisala sam detalje u temi 'ginipral,partusisten'mislim negdje na 13oj i 14oj strani,pa da ne ponavljam... Ja od pocetka izbjegavam kafu,gazirana pica,cajeve,konzerviranu hranu i hranu sa puno vjestackih aroma i boja....ali u principu ne opterecujem se previse,kada bi pravili spisak stetnih namirnica,gdje bi kraj,pa ne bi smjele skoro nista da jedemo Mislim da se danas pretjeruje sa tom opreznoscu,a opet broj pobacaja i bolesne novorodjene djece znatno povecan nego nekada kada se o tome nista nije znalo.Ne treba suvise ignorisati prohtjeve organizma trudne zene,jer je on podesen kao kompjuter i tacno zna sta i koliko mu treba u odredjenom momentu.Izuzetak su zene kojima je zbog odredjene bolesti i stanja preporucena specijalna dijeta,ali zdrave trudnice ne bi trebale pretjerano da se bave kalorijskim decimalama,detaljnim proucavanjem svega sto treba da pojedu, i ostalim glupostima,neki stetni agensi jednostavno ne mogu da se izbjegnu... pozz
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 30.4.2012 19:14:47
|
|
|
|
jovicaa
|
jamy... svaka cast kad izdrzavass.. ali eto dogurala si do devetog meseca minaa to je jacee od mene, a tako sam se slatko smejala zenama koje govore da ne mogu da se obuzdaju, to je marfi, on je kriv za sve
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 13:01:54
|
|
|
|
MakaM
|
Meni su starije trudnice rekle da NE jedem -belo testo (pogotovo ne uvece) -suhomesnato (ako mogu uopste da ga ne jedem) -mnogo slatko -puno voca (da jedem 2 iste vocke u toku dana i to do 17h.) ..da ne pijem gazirano i ove vestacke sokove i da ce sve biti kako treba i prirodno... Sreca pa vecinu stvari ni pre nisam imala u jelovniku Ja ne jedem pasulj ni na koji nacin i ostala "teska" domacinska jela, ne mogu jogurt i mleko/mnogo su mi se zgadili/.. vrtim pilav, tikvice, dzem i jaja
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 13:35:02
|
|
|
|
jovicaa
|
mislim da ishrana mora da bude bas raznovrsna u trudnoci i da je to najbitnije.. znaci svaki dan vise razlicitih vrsta povrca i voca po mogucnosti i td..
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 16:17:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Trenutno skoro ništa... Dosta i voća i povrća mi uopšte ne prija, mleko mi se gadi, riba nikako (u prvoj trudnoći sam na njoj živela), vodu i prirodne sokove (2l dnevno) nikako ne uspem da unesem dovoljno... Kažu da organizam traži ono što mu treba-ja onda sasvim lepo trenutno živim od vazduha (ukoliko mi ne zasmetaju i mirisi u njemu )
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 16:24:03
|
|
|
|
New Mom
|
OFF: nina, čestitam! Tek sada vidim.
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 19:44:31
|
|
|
|
jovicaa
|
nina vidis da sam napisala po mogucnosti a ti zbog mucnina nisi u mogucnosti.. znam kako ti je, ja sam jela cips i zelene jabuke dok sam imala mucnine. samo sam to mogla. nista drugo. ja se tako trudim da se hranim zdravo i onda se odvalim od najgorih gluposti i sve tako, ali ja sam sad vec u fazi kada pocinje prezderavanje. izgleda da mojoj bebi treba majonez :D
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 13.5.2012 22:03:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom OFF: nina, čestitam! Tek sada vidim. O pa thanks I da dodam - izgleda da NE jedem ni palacinke!!!
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 17.5.2012 11:53:11
|
|
|
|
nina26
|
Devojke a jel pijete kafu meni moj dr rekao da smem i do 2 onako slabije kafe, ja pijem jednu vecu ujutru ali sam sad smanjila, sta znam raste bebac pa rekoh da ne poludi od kofeina
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 17.5.2012 11:58:44
|
|
|
|
tijatija
|
Meni je lakse napisati sta jedem : voce, hleb, puter, supa iz kesice i krompir na 100 nacina i to je to...
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 17.5.2012 12:17:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Devojke a jel pijete kafu Meni kafa nije prijala ni u prvoj ni u ovoj trudnoći... Inače svakodnevno sam pila jednu 2.5dcl šolju kafe, sad kad pomirišem teglu sa kafom Kažu da nije štetno ako je umereno, ali ja je ne mogu nikako!!!
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 23.6.2012 23:10:11
|
|
|
|
dragonfly29
|
ne mogu meso skoro nikako, gadi mi se i miris, tako da ni dragom ne mogu da spremim nista.. :( ponekad pojedem nesto piletine, par puta sardinu, fish mac :) neko vece sam se naterala da pojedem pilecu dzigericu jer sam negde utripovala da je zdrava, i nije mi tesko bilo da je pojedem, ali sam je jako tesko prevarila... takodje nemam zelju za kafom, nije mi bas muka ali je uopste ne kuvam, a bas sam je volela pre trudnoce... strasno mi prija sve voce, sveze povrce tj salate, samo nek je socno :) sokovi prijaju takodje ali negazirani, gazirano i inace ne volim. uopsteno sam bas volela da jedem pre trudnoce, a sad se ta ljubav nesto ugasnula :) videcemo do kad :D
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 5.9.2012 14:54:28
|
|
|
|
dudarajko
|
Zdravo drage mame u 23 sam nedelji i nosim jaaako zivahnu bebu koja je i na danasnjem UZ bila stidljiva i sakrila pol.... tati i meni nije bitno samo neka je beba zdrava! Elem , do sada sam nabacila svega 3 kg, od toga je beba 610g. Ne jedem slatkise uopste, nista od belog brasna, nista przeno, pohovano, nista od suhomesnatih preradjevina, uvek sam sita , imam5-6 obroka dnevno
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 5.9.2012 20:48:55
|
|
|
|
Nataša1
|
Bravo Dudarajko. Piši u temi trudnički meni šta jedeš u toku jednog dana, da malo motivišeš i ostale :)
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 27.10.2012 9:13:27
|
|
|
|
Cindarella
|
Od danas pa na dalje bez belog brasna,secera,masne hrane,sokova.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 27.10.2012 10:04:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam se opet svela na nekoliko namirnica, od svega mi se diže kiselina koja pokreće mučninu, a koja onda rezultira Valjda mi beba neće biti uskraćena za potrebne vitamine
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 27.10.2012 10:10:00
|
|
|
|
Janncica
|
Sve jedem...I preterujem. Nesto u poslednje vreme mi se nista ne jede i jako mi je tesko da smislim sta cu da kuvam. Sve mi nesto A jedino nessquick ne moze da mi dosadi u ovoj trudnoci nikako.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?