Anoniman -> RE: Inseminacija III deo (21.5.2014 20:15:12)
|
Apropo Klomifena: devojke, uz duzno postovanje, najiskreniju zelju da ama bas nijedan simptom od njega ne osetite i apsolutno bez ikakve zelje da vas plasim (nema ni razloga, jer ocigledno dobro reagujete na ovaj lek), moram da vam kazem da zalbe zena koje su ga pile nisu gluposti vec su vrlo opravdane i da ovaj lek ima citav niz nezeljenih dejstava koja su nabrojana u uputstvu. Kao neko ko se jako lose proveo sa ovim lekom , zelim da vas informisem da su mnogo ucestaliji simptomi od te agresije koju pominjete i koju licno nisam osecala problemi sa talasima vrucine koji lice na one na koje su se zalile nase mame u menopauzi, umor, neraspolozenje, uzasne teskoce sa koncentracijom (a raditi se mora, pa ajd se ti koncentrisi na posao a paznja ti kao kod vinske musice), blago pomucenje vida, da nabrojim samo one koje sam ja osecala. I to ne odmah, vec negde od treceg dana uzimanja, dakle na polovini prepisane doze. Da se moze izdrzati - moze, jer je, na kraju krajeva, u pitanju samo 5 dana, ali stoji i to da sam plakala pred uzimanje poslednje 3 prepisane tablete. A pod tim da sam se lose provela od Klomifena mislim prevashodno na to da mi je potpuno istanjio endometrijum, da zbog toga od inseminacije nije bilo nista tog meseca vec tek narednog meseca, kada se spermogram mog muza koji se jedva drzi na granici prihvatljivosti pomocu lekova, vec znatno pogorsao. Tako da, ja bih razmislila pre nego sto kao gluposti obelezim price zena da su od njega bile ovakve ili onakve, jer svako telo je drugacije. I jos nesto: svaka stimulacija, ukljucujuci i Klomifen, je ozbiljna, usled cega je neophodna pauza od mesec dana do sledece stimulacije. Klomifen nije izuzetak samo zato sto ima oblik tablete. On se daje kao prvi nacin stimulacije zbog, citiram lekara, pristupacnosti u ceni i fizicke dostupnosti. Sve ovo je samo u cilju informisanja. Zelim vam uspeh i [sm=nosecka.gif] sto pre![sm=smiley1.gif]
|
|
|
|